Seger borta mot Boden!
2021-08-22 08:23

Täfteå vann borta mot Bodens BK FF med 2-1 efter en kollektivt stark insats där man nog kan säga att försvarsinsatsen var, om man citerar Malmø Redhawks gamle guldtränare Timo Lahtinen, äckligt disciplinerad!

En på förhand tuff uppgift för ett skadedrabbat Täfteå mot ett Boden som bara skall upp i ettan och hemmalaget började också matchen bäst och de tog ledningen i den 21:a minuten. Halvleken var relativt jämn och ”di röe” höll spelet väl uppe och man kunde efter en halvtimmes spel kvittera på nick genom Emil Hallberg och 1-1 blev halvtidsresultatet.

I andra halvlek tog BBK över mer och mer och de skapar en del chanser men det gör även Täfteå. I den 69:e minuten gör TIK 1-2 på en fast situation genom lagets store målskytt Kelvin Wokomaty vilket också blir segermålet idag! Kelvin ligger förövrigt delad tvåa i skytteligan med 8 mål, 1 mål bakom ledaren.

Från förra matchen saknades kapten Lidas, Benji samt bröderna Carrick men glädjande nog gjorde backen Albin Bäckström comeback och gjorde sina första minuter i årets serie. Albin var het när han kom in i 87:e minuten och hann med ett gult kort  innan domaren blåste av matchen!

- Återigen lyckades vi bra med vår matchplan. Vi visste att vi skulle få sätta defensiven  att Boden skulle ha bollen mer. Vi skulle vara kompakta, få dem ur balans vart efter matchen flöt fram, sa huvudtränare PG Eliasson efter matchen och fortsatte;

- I första halvlek höll vi uppe spelet bra, i andra tog Boden över. Vi utnyttjade våra fasta på bägge målen, men hade ett par andra rejäla lägen. I såna här matcher måste du stå emot när motståndarna har sina perioder, och försöka utnyttja dina egna och det var vad vi gjorde med ett starkt kollektiv.

- Grabbarna är beundransvärda när det gäller att jobba för varandra och följa det vi pratat om, avslutar en nöjd PG!