Två matcher
2018-09-22 17:13
Två matcher spelade.
Fredag 14/9, derby mot IFK Umeå. Vi gör en bra prestation men förlorar med 2-3. I vårmötet var situationen den omvända, IFK var då bättre men vi gick segrande ur den.
Den här matchen var som sagt den omvända. IFK startar starkt och skapar ett läge efter ca 5 men bollen går i burgaveln. Därefter är det vi som för taktpinnen och IFK förlitar sig på kontringsspel. Det gör dom dock förtjänstfullt och får göra 0-1 vilket står sig halvleken ut.
Vi kvitterar en bit i andra bara för att några minuter senare får se IFK göra 1-2 på ett riktigt slumpartat sätt.
1-3 kommer likt 0-1 efter passivt försvarsspel.
Vi pumpar på och IFK ser ut att gå lite på knäna, mitt i det hårdaste trycket gör vi 2-3 och IFK får allt jobbigare att freda sig, då som en skänk från ovan får dom en andpaus som dom verkligen behövde. Ljuset på Borgen slocknar och är borta knappa halvtimmen. När väl ljuset kommer igång har dom fått samla lite kraft och orkar hålla ifrån till en 3-2 seger.
Inte rättvist men ändå. 1-1 i orättvisa segrar.

Idag lördag 22/9 mötte vi så IFK Luleå borta, en på förhand riktigt tuff match. Luleå hade en teoretisk chans att blanda sig i åtminstone det positiva kvalet så det var ett topplag vi skulle möta.
De yttre förutsättningarna var väldigt svåra med kraftig blåst, vi fick dock starta i medvind vilket vi tänkte skulle bli en fördel. En liten sådan var det också.
Vi tryckte ner Luleå rejält på deras planhalva och borde kunnat skapa några bättre lägen än vad vi gjorde, istället är det Luleå som i minut 18 på deras första anfall in i vårt straffområde gör 1-0. Djupt spel på deras högersida, inlägg och en alltför fristående William Olusson enkelt får nicka in den via ribban.
Ganska direkt efter det är det lite flipper igenom vårt passiva försvar och Eric får göra en magnifik benparad på efterföljande friläge.
Vi fortsätter ha en del boll på deras planhalva och kommer till tre-fyra bra skottlägen men alla går i ett för dagen hårt arbetande Luleåförsvars täck.
I 31:a kommer så 2-0, än en gång ett passivt bolltittande Täfteå och Luleå får på deras fram till nu tredje målchans göra 2-0.
Resten av halvleken spelas mest av, vi har mer boll men skapar egentligen inget.

Till andra tror vi att Luleå i kraft av medvinden ska sätta hårt tryck men så blir det inte, det är fortsatt vi som har lite mer boll men mer än så blir det inte.
Luleå är tighta i försvaret och likt första halvleken väldigt duktiga i sitt omställningsspel.
Det är på ett sånt 3-0 kommer. Vi har precis gått ner på trebackslinje och vill trycka på hårdare, då har vi tyvärr ett bolltapp centralt i banan, Luleå ställer om blixtsnabbt, ut till höger, inspel på straffområdeslinjen och avslutet går i mål.
Att Luleå förtjänar vinna är nog inget snack men att släppa in tre mål på det viset känns inte bra. Nu har vi lite stålbad framför oss. Lite tur kanske att vi har DM onsdag till veckan, där kanske vi får väcka lite jävlar anamma till liv.

Hoppas publiken strömmar till på onsdag 26/9 med matchstart 19.00. UFC står på motståndarsidan då ett av finallagen ska koras.