Förlust hemma mot Friska Viljor!
2021-08-27 13:57

Förlust 1-2 hemma mot Friska Viljor i en jämn match där slutforceringen inte räckte till poäng!

Gästerna inledde annars matchen klart bäst och hade en del lägen men TIK växte in i matchen. Ytterst nära 0-1 i mitten av halvleken efter ett bolltapp och Hugo gör en jätteräddning nere vid stolproten. ”Di röe” kan istället ta ledningen i den 42:a minuten genom Emil Hallberg som på nära håll nickar in bollen efter nickskarv från Lewis. Tyvärr står hemmalaget och sover efter målet och en egentligen ofarlig långboll friställer en FV-spelare som kvitterar och 1-1 i halvlek vilket i sig inte är mycket att säga om.

Andra halvlek inleds som den första med FV som bollförande och i 53:e kan gästerna lite väl enkelt komma till avslut och första skottet räddar Hugo men returen i mål. Nära 1-3 lite senare men sen börjar TIK spela bättre och man har en hel del chanser och bl.a har Lewis en nick i ribban men trots alla möjligheter så blir det inga fler hemmamål och FV:s omställningar resulterar inte heller så matchen slutar 1-2.

– De gör två enkla mål på oss vilket är lite onödigt, men vi trycker på rätt bra och har flera chanser, en i ribban men lyckas inte få in bollen. Vi har inte riktigt marginalerna med oss, men vi är väldigt nära att knipa en poäng i dag. Vi får ändå ta med oss väldigt många bra saker och känns stabila i dag och det känns bra för framtiden, säger PG Eliasson till VK och fortsätter om lagets insats:

– Ingen stack ut direkt, ett stabilt kollektiv som jobbar hårt för varandra. Jag är jättenöjd med laget Täfteå just nu. Vi börjar hitta rätt.

Silla fick utgå pga skada med halvtimmen kvar och oklar status. Johan Lindh ersatte och gjorde en stabil och bra insats som högerback. Även Joel och Alvin gjorde bra inhopp på mittfältet och bidrog i jakten på fler mål.

Tack till de ca 60 tappra åskådarna som trotsade regnovädret för att heja fram TIK och strong insats av bollkallarna från p09!