TIK-Luleå, Timrå-TIK
2018-06-17 11:14
Förra veckan spelade vi hemmamatch mot serieledarna IFK Luleå. Självklart en tuff match på förhand. Vi kände oss ändå starka och tillfreds då vi helgen innan det gjorde en mycket stark insats mot Hudiksvall.

Luleå startade starkt och hotade ett antal gånger in mot vår box. Vi var ändå starka där och höll dom just utanför. Tror jag räknade till en bra chans men skottet gick just utanför.
Sakta men säkert började vi äta oss in i matchen och spelet jämnade ut sig. Tyvärr som många gånger tidigare så är det på fasta situationer vi inte riktigt får till det.
Luleå får några hörnor och på en av dom släpper vi deras starkaste huvudspelare helt ensam, han gör inget misstag och 0-1 kommer upp på tavlan.
Därefter är spelet jämt och resultatet står sig halvleken ut.

Vi pratar om noggrannhet och att våga inför andra rundan.
Vi kommer ut som ett helt nytt lag och redan från minut 46 är det vi som styr så gott som allt som sker på banan. Luleå trycks längre och längre ner i banan och med det så skapar vi också chanser. Luleå i sin tur förlitar sig på omställningar vilket dom får några av men ingen av dom resulterar i någon bättre målchans.
Däremot får dom en frispark i tufft läge just utanför straffområdet. Målnickaren från tidigare stegar fram och stänker in den vid bortre stolpen.
Mycket ologiskt och orättvist men ändå ett mål.
Vi sätter ett ännu hårdare tryck och med det skapar vi våra bästa chanser. Fredrik stänker en frispark insida stolpe och ut, Jonte har en nick i stolpen samt några riktigt fina skottlägen från inne i box. Tyvärr får vi inte dit den.
Till råga på allt så blir inhoppande och mycket duktige Jonatan Wiberg hårt tacklad bakifrån, faller i backen och vrider axeln ur led, han tvingas lite senare utgå. Jobbigt för oss då Jonte var precis den injektion vi behövde, han var ständigt ett stort hot mot deras backlinje.
Sista kvarten är lite avslagen, vi har mest boll men slutar hota in i box och matchen slutar med 0-2 förlust.
Spelare att lyfta denna match blir Jontes minuter på banan, riktigt starka. Felix andra halvlek är rent magiskt. Näslund gör också han ett gott jobb.
Vi tar ändå med oss spelet i framförallt andra halvlek.
Nästa fight, ännu ett topplag då vi åker till Timrå.

Starkt jobbat killar / Tony

Som sagt, ännu ett topplag ska betas av. Timrå står på motståndarsidan.
Vi har trots lite folk haft en väldigt bra träningsvecka. Tyvärr tvingades Joar tacka nej på morgonen innan vi åkte iväg. Studentveckan tog ut sin rätt och febern slog till.
Som tur var så hade vi med oss Emil Johansson. Det gjorde att Måns fick ta ett steg tillbaka i ledet och Emil fick hoppa in på balansen.
Första halvlek är ganska jämn, båda lagen skapar chanser men lyckas inte göra något spelmål.
Emanuel är ett ständigt hot på sin högerkant. Det är precis efter ett sånt hot halvlekens enda mål kommer.
Långt nere mot hörnflaggan gör Emme sin gubbe, han blir hakad och faller, Ad:n vinkar febrilt för frispark, men som endast Emanuel kan göra så springer han liggandes, tar sig upp på fötter och får med sig bollen. Huvuddomaren gör här en fantastisk bedömning och släpper fördel. Emme får med sig bollen in i box gör gubbe nr 2 som också han gör ner Emanuel. Här inne i boxen tvekar inte domaren utan blåser handlöst straff.
Vilda protester kommer från Timrå, dom förstår inte alls varför domaren väljer straff före att dra tillbaka den ut till första förseelsen.
Jag i min tur ser det som solklart. Här visar domaren Oskar Nilsson på extremt god spelförståelse då han släpper en bra fördel, det kommer en frisparksberättigad förseelse till och då är det där dom ska bestraffas.
Hur som helst, straff är det. Fritte lägger upp bollen och stänker otagbart in den vid ena stolpen.
Det har bara gått 15 minuter. Resten av halvleken blir ett ställningskrig där det sista 15-20 minuterna går till Timrå. Tyvärr faller vi lite för djupt vilket ger Timrå en par lägen till kvittering. Men antingen går skottet rakt på Eric i kassen eller så får dom inte alls iväg avslutet.
Vi lyckas hålla tätt och 0-1 står sig till vilan.

Vi pratar i paus om en tre-fyra tillfällen då vi offensivt ger bort boll alldeles för enkelt. Det ger Timrå riktigt fina omställningsmöjligheter.

Vi startar andra halvlek bra. Redan i min 49 får vi en jättechans till 0-2, tyvärr går avslutet utanför. Vi fortsätter jobba på bra och håller Timrå borta från vårt mål. Under första kvarten av andra så har Timrå ingenting, men i min 60 kommer en omställning efter en miss, det följs av passivitet och deras gubbe får helt ensam sätta dit den från målområdeslinjen.
1-1 och det är öppet igen.
Vi repar dock mod direkt och fortsätter vårt snabba offensiva spel. Matchen böljar ganska mycket fram och tillbaka. I minut 70 kommer en riktig fin sekvens. Efter fint spel kommer Felix på högerkanten. Fritte löper in mot box, trycker ner backlinjen, backar upp igen och skapar en fin yta mellan sig och försvarslinjen. Inspelet från Felix är perfekt och Fritte nyper till. Riktigt skönt att se den smita in via bortre stolpen. 2-1 och dryga tjugo kvar.
Tyvärr får vi inte hålla ledningen mer än 7 minuter. Än en gång tappar vi boll för enkelt och precis lika enkelt som vid 1-1 får samma kille stå ensam vid målområdeslinjen och sätta 2-2.
Avslutande kvarten är ur tränarögon egentligen inget man vill se. Spelet går fram och tillbaka och båda lagen skapar chanser.
Det blir inga fler mål och matchen slutar 2-2.
Så här i efterhand ett bra resultat. Surt att tappa ledningen två gånger om men ändå glad för den poäng vi fick med oss.
+ idag går till Emanuel (bytte i halvtid), riktigt irrationell och jobbig att möta.
Emil förtjänar beröm, framförallt första halvlek är riktigt bra. Sist men inte minst Måns Sundström, en riktigt stabil match rakt igenom.

Nu avslutar vi det tre sista veckorna med tre onsdagsmatcher i rad.