2018-08-25 17:22
Guldskon gick idag till Philip Näslund 11#
På förhand en riktigt tuff bortamatch mot ett förmodat vilt krigande HFF.
Dom hade fortfarande (har fortfarande) möjligheter att klättra. Men då krävdes/krävs att dom börjar ta trepoängare.
Vi ville förstås rida på prestationerna från senaste matcher. Att få vinna igen och ta en andra seger i rad kändes extremt viktigt.

Med en hel del bekymmer att få ihop tillräckligt med spelare så landar vi ändå i totalt femton (13+2). Sjukdomar, skador och annan frånvaro fortsätter gäcka oss.

Vi känner trots det att vi åker iväg med ett starkt lag. Vi pratar om att fortsätta driva på som vi gjort det senaste matcherna. Vi som var där kan inget annat säga än att vi var klart bättre än HFF.
Från minut 1 så var det vi som styrde tempot och bestämde förutsättningarna. Redan i första minuten skapade vi vårt första målläge.
Frispark långt ute till vänster och ner mot förlängda mållinjen. Fritte och Måns stegar ut. Likt Tysklands kvittering mot Sverige petar Fritte och Måns stoppar. Fritte drar till, lite mer curl på den och den hade smitit in i bortre.

Vi fortsätter vara det spelförande laget där halvchanserna avlöser varandra.
Felix, Fritte och Sandström är de tre som ligger bakom det flesta farligheter.
Det vill sig dock inte.
HFF:s bästa chanser skulle visa sig komma på omställningar. På en just sådan i trettionde minuten får dom frispark centralt mitt på vår planhalva. Efter en lurig variant och lite passivt försvarsspel så får deras fw komma fri och gör inget misstag. 1-0 är ett faktum.
Vi fortsätter dock att vara det bättre laget och lägena fortsätter rulla in på kontot målchanser.
Vi väntar bara på att kvitteringen ska komma men i 42:a minuten från ingenstans kommer 2-0.
Ett extremt passivt, snarare obefintligt försvarsspel så får deras kille måtta, inte bara en gång utan två-tre gånger och nästan pricklobba in bollen från ca 25 meter.
Nu visar killarna moral. Direkt efter så skapar vi målchans, än en gång så är det firma Sandström-Felix som ligger bakom men skottet går än en gång över.
Vi hinner med en till chans innan paus. Fritte jobbar heroiskt mot 2-3 försvarare, kommer förbi och ner mot förlänga mållinjen ca 6-7 meter från stolpen, spelar snett inåt bakåt till en framrusande Felix som stöter in 1-2 just före pausvilan.
Otroligt skönt att få med oss den till andra.

Jag får skälla lite gällande passivitet i försvarsspelet men avslutar med att vi ska fortsätta vårda, värdera och våga.
Vi är det klart bättre laget och det är INTE omöjligt att vända det här.

Härnösand har fått jobba hårt i försvarsspelet under första rundan vilket borde gjort dom lite möra.
Matchbilden är lik den första halvleken. En skillnad ser vi dock. Vi har ännu mer boll och driver på hårdare mot HFF:s försvar. I kraft av ledning så krigar dom förtjänstfullt. Känns ändå som att det borde komma en kvittering snart.
Vi är nu inte bara ännu bättre än HFF, utan chanserna är både fler och bättre.

HFF har under hela matchen gått ganska hårt i ryggen på framförallt Fritte. Vi ville nog ha straff omkring minut 47-48. Felix slår ett riktigt fint inlägg som Fritte möter först på, men två händer i ryggen gör att han får framåtrotation och nicken går över.
Vi får dock lite retroaktivt betalt. 4-5 minute.r senare har vi hörna. Måns slår den, Näslund är först men trycks bryskt ner och domaren blåser helt korrekt straff.
Fritte är obeveklig och stänker otagbart in den i målvaktens tomma hörn.
Fasen va skönt med kvittering tidigt.
Fortfarande mycket tid kvar och vi känner att momentumet är vårt.
Vi spelar bra och skapar bra chanser och med mer än halvtimmen kvar ser ett segermål inte helt orimligt ut.
Kommande 25 minuterna räknar jag inte till mindre än 5 riktigt heta målchanser från vår sida. Ett av dom går i mål men det blir avblåst för offside. Jonte är enligt domaren 1 dm får långt framme.
HFF känns nu ganska slitna, och inte blir det bättre då deras nr 15 i 83:e får sitt andra och därmed tvingas kliva av. Den här killen var lite av ryggraden som höll ihop försvaret och försökte driva på framåt.
Med en man mindre blev ytorna större för oss.
Innan dom riktigt hunnit ställa om så hittar Näslund Emanuel med en riktigt fin genomstickare mellan inner och ytterback. Emanuel tar med sig boll in i box och drämmer otagbart in den i bortre burgaveln. Otroligt skönt när vändningen är ett faktum.
Sista 5-6 minuterna rullar vi enkelt av.
HFF orkar helt enkelt inte mobilisera kraft till en kvittering.

Segerns sötma är alltid god att smaka. Framförallt när den kommer i kraft av hårt jobb och där lagmoralen i slutändan visar sig viktig.

Ett stort extraplus till Philip Näslund som var briljant hela matchen. Har sällan sett någon vinna så många kamper under en och samma match. Han fick sen krydda det med den fina framspelningen till 3-2 målet.
Vikarierande Jonte på mittbacken gör även han en bra insats. Vill också plussa för trion Felix, Sandström, Fritte som hela tiden var ett hot mot deras backlinje.

Tack boys för en riktigt väl genomförd match.