Segerns sötma är underbar:):)
Bortsett från IFK Umeå så gjorde vi idag säsongens kortaste bortaresa. Gottne IF tog emot oss på Skyttis IP i Övik.
Gottne som tog friplatsen då Morön tackade för sig är inget dåligt lag, det visste vi från start. Några killar ville vi se upp med lite extra.
Nr 9 Marko - en storväxt stark kille på topp, nr 24 Emir - irrationell mittfältare och nr 10 Danny Harmon - extremt löpvillig mittfältare.
Bortsett från några få situationer så höll vi dessa i väldigt gott schack. Framförallt deras storväxte Marko. Han gjorde i deras segermatch mot Gällivare två av målen, men idag fick han inte ut mycket av sitt spel. Mittbacksparet Sundström och Kröger tog hand om honom på ett förtjänstfullt sätt.
Längst bak hade vi i Eric Örnkloo en riktigt taggad mv, med en par riktigt fina avgörande räddningar så räddar han till slut segern till oss.
Vi ska börja från början.

Det är ingen hemlighet att vi gärna har mycket boll och på så vis tvingar till hårt försvarsjobb och nöter ned motståndarna.
Precis så är det. Vi rullar riktigt bra boll, har högt tempo i anfallsspelet vilket tvingar Gottne att jobba hårt i både sidled och djupled.  tre riktiMed spelövertaget kommer också målchanserna, ingen kanske superhet men vi hotar ofta och bra in i offensiv box.
För Gottnes del handlar det mesta om försvarsspel och att försöka ställa om då de väl vinner boll.
Under första 45 är det så matchbilden ser ut. Vi dominerar, hotar och skapar men ibland missar man och då ställer Gottne om på förtjänstfullt sätt.
Dom skapar tre riktigt fina lägen under första halvlek, alla tre efter rejäla missar av oss högt uppe i banan.
Vid några tillfällen försöker Gottne pressa fast oss men vi spelar förbi varenda gång.
Första halvlek klart till oss. Gottne jagar boll o ställer om när dom kan men vi är klart spelförande. Borde åtminstone heft en 1-0 ledning in i paus men deras keeper har så här långt en bra dag.

Vi pratar i paus om att fortsätta våga och att ha tempo i boll. Matchbilden är ganska lik som första halvlek. Vi har två rejält fina målchanser under det första minuterna.
Vi fortsätter vara trygga med boll och känslan är att Gottne till slut måste tröttna.
Men ack vad vi bedrog oss, här ser vi att dom har gjort läxan med fysträningen. Trots att vi fortsätter spela oss förbi så orkar dom hela tiden jobba tillbaka.
Vi fortsätter dock skapa tillräckligt för att snart göra ett mål.
I 64:e minuten kommer således det förlösande 0-1, efter fint upprull på vår högerkant hamnar bollen ute hos Emanuel, Emme tunnlar deras back på förlängda mållinjen spelar snett inåt bakåt till framrusande Näslund som nyper på första, hur skönt är det inte att se den via hemmaspelare studsa in i bortre burgaveln.
Känns så rättvist, vi är ett bättre fotbollslag, har skapat fler heta chanser.
Nu följer ca 30 jobbiga minuter. Gottne flyttar förstås upp positionerna och försöker skapa lägen. Det flesta avvärjer vi.
Några heta lägen skapar dom ändå, bland annat den tidigare nämnda som kanske var matchens delikatess.
Deras nr 24 Emir får alldeles för lätt driva igenom vårt försvar och kommer fri mot Eric. Eric är snabbt ute och med en magisk enhandsräddning avstyr han en chans som såg ut att bli en kvittering.
Ett till läge fick dom men också det rann ut i sanden.

Så j..vla skönt när för dagen utmärkte domare Simon Svensson blåser av efter 4-5 jobbiga övertidsminuter.

Som sagt, det är ruskigt skönt att vinna matcher, egentligen får en seger se ut hur som helst men extra skönt är det när de kommer välförtjänt efter att man varit betydligt bättre än motståndarna.

Vi ska ändå ge credd till Gottne, fortsätter dom jobba så här hårt match efter match kommer många lag få det tufft.