Seger 2-0 mot Notvikens IK hemma på Borgen!
2022-05-01 13:31

Av många ett förväntat toppmöte och första halvtimmen var det lite nervöst och ängsligt och mycket missade passningar. Kändes som att lagen hade mycket respekt för varandra. Nära Notas-ledning  efter nån minuter men en mycket fin räddning av Albin Berglund och mest bollinnehav för gästerna i inledningen.

TIK hittar mer och mer rätt och tar över i slutet och skapar ett par vassa chanser och bl.a en boll i stolpen. I 45" får TIK en frispark och Albin Bäckström dundrar in den på bästa Ronald Koeman vis i nättaket och 1-0 och jubel på Borgen!

I andra är TIK det bättre laget och det känns som att man vinner alla kamper centralt genom bl.a Andreas R och Lasse. Man rullar runt bra och är de som skapar chanserna. I 72" utökar Benji till 2-0 efter ett finfint anfall och Täftingarna kontrollerar sen tillställningen och vinner rättvist med 2-0.

Bra laginsats och vi plussar extra för ytterbackarna John och Oscar, centern Albin Bäckström och ytterspringaren Adrian som gjorde det bra både som ytter och back med bl.a bra passningar. Olle och Benji kom in i andra halvlek och var ständigt farliga och stod för riktigt bra inhopp.

P-G Eliasson, huvudtränare;
- Idag stod vi lite på hälarna första 20 minuterna. Vi jämnade ut och fick dessutom ett fint frisparksmål signerat Albin Bäckström.

- I andra tar vi över matchen och skulle nog gjort mer mål än det Benji styrde in. Sammantaget återigen en bra laginsats, framförallt försvarsmässigt. Viktig seger mot en potentiell toppkonkurrent.

- Extra nöjd med att kunna sätta in Benji, Janne, Olle och Ludvig som ersättare. Det vägde tungt idag, avslutar en nöjd P-G.