Hudiksvall-Täfteå
2018-06-03 11:30
Tyvärr fick vi inte med oss någon poäng från Hudik. Trotts ledning med både 1-0 och 2-1 så orkade vi inte hela vägen fram.
Det kostade på i den 28 gradiga värmen (säkert 35-40 ute på plan), och med bara två avbytare så blev det för jobbigt.
Lägg därtill en domare som höll en alldeles för ojämn nivå. Man visste inte alls när han skulle flöjta.

Första halvlek en ganska jämn historia där inget av lagen skapade några riktigt heta chanser.
Både vi och Hudik hade ett relativt jämnt och bra possessionspel samtidigt som vi försvarade oss bra.
Sista kvarten river det till lite med en straff vardera och tre mål gjorda (båda straffarna såg korrekta ut) .
Vi gör 1-0 på en fin framspelning från Näslund som Fritte är stark på. Fritte löper ifrån, försvararen hinner ikapp men inte bättre än att Fritte ändå lyckas tråckla in den.
Kort därpå är vi lite passiva på strafflinjen, deras kille får sista tån på bollen men Eric gör en riktigt bra enhandsräddning, tyvärr går returen rakt ut vilken deras kille är nätt o jämt först på och tåar in kvitteringen.
Vi fortsätter trumma på och ca 7-8 från slutet kommer Fällman in i box blir fälld och domaren blåser straff.
Fritte stegar fram och sätter den otagbart i ena hörnet.
Härligt, kommando igen nu är det borta att hålla ihop sista minuterna till paus.
Hudik sätter fart igen men skapar egentligen inget förrän absolut sista minuten då vi tyvärr bjuder dom på straff.
Bollen läggs upp och man gör som brukligt, räknar in 2-2.
Lyckligtvis missar dom straffen och domaren blåser genast av för halvtidsvila.

Ruskigt skönt att få gå till paus med en ledning i ryggen. Vi förstod att nu skulle det kosta att hålla ihop det under resterande 45+.
Därtill tvingades vi att göra ett byte redan i paus. Att tvingas till det redan i paus med dom här förutsättningarna kändes inte alls tryggt, men inte mycket att göra åt det.
Det är Joar som kliver av med en otrygg känsla i sitt opererade knä. Lyckligtvis inte med smärtor utan bara olust och otrygghet över att inte riktigt våga sätta dit ordentligt. Helt rätt beslut av honom.
Det blir Jonte som får kliva in som central fw varpå rockaden är total, totalt tre spelare flyttas.
Fritte, Näslund och Måns kliver alla ner ett steg vardera i banan.
Med en kille kvar på bänk och veterligen ha med sig att vi skulle behöva skifta två kanske tre till innan det är slut så är huvudbryn stor.

Bara att kriga på och hoppas det ska hålla. Halvleken startar ok men det dröjer inte länge förrän Hudik börjar ta ordentligt kommando.
Som jag sagt tidigare så ser vi tydligt att flera spelare slitit hårt och trampar lite luft. Därtill har vi denna rättskipare som jag tidigare skrev inte alls höll en jämn nivå. Det fortsätter i andra men i mitt tycke än värre.
Snedfördelningen av frisparkar är väldigt tydlig, och det i en match där kamperna känns väldigt jämna. Det gör att Hudik hela tiden får börja om med boll och vi får lägga massor av energi på försvar. Dom uteblivna frisparkarna för oss gör det självklart än värre. När vi tror att han ska blåsa för oss för liknande situationer som han nyss gjort för Hudik så väljer man att släppa bara för att i nästa skede blåsa för Hudik.
I det här skedena är det lätt att sitta på sidan och säga att
"det bara är att acceptera", ja, vi har tränat på och blivit mycket på att "acceptera" men det här var löjligt.
Resultatet blir förstås att vi nästintill aldrig får tid att lugna ner och "äga" boll en stund utan vi trycks allt längre ner i försvaret. Under den här perioden så skapar Hudik ett antal riktigt fina chanser. Är det inte Eric som fantomräddar så hjälper ramen till på ett förtjänstfullt vis.
Ca 25 in i andra kommer så kvitteringen. Vi har hörna som vi inte riktigt får dit vi vill ha den. Det blir en omställning som vi första skedet ser ut att klara men i andra så hittar dom en fri gubbe på bortre som otagbart nickar in den vid första stolpen.
Inte alls orättvist men ändå jobbigt.
Ca tio minuter senare kommer så sista bytet för oss. En helt tröttkörd Fritte kliver av och Hannes Bellgran kommer in och gör sina första minuter för oss i år, och hör o häpna, den givna ytterbacken kliver in som forward för att störa och bråka till det så inte Hudik alltför enkelt får måtta in bollarna mot boxen. Hannes gör det förtjänstfullt.
När Hannes kommer står klockan på 80, men vi vet att det är minst 15 kvar då vi haft nån kramp på banan samt en extra vätskepaus i mitten av halvleken.
Matchbilden är densamma. Hudik har boll, får med sig frisparkar vilket ger ökat tryck. När vi väl har boll och försöker behålla den får Hudik i många lägen alltför bryskt vinna den med den följd att vi får jaga igen.
Chanserna sista kvarten är å andra sidan inte många. Vi ser att också Hudik tröttnar rejält och känner att det här kan gå vägen.
Men på övertid så hittar domaren än en gång en frispark från ingenstans för Hudik. I vårt tycke en ren kampsituation där deras kille faller som ett asplöv. Det efterföljande flinet från deras kille säger allt.
Dom lägger upp bollen, flyttar upp allt dom har, lyfter in och lyckas komma först och nickar in 3-2.
Vi lyfter förstås upp gubbar de sista minuterna och lyckas sånär få in en kvittering men tyvärr.
SÅ EXTREMT surt att förlora på det viset.
Visst, Hudik hade mer boll och skapade mer under det första tjugo minuterna av andra. Hade målen kommit där så ok.
Men att det ska komma på övertid efter ett sån frispark gör mig minst sagt irriterad.
Det krig och slit våra gubbar gör därute idag borde ha renderat i nånting.
Men när motvinden är total så tar energin slut.
Domarens förklaring till det "uteblivna" frisparkarna ger jag inte mycket för.

- Jag kan förstå er reaktion men vi ville försöka ha ett flyt i matchen ??????

Flyt ???? men varför blåser man då enbart åt ett håll.
I det läget som vi var då vi fick jobba extremt hårt i försvar så är vi INTE intresserade av dåliga fördelar och flyt i spel.
Vi vill ha dom frisparkar vi förtjänar för att kunna dra ner på tempo och få chans att vila med boll i ägo.

Hade vi fått det vi borde är jag övertygad om att vi hållit åtminstone oavgjort.

Bara ta nya tag till nästa helg då topplaget Luleå kommer på besök till Borgen.