SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
 
Välkommen till TIK, Edvard Carrick!
2021-04-18 12:28

GUIF:s 16-årige talang Edward Carrick är klar för spel i Täfteå IK! Edward har de senaste åren haft en framträdande roll i GUIF:s p17-lag och ifjor gjorde han 14 mål på 10 matcher mot duktigt motstånd som IFK Luleå, Piteå IF FF, Skellefteå FF och framförallt Ersmarks IK:s 03:or vilka han nu har som lagkompisar! 

 

Edvard gjorde också tre mål i slutomgångarna i div.4 ifjor när GUIF:s A-lag jagade och ordnade en kvalplats till division 3. Han blev som en av två västerbottningar kallad till ett riksläger för 05:or på Bosön ifjor sommar.
 
Hur hamnade du i Täfteå IK? 
- Efter division 4-spel med Guif och en bra U17-säsong kände jag mig redo att testa på att spela seniorfotboll på en högre nivå. När jag sedan fick chansen att testa med Täfteå kändes det helt rätt. En bra utvecklande miljö.
 
Känslan nu ett par månader in på försäsongen?
- Jag trivs bra i laget med härliga lagkamrater. Jag har blivit väl omhändertagen av de andra. Träningarna har bjudit på bra intensitet och högt tempo, ser fram emot matchsäsongen!

 

Dina styrkor? 
- Jag skulle säga att mina styrkor främst är min snabbhet, en bra teknik, skott och spelförståelse.

 

Målsättning för säsongen?
- Min målsättning är att få så mycket speltid som möjligt och försöka bidra till vinster för laget.
 
Kan bli så att du kan få möta din storebror i div.2 mot UFC Akademi och/eller tidigare lagkamraterna i GUIF i div.4 under året. Tankar om det?
- Om jag får chansen att möta brorsan så kommer det att smälla på planen och förmodligen också hemma efter matchen då vi vunnit! 😊 Naturligtvis skulle det vara roligt att möta både honom och mina för detta lagkamrater.
 
Henrik Bergdahl, fotbollsansvarig i Täfteå IK;
- Edward är född -05 och en stor talang och som spelare ganska komplett. Det som dock främst speglar honom är hans mogenhet. Man kan inte tro på planen att han är lagets yngsta spelare då han spelar mycket moget och väldigt ofta fattar rätt beslut och befinner sig på rätt ställe på planen. Vi ser fram emot att följa och hjälpa honom i hans utveckling.
 
Återigen, välkommen till Täfteå IK Edvard!

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 24/4 14:00
Lör 17/10 14:00
1 - 1  
Lör 10/10 14:00
1 - 1  
Lör 3/10 14:00
0 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll, 03/05 17:45 
Fotboll, 19/04 15:40 
Nyheter från föreningen