SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

TGN 2018 2.0 är avklarad ;):)
2018-07-29 20:24
Bild t,v Oskar Sandström på Slackline, Bild t,h Karl Söderberg (t,v) och Lasse Salmenranta (t,h) i slätkäpp
Då var vi igång igen. Efter en härlig vila så är nu teambuildingen TGN 2.0 avslutad
TGN bestod av två halvlekar. 
Den första gick av i våras då vi tillsammans i hela laget gick in i en riktig musikstudio och spelade in en låt.
Från start då vi meddelade vad som skulle ske så var killarna extremt taggade till lite "allsång". När vi sen kom på plats var huvudena inte riktigt lika höga;) 
Men efter lite ordentlig uppvärmning så stod de nästan i kö för att få sjunga solo.
Tre timmar senare hade vi spelat in en riktigt bra version av 
Shakiras Waka Waka.
Grabbarna ska ha en stor eloge för hur det bjöd till och verkligen gav allt. 
Vi får se (höra) framöver om låten spelas på någon av våra matcher.

Nu i helgen var det så dags för andra halvlek. 
Vi hade tagit hjälp av TTGU (Team Toughest Group Umeå). Med multiidrottaren Robert Lindberg och Björklövens fystränare Stefan Öhman i spetsen skapades ett program som var både fysiskt jobbigt och lite mer av sammansvetsande karaktär.
Som sagt, fokus på teambuilding var det. Perfekt då vi hade med oss 1,5 nyförvärv;)
Vi ser båda nyförvärven på bilderna ovanför, tv Oskar Sandström, han räknar jag som 0.5 då han tillhört oss under hela året men tyvärr gått på rehab efter en operation. Ska bli riktigt spännande att få se Oskar i den röda tröjan igen (igen? jo han har rödklädda SSK som moderklubb).
Den andra "hela" nyförvärvet är Lasse Salmenranta (bild th). Han sökte sig till oss under våren. Också han har rehabat efter en planerad operation men går nu för fullt. Vet inte lika mycket om honom men det lilla vi såg under våren bådar verkligen gott:):)

Tillbaka till tävlingarna

Totalt så blev det under dygnet lördag-söndag 12 olika programpunkter.
Programmet var upplagt i tävlingsform där varje del gav poäng vilket i slutändan skulle ge oss ett segrande lag.
Vi startade 14.00 på lördagen med det klassiska Yo-Yo testet. Det flöt på bra, Löptestet vanns av lag 4 som bestod av Joar Berntsson, Oskar Kröger, Karl Dahlberg och William Ekenberg. 
Övriga lag var:
1. Albin Almqvist, Lucas Lund, Emanuel Stenmark, William Sandkvist
2. Felix PJ, Lasse Salmenranta, Markus Forsmark, Eric Örnkloo
3. Oskar Åström, Axel Fällman, Philip Näslund, Jonatan UW
5. Oskar Sandström, Måns Sundström (pga ojämnt antal deltagare så hoppade mv-tränare Karl Söderberg in och stöttade vid tävlingar då det behövdes). 
Strax efter 15 blev vi hämtade med buss för transport ut till Tavelsjö. Första anhalt blev IOGT NTO:s gård/strand på södra sidan av sjön. Där tog Robert och Stefan från TTGU över.
Även om första löpningen var individuell så fick varje enskild spelare poäng för sin insats. De poängen lades sen ihop i laget som lottats fram innan löptestet börjat.
Första grenen ute vid sjön var Kajakstafett. Det skulle visa sig vara en lika tuff uppgift som rolig. Det gick ut på att de två och två i sina fyramannalag skulle löpa ut i sjön ca 30 meter, runda Stefan för att sen löpa tillbaka, hoppa i kajakerna och sen paddla en runda på ca 300 m. Fyra varv skulle genomföras.
Många ännu oupptäckta muskelgrupper gjorde sig påminda och killarna var rejält mörbultade.
Grenen vanns i överlägsen stil av lag 3.
Lite vila på det sen dags för en lugnare aktivitet, Slackline.
Den går ut på att man balanserar på ett spännband spännt mellan två träd.
Här visade Sandström extrem balans då han överglänste alla med sina dryga 40 sekunder på linan. 
Dom 40 sekunderna bidrog i allra högsta grad till grenseger för lag 5.
Tredje grenen var klassisk dragkamp ute i vattnet. Här fick undertecknad stötta upp i lag 5 som var färre än fyra. Man kan väl säga att min plats som ankare längst bak passade bra;):)
Fem för varje lag tuffa kamper senare hade ett segrande lag korats. Tyvärr inte mitt men fyra segrar av fem är ändå godkänt.
Segrare blev här lag 2.
Nu har vi Yo-Yo testet inkluderat gjort fyra kamper och det är dags för middag. Klockan närmar sig 17.30 och solen står fortfarande högt på himlen. Ytterligare en fantastisk sommardag. Vi hade tänkt steka Pytt i Panna på en stor murikka men det rådande eldningsförbudet ställde till det. Nöden har ingen lag så coach fick damma av knivarna och slänga ihop en pastasallad till allihopa.

