SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Träna skidor med Täfteå IK
2023-12-07 21:25

Täfteå IK välkomna alla barn födda 2016 och äldre till våra träningskvällar, oavsett skidvana. Under lekfulla former lär vi oss att åka skidor och har roligt tillsammans.

På tisdagar åker vi klassisk skidåkning på Täfteborg och på torsdagar skate på Stadsliden (samling vid kvarnen på Gammlia). Tid 18.30-19.30.

Vuxna får gärna följa med och vara med på träningarna, det behövs alltid hjälp att få på stavar, vantar etc. Kontakta gärna ansvarig ledare, se Täfteå IK skidors hemsida för mer information.

Varmt välkomna att prova på att åka skidor med oss!

//Täfteå IK Skidor

 

 

Skidskolan 2024
2023-11-21 08:29

Välkomna till Täfteå IK:s skidskola

 

Täfteå IK:s skidskola har under många år lockat barn att testa på skidåkning under lekfulla former och vi ser fram emot att fortsätta med det många år till. Skidskolan har alltid genomsyrats av en lekfull och uppsluppen stämning och det vill vi bevara. Flera av våra ledare har ingen egentlig skidbakgrund och då skidskolan i huvudsak handlar om lek på skidor behövs ingen erfarenhet. 

 

Om vi alla hjälps åt tror vi att vi når skidskolans målsättningar med att:

 

- Det skall vara roligt, allsidigt och lekfullt att åka skidor

- Alla skall känna sig välkomna

- Alla skall få uppleva god kamratskap

- Alla skall få delta efter egna förutsättningar och utvecklas i egen takt

- Alla skall få lära sig att åka skidor med god teknik 

- Alla skall bli sedda och ges förutsättningar till att skapa ett livslångt intresse

 

Skidskolan passar alla

Skidskolan riktar sig till de yngre barnen, det vill säga barn födda 2017, 2018 och 2019. Har ni äldre barn som funderar på att åka skidor kan ni ta kontakt med våra ledare för träningsgrupperna för att se vilken nivå som blir lämpligast. Vi delar upp barnen i grupper efter ålder men eftersom barnen utvecklas olika både vad gäller motorik och mognad behöver man ibland placeras i en annan grupp som bättre passar barnets förmåga.  Vi uppmanar alla föräldrar att försöka hjälpa till att placera sina barn i rätt grupp. Om förmågorna inom gruppen är för olika blir det svårt att hålla ihop gruppen och övningarna blir baserade på kompromisser, som inte passar någon.

 

Vårterminen 2024

Skidskolan träffas onsdagar 18.00-19.00 på Täfteåborg med start den 10/1, ca 8-10 träffar med uppehåll under sportlovet. 

För att delta i Skidskolan krävs medlemskap i Täfteå IK.

Klicka här för anmälan

 

Utrustning

Skidor och stavar. Se till att barnens utrustning är väl märkt! 

 

Köldgräns

Vi följer rekommendationerna från SSF och ställer in träningen om det är -12 eller kallare, information om detta går ut via mejl. 

 

Ledare och föräldrar

För att kunna arrangera skidskolan behöver vi ledare i ALLA grupper. Är du intresserad av att vara ledare så skriver du det under kommentarer på anmälan.

Förutom att vara med som ledare behöver övriga föräldrar hjälpa till vid 1-2 tillfällen per barn. Ni kommer inte agera instruktörer utan mer vara med för att hålla ihop gruppen. Medhjälpande föräldrar måste ha skidor på fötterna. Självklart är föräldrar välkomna att följa med under träningen vid fler tillfällen än de som tilldelats! Föräldrar till de yngsta (2019) barnen måste själva finnas med på skidor under de första passen. 

 

Gemensamma arbetsinsatser

För att driva skidskolan och skidklubben så fordras ekonomiska förutsättningar och därför åligger det alla föräldrar, att vara behjälpliga vid Laxspelen 25/2. Så boka in detta datum i kalendern redan nu. Mer info om detta kommer att komma via mejl till alla föräldrar.

 

Kontakt

Madeleine Larsson madde143@hotmail.com 070-2552260

Fluorfri verksamhet
2023-11-06 21:33

Skidförbundet och FIS har beslutat att tävlingsverksamheten säsongen 2023/2024 skall vara fluorfri. Gå gärna in på länkarna nedan för att läsa mer.

 

Missade du webbinariet om en fluorfri framtid – för barn/ungdom? | Svenska Skidförbundet (skidor.com)

 

Fluorfri verksamhet | Svenska Skidförbundet (skidor.com)

Skidträning för barn födda 2016 och äldre på Täfteborg 5/9
2023-08-30 13:24

Ett förtydligande, det är barn födda 2016 och äldre som är välkomna på barmarksträning på Täfteborg 5/9 klockan 18.30.

 

Barn födda 2017 och senare är varmt välkomna på skidskolan som kommer genomföras under vintern. 

 

/Täfteå skidor

Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Täfteå IK, 18/09 22:38 
Täfteå IK, 12/08 12:50 
Täfteå IK, 05/07 10:56 
 
Bronssponsorer