SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Täfteå IK Fotboll
Täfteå IKs fotbollssektion är med över 300 utövare föreningens största sektion.
Vårt herrlag spelar 2023 i Division 3 Norra Norrland.
Vi har även ett samarbetslag med Ersmarks IK som spelar i Division 4 Herr Södra
Vi har 16 ungdomslag i åldersklasserna 6-17år.
Under sektionen ligger även fem Futsallag från 7år upp till herrjuniorerna som är 15år.
Lagens hemsidor finner ni längst upp i menyn under rubriken "Fotboll".
Nya tränare i division 5 laget
2023-12-06 22:28
Jonatan Wiberg och Axel Fällman är klara som tränare för Täfteå/Ersmarks div.5-lag!
Vi kan med stor glädje meddela att Jonatan och Axel är nya tränare för T/E:s div.5-lag och det är två mycket meriterade 27-åringar som nästa vecka drar igång försäsongen med laget i fotbollshallen på Nolia. De har båda tillhört Umeå FC under många säsonger och spelat i bl.a deras U17-lag samt gjort flera säsonger i division 1 och även inhopp i superettan. De har också gjort 3 säsonger tillsammans i Täfteå IK:s div.2-lag 2018-2020.
 
Henrik Bergdahl, senioransvarig;
- Jag har under några år försökt få Jonte att testa tränarbanan efter att ha slutade spela fotboll själv, har tidigare inte gått att få till men i år lyckades vi. I våra diskussioner kom då även Axels namn upp, då de är vänner sedan länge, och Axel har även han en spelarhistorik i Täfteå IK. Att vi lyckats knyta till oss båda känns helt fantastiskt!
 
- Vi kommer ha en väldigt ung grupp i vår andramiljö och att då kunna erbjuda dem två så fina människor med egna gedigna karriärer bakom sig och ett stort fotbollskunnande känns väldigt bra. Vi hade en klar mellansäsong ifjol då vi inte fick allt på plats och att nu kunna erbjuda våra spelare, där de flesta är egna produkter från Täfteå, Innertavle och Ersmark känns väldigt bra.
 
- Gruppen är i nuläget tunn men vi hoppas med dessa tränarrekryteringar att vi kan locka tillbaka en del egna spelare men även nya utifrån är mycket välkomna för att gruppen skall bli så utvecklande som möjligt.
 
Varmt välkomna till Täfteå/Ersmark Jonatan och Axel!
Täfteå IK har nu en fotbollsutvecklare!
2023-06-10 17:34

Mathias Strandgren kommer att bli fotbollsutvecklare i Täfteå IK. Mathias har som infödd Täftebo en lång  erfarenhet av föreningslivet i Täfteå i många olika roller både som spelare och ledare. Han har haft bl.a. ledaruppdrag som tränare och fystränare i våra representationslag i fotboll samt han har även suttit i Täfteå IK:s styrelse i flera år.

Fotbollsutvecklarens huvudsakliga roll är att vara ett stöd till föreningens tränare genom att jobba med tillämpning av en spelarutbildningsplan i föreningen samt att förbättra överföringen från tränarutbildningens teori till praktik, alltså ett stöd till tränarna i sportsliga frågor. Fotbollsutvecklaren kommer att genomföra träningsbesök, ledarsamtal, ledarträffar och matchbesök i vissa lag.

Fiskarpojke till Distriktslaget!
2023-05-08 21:50

Västerbottens distriktslag för 15åringar åker till Östersund för träningsläger och matcher mot Jämtland/Härjedalen och Ångermanland. Med i pojklaget finns Täfteås Albin Björk.

 

Albin har spelat i Täfteå IK sedan han precis fyllde 6 år. Idag spelar han och är lagkapten i vårat juniorlag Täfteå/Ersmark P16. Han har redan hunnit med att spela både med P17 laget och seniorfotboll i div IV laget.

 

2021 tilldelades Albin Åsemars Stipendium

 

Vill ni läsa mer om Västerbottens olika distriktslag så hänvisar vi VbFFs hemsida

 

Stort Grattis Albin!

Nyheter från våra lag
Fotboll Herr A-lag, 09/04 08:15 
Fotboll Herr-jun, 05/04 11:43 
Fotboll Herr A-lag, 04/04 18:51 
Fotboll Herr-jun, 03/04 14:50 
Nyheter från föreningen
Täfteå IK, 02/04 16:17 
Täfteå IK, 14/03 13:41