Efter lite välförtjänt vila så kom nästa fysiska gren (den femte av elva). Tre kilometers paddlande snett över sjön mot Långviksvallen stod på schemat.
Grabbarna var taggade och på givet kommando drog dom iväg. Med en uppskattad paddlingstid på 45 minuter så kände vi oss i "serviceteamet" rätt lugna, med bilen tog det fem;)

Efter en grym avslutning i spurtstil klev Emanuels lag 1 upp ur vattnet som segrare. Efter att ha burit upp kajakerna på land och lagt dem på släpet så var det bara att sätta packningarna på ryggarna. Nu väntar en marsch på ca 7 km upp o ner Vallberget, Tavelsjöberget och Torrberget innan vi når nattens härbärge. På efterföljande marsch ska ytterligare fem grenar avklaras. Men innan avfärd så fylldes det på ordentligt med energi i form av bananer, chips och ostkrokar;) 

Ivrigt tuggande på chips o bananer ger vi oss iväg upp för berget. Efter en tung o brant stigning når vi nästa plats där tre olika grenar ska betas av. Det är en magiskt vacker plats. Högt upp på Vallberget intill en mäktig skreva med fantastisk utsikt över Tavelsjön skulle grabbarna friklättra, knyta upp knutar och samla skogsmateriel. Materielet klarade alla galant. Svårare var det med knutarna, några lag lyckades inte lösa det. 
Jag satt vid skrevan och klockade klättrarna. Så gott som alla klarade av uppgiften, extra plus till flera av grabbarna som trots ordentlig höjdrädsla trotsade den och genomförde klättringen magnifikt.
I klättringen gick segern till lag 4.
Knuten gick också den till lag 4.
Artbestämningen vanns av lag 5.

Nu delade "serviceteamet" och grabbarna på sig. Vi skulle gå tillbaka till bilen för att transportera den runt bergen till andra sidan så vi får fram mat till stugan där övernattningen ska ske.
Grabbarna marscherade vidare upp till toppen på Vallberget där gren 9 gjordes.
Från utsiktsplatsen skulle ett avstånd till en ö ute i Tavelsjön uppskattas. Dessutom skulle rätt vädersträck tas ut.
Kanske skönt med lite lättare övningar.
Denna gren 9 delades vinsten mellan lag 1 och 5.
Snabbt iväg mot gren 10. Nu bar det av nedåt mot botten av berget, där skulle det "vräkas sten". En stooor sten skulle kastas/hävas så långt man bara orkar. Inte så lätt som man kanske tror. Några lyckades dock med helt ok kast.
Efter många tunga lyft och "vräkningar" så stod lag 2 som segrare.

Jag o Sara skyndade nu oss från andra hållet så vi inte skulle missa gren 11. Mellan två av bergen ligger två myrar, där skulle ännu en fysiskt tuff gren avgöras. Killarna har nu marscherat ca 5 km upp och ner för berg med full packning. Lite mör bör dom nog vara.
Men lite jävligare ska det bli, "myrstafett" står på tur;). Ett antal löprundor senare så pustas det ut. Innan det blir dags för kvällens sista marsch så förkunnar domaren att lag 4 vunnit stafetten.
Ca två kilometer senare uppför Torrberget anländer vi så till stugan utan el och vatten. Trots det så är den riktigt fin, framförallt har den en magisk utsikt mot Vännfors och Selet.
Ca 9 timmar från start är det nu dags för den sista tävlingen. Det visar sig i poängställningen att nästan vilket lag som helst kan ro i hamn totalen och vinna TGN 2018 2.0.
Sista grenen är vad jag fick lära mig en klassisk dragkamp i Tavelsjöområdet. Det handlar om "slätkäpp".
En ca 25 cm lång, slät och från mitten konformad pinne. Det går ut på att en deltagare från varsitt lag fattar tag med valfri hand runt pinnen, man står på varsinn sida av bordet, sen går det ut på att man på endera sätt ska tvinga motståndaren att antingen släppa pinnen eller att t o m dra motståndaren över bordet.
Här visade sig lag två med Lasse Salmenranta i spetsen vara starkast. Dom tog i och med den sista grensegern hem hela tävlingen och kan stoltsera sig som mästare av TGN 2018 2.0.

