Täfteå- Friska Viljor
2018-06-20 21:49
Fredrik "Fritte" Johansson #9
Äntligen gubbar:)
Som vi pratade om innan matchen så har vi match för match tagit stadiga kliv framåt. Ikväll var inget undantag.
Första halvlek var rent ut sagt magisk. Försvarsspelet sitter helt perfekt, Och anfallet minst lika bra.
Friska kanske har lite mer boll men vi tillåter dom inte skapa en enda målchans. Målet vi låter dom göra behöver vi inte tala om, vi som var där vet hur det såg ut.
Dom gånger de får komma ner mot vår första tredjedel är vi kliniska, vi håller dom utanför boxen nästan hela tiden, de få gånger de kommer in är det i form av inspel/inlägg som inte hittar nånstans.
Friska sätter också en väldigt hård press och vill vinna boll högt. Tror dock inte dom räknat med att vi har extremt bolltrygga spelare i backlinjen. Så gott som varje gång när dom kommer så hittar vi spelvägar ur pressen. När vi väl spelat förbi första trycket så fanns det väldigt fina ytor offensivt att hitta för oss.
Det är på det viset 1-0 kommer. Vi har hittat förbi och bollen kommer ut till Felix på högerkanten. Han slår ett fint inlägg som går förbi alla till en helt friställd Fällman på bortre ytan i straffområdet. Likt träningarna i veckan så stänker han otagbart upp den i nättaket.
1-0 och det står bara minut 8 på klockan.
Friska försöker fortsatt vinna boll tidigt men vi fortsätter trumma på med vårt fina passningsspel.
2-0 kommer ca 7-8 minuter senare. Den här gången är det Fritte som stressar deras mittback till misstag, han vinner bollen och nyper till från ca 45 meter. Målvakten är helt ute o cyklar och hinner inte tillbaka. Ett klassmål.
Därefter går det dryga kvarten innan FV får sitt 1-2 som visar sig bli ett tröstmål.
Ca 15 kvar av halvleken och vi är fortsatt bra i defensiven och hotar direkt då vi spelar förbi pressen.
bara tre minuter efter deras 1-2 kommer vårt tredje.
Målet kommer efter fint inspel från Fällman, Fritte är påpassligt framme och stöter in den från nära håll.
3-1 med oss in i halvtid känns extremt skönt.

Vi pratar i paus om att försöka stänga kanterna lite bättre och att vara noga med boll.
Vi bestämmer oss också för att dela in halvleken o kvartar. Första kvarten väldigt viktigt att hålla nollan. Det kommer skapa stress i Friska.
Vi klarar det precis. Vi har planerat byten i minut 60. Till vår förskräckelse så blåser domaren straff precis i minut 60. Ser korrekt ut från där vi står.
Här kommer nog den minut som avgör matchen till vår fördel.
Eric gör en fantastisk räddning på straffen, han tar också sin egen retur och håller bollen.
I anfallet därefter så visar sig matchens offensiva frontfigurer upp sig igen. Fällman spelar fram Fritte som löper sig fri och rullar in kulan i bortre hörnet.
Fällman slutar på 1+2 (mål, assist) och Fritte stänker dit tre färska målpoäng.
Det sista 4-1 målet visar sig bli kvällens sista och avgörande kasse.
Friska jobbar på och har under andra rundan 1,5 friläge (straff på den ena) den andra räddar Eric. I övrigt så tillåter vi dom bara få några avslut från distans. Är inte Eric tryggheten själv så har vi försvarsspelare som sätter stopp för spel närmare mål.

För vår del en rakt igenom lysande insats. Skönt att få gå till Midsommarledigt med en seger i ryggen. Nu laddar vi för nästa veckas bortaresa till Boden.

Idag förtjänar hela laget att hyllas. Hela vägen från Eric i kassen till sista gubbarna som kommer in sista 10 och gör det jobbigt för Friska.
Extra hyllning måste vi ändå ge frontfigurerna Fällman och Fritte. I det defensiva ledet har vi giganterna Kröger, Måns och Emil som både städar effektivt men också är kreativa offensivt. Sist men inte minst så ger vi Eric i kassen ett extra plus. Straffräddning och ett friläge smäller högt. Framförallt straffen som låter ställningen stå 3-1 istället för 3-2. Det ger oss energi att orka slutföra jobbet hela vägen in i kaklet.
Seger = guldskon = tremålsskytten Fredrik "Fritte" Johansson.