Premiären spelad
2018-04-07 21:35
Innan match så pratade vi om "äntligen". I halvtid var det idel glada miner och "äntligen" sades med ett stort leende.
Tyvärr så slutade det i moll.
Ja, kanske inte helt moll men tappar man en till synes klar 3-0 ledning till slutresultat 3-3 på 15 minuter så känns det verkligen moll. Än värre om vi tappar på det viset vi gör det.
Vi tar det från början.
Vi startar matchen med ett fint possessionspel. Lugnt och metodiskt rullar vi runt, när sen Kramfors tappar tålamod lite och går bort sig så anfaller vi skoningslöst. Nästintill varje gång vi går till anfall så hotar vi antingen in mot eller in i straffområdet. Det dröjer inte länge innan första chansen kommer.
Minut tre och Näslund får ett fint läge men avslutet går över.
Tre min senare rullar vi upp fint på högerkanten, Felix slår ett väl avvägt inlägg som Fritte mycket vackert skarvar in i bortre burgaveln.
Ytterligare en minut senare är det Jontes tur att från nära håll skjuta över. Den här gången kommer vi på vänsterkanten, efter en fin cross från Måns så hittar Fällman in till Jonte.
Nu rullar vi på riktigt bra. Klockan tickar fram till minut 10. Lite klapp klapp in mot straffområdet, till slut hamnar bollen framför Almqvists tassar som från ca 18 meter drar till, bollen borrar sig otagbart in i det närmsta krysset. Ett mycket vackert fotbollsmål.
2-0 och total dominans 10 minuter in i premiären, underbart.
Resten av halvleken är anfallsmässigt ren propaganda från vår sida.
Vi borde ha gjort åtminstone ett mål till under den här rundan.
Försvarsmässigt har vi inte jättemycket att göra, men det lilla som kommer styr vi bort relativt enkelt. Kramfors åstadkommer under det första 45 minuter endast tre avslut mot vårt mål. Alla tre är relativt långt utanför.
Vi pratar i paus om att tighta till centralt där vi tycker att vi släppt lite för stora ytor. Dessutom så