Bra insats men förlust mot Gottne IF!
2020-09-21 21:53
Ny bra insats av höstförvärvet Andreas Rodin som dessutom gjorde sitt första mål för Täfteå
Täfteå gjorde en bra insats borta mot Gottne IF men marginalerna var inte på ”di röes” sida och hemmalaget kunde vinna med 3-2 och segermålet kom med 10 minuter kvar.

Första halvlek var ganska jämn men hemmalaget kan i den 40:e minuten göra 1-0 i en situation där Rasmus fångat bollen men blir en kollision med en hemmaspelare och bollen ser eventuellt ut att sparkas ur händerna på honom. I 45:e minuten utökar hemmalaget till 2-0 på en högst tveksam straff där det är en bra kamp men där Gottnespelaren väljer att lägga sig och domaren blåser straff…

”Di röe” pratar i paus om att man är det bättre laget och inför andra gör man ett byte och Axel Fällman kommer in. Täfteå startar riktigt bra och styr matchen och skapar en del chanser men bollen vill inte in och hemmamålvakten gör en hel del grymma räddningar. I den 55:e minuten tar en hemmaförsvarare med handen i straffområdet och 22 av 25 personer på plan tycker att det är solklar straff men tyvärr ingen av de som är svartklädda...

Täfteå fortsätter kriga och får till sist utdelning och dessutom två gånger om och först reducerar Benjamin i den 63:e och två minuter senare kvitterar Andreas Rodin. Starkt att komma igen och ser ut att bli poäng men tyvärr får Gottne sista ordet när de kan nicka in 3-2 med ca tio minuter kvar.

-Vi gör en riktigt bra match där andra halvlek är bra, vi skapar många chanser och framförallt är det starkt att trots alla motgångar så ger vi aldrig upp, säger Täfteås tränare Therese Kapstad som ger extra plus till Jonatan Wiberg som spelade mittback och till Axel Fällman som gjorde ett bra inhopp.

-En riktigt sur förlust. Vi blev rånade på segern idag. Väldigt orättvist resultat, avslutar Therese.

Riktigt tungt men bara att ladda om inför nästa match och en liten tröst att några av bottenkonkurrenterna också tappade poäng denna omgång.