Täfteå stod upp bra i träningsmatchen mot Team Thorengruppen!
2020-03-28 23:56
Riktigt tufft motstånd idag för Täfteå som träningsmatchade mot division 1-laget Team Thorengruppen i Tältet och ”di röe” stod upp bra och gjorde match av det!

Täfteå fick knappast nån drömstart för redan i den 1:a matchminuten gjorde Thoren 1-0 och nån minut senare utökades ledningen då Täfteå gjorde ett självmål. Efter det jämnade spelet ut sig och Täfteå lyckades utjämna ganska omgående och båda gångerna var det innermittfältaren Jacob Ottosson som var sist på bollen. Förutom sina två mål så var vårt senaste UFC-förvärv dominant på mittfältet och över hela planen med sitt lugn och passningsspel och även defensivt var han riktigt stark!

Jämnt spel resten av halvleken och var på väg att sluta 2-2 efter 45 minuter men ett slarvigt uppspel hamnade hos en Thorenanfallare som ensam med målvakten placerade in 3-2 till de vitklädda.

I andra halvlek tar hemmalaget Thoren över och framförallt i inledningen har Täfteå svårt att få igång eget spel men man jobbar sig ändå kvar i matchen. Täfteå står upp bra och man har även några chanser till ytterligare mål men det har även Thoren. Halvleken mållös och matchen slutar 3-2 till Thorengruppen och det är inget att säga om för det var rättvist men Täfteå skall vara nöjda med sin insats.

-Jag tycker vi står upp bra idag förutom de första fem minuterna och inledningen av andra halvlek. Vi skapar några riktigt bra chanser och defensivt håller vi ihop det bra och stänger deras ytor. Vi blir trötta i slutet men helheten är bra, säger Täfteås tränare Therese Kapstad.

Therese vill ge plus till hela laget och inhopparna Linus Westergren, Joel Sihlberg och Albin Almqvist gör ett jättebra jobb när de kommer in.