Arnes Bil Cup i Luleå
2020-02-28 21:44

Täfteå IK:s A-lagstrupp var förra helgen i Luleå för att vara med i träningsturneringen Arnes Bil Cup i Arcushallen utanför Luleå. Man åkte upp med en stor trupp då många matcher på kort tid och förutom många matcher så var det ett bra tillfälle att svetsa samman truppen ytterligare då vi fått in en del nyförvärv.

Första matchen var på fredagen kl 20.50 mot finska TP-47 från Tornio och ”di röe” fick en bra start på turneringen då det blev en klar seger med 3-0. Stabilt spel av hela laget och målen gjordes av Emanuel Stenmark, Emil Hallberg och William Ekenberg.

På lördagsförmiddagen var det dags för match två och för motståndet stod division 3-laget Bergnäsets AIK. Täfteå kom inte upp i nivå i första halvlek och man kom i underläge redan i den 14:e matchminuten och 0-1 stod sig halvleken ut. Bättre Täfteå-spel i andra och press långa stunder mot BAIK-målet och den rättvisa kvitteringen skulle komma. I slutminuten fälls ytterbacken Max Wolf-Watz i straffområdet och straffen sätts säkert av Felix Pihlajaama Jonsson. Starkt och en viktig poäng!

I sista gruppspelsmatchen på lördagskvällen var det möte med division 1-laget IFK Luleå och förutsättningarna för att nå semifinalen var att ta minst en poäng. Täfteå stod upp bra mot IFK och man var väl så bra. En ganska chansfattig match men Täfteå hade några farliga inspel som kunde ha resulterat med matchen slutade 0-0 vilket ändå var rättvist. ”Fiskarpojkarnas” försvarsspel var matchens behållning. Täfteå till semi!

Det blev tyvärr en klar förlust med 0-3 i semin mot Bodens BK. Täfteå var inte alls med i början och 0-1 kom ganska lättvindigt i tredje matchminuten då en hörna nickade in och innan dess hade Boden redan haft ett bra läge i boxen. I den 20:e minuten kom 0-2 vilket stod sig till halvlek. En ganska blek första halvlek av Täfteå, till viss del beroende av skade- och sjukfrånvaro, men blev en viss liten uppryckning i andra men ett bättre Boden vann till sist med klara och rättvisa 3-0 så det blev en tidig hemresa till Umeåtrakten.

Inga seriepoäng vunna eller förlorade och förberedelserna inför seriestarten fortsätter.

Nästa träningsmatch för "di röe" är på lördag den 7/3 kl 12.30 mot Umeå FC Akademi i Tältet.