Äntligen rast och vila:) men inte för alla;) Det lag som tyvärr hamnat på femte och sista plats tvingades till ytterligare en tvåkilometersvandring. Kvällsfika och frukost skulle hämtas från bilen som stod parkerad ca en km nedför berget.
När väl det var gjort så åts det kvällsmat i många olika former. Allt är ok efter en så lång aktivitet som de just genomfört.
Sovplatserna var också de varierande, medans ca hälften valde en plats inne i stugan så valde resten att husera ute på den stora altanen.
Innan sängdags så valde ett stort gäng av grabbarna köra lite rollspel i form av en lek som heter "Maffia". Undertecknad förstod inte mycket av det som hände men skitsamma, det viktigaste var att killarna hade roligt:)

Jag ska inte skylla på vare sig sovplats eller klientelet men det brukar på såna här tillställningar bli lite för lite sömn;)
Sen natt och relativt tidig morgon, frukost städ och sen en sista marsch nedför berget där bussen hämtade upp oss.
Hemma ca 11.00.

Jag vill tacka er alla stort för ert engagemang under hela dygnet. Det är som ledare en fröjd att få se hur ni agerar med och mot varandra.
Ett stort tack också till Robert och Stefan som gjorde detta möjligt för oss. 
Ett extra plus till dessa två som efter sista tävling (ca 23.00) drog på sig ryggsäckarna igen och sprang de sju kilometerna tillbaks över bergen. Dom hade ju bilarna stående vid Tavelsjön;):)
Ni som tycker träning ibland är jobbigt, fundera på dessa två;):)

Nu kör vi boys, i morgon måndag är det bollspel som gäller.

/Tony
Nyhetsarkiv
Tung derbyförlust!2024-06-08 08:06
2024-04-04 18:51
Oavgjort i genrepet! 2024-03-24 17:24
Seger 5-1 i Piteå!2022-04-23 23:43
Välkommen Magnus!2022-03-22 18:09
Seger borta mot Boden!2021-08-22 08:23
Gottne vann med 2-0!2021-06-23 13:39
Klara för 2021!2021-01-18 12:51
Arnes Bil Cup i Luleå 2020-02-28 21:44
Albin fortsätter!2019-01-23 22:59
Ny spelare har signat!2018-12-23 16:22
Säsongen 2018 är över2018-10-23 07:47
Friska Viljor-TIK 3-22018-10-13 17:35
TIK-BBK 2-52018-10-07 09:54
Täfteå-Hudiksvall 3-12018-09-29 19:14
Två matcher2018-09-22 17:13
Gällivare-Täfteå 2-32018-09-08 15:01
Härnösand-Täfteå 2-32018-08-25 17:22
Täfteå-Östersund 1-02018-08-18 19:34
Ytterhogdal-Täfteå2018-08-11 17:42
Våravslutnig i moll2018-07-04 21:51
Månadens spelare i juni2018-07-02 21:20
Ruskigt stark poäng2018-06-27 22:22
Nyinstiftat pris :))2018-06-25 15:30
Täfteå- Friska Viljor2018-06-20 21:49
TIK-Luleå, Timrå-TIK2018-06-17 11:14
Hudiksvall-Täfteå2018-06-03 11:30
Kung på Borgen v222018-05-31 22:38
IFK Umeå-Täfteå IK2018-05-25 21:42
Kung på Borgen v202018-05-17 22:23
Kung på Borgen v192018-05-10 22:03
Två matcher i en2018-05-06 10:57
Kung på Borgen v172018-04-27 07:17
DM omg 1 Sörfors-TIK2018-04-25 21:30
DM har startat2018-04-18 21:28
Kung på Borgen v 152018-04-12 20:57
Premiären spelad2018-04-07 21:35
Tr-match 32018-03-10 15:35
Ung talang2018-02-25 09:36
Kalix levererar ;)2018-01-12 08:35
Säsongsavslutning 20172017-10-14 18:29
Kung på Borgen v202017-05-19 18:12
Kung på Borgen v182017-05-05 20:06
Kung på Borgen v172017-04-28 16:27
Äntligen seger :):)2017-04-22 22:54
Tr-match TIK-UFC Akademi2017-03-12 19:33
Match 2 TIK-Boden BK2017-02-25 14:50
Arnes Bil Cup i Luleå2017-02-25 00:48
Intersport Ersboda Cup2017-02-19 18:40
Tre till nyförvärv :)2016-12-15 21:08
Täfteå IK fotboll 20172016-11-20 15:15
Kung på Borgen v342016-08-26 07:29
Kung på Borgen v322016-08-14 12:15
Kung på Borgen v312016-08-05 09:10
Kung på Borgen v242016-06-17 06:57
Kung på Borgen v 232016-06-09 22:12
Kung på borgen v222016-06-02 23:02
KUNG PÅ BORGEN v212016-05-26 22:44
KUNG PÅ BORGEN v202016-05-20 08:37
KUNG PÅ BORGEN v192016-05-15 20:31
KUNG PÅ BORGEN v182016-05-03 22:18
KUNG PÅ BORGEN v172016-04-28 22:20
KUNG PÅ BORGEN v162016-04-21 21:58
KUNG PÅ BORGEN V152016-04-14 21:38
KUNG PÅ BORGEN V142016-04-08 07:42
Länk till hemsida2015-05-15 10:00
Då var det dags!!!2015-03-02 23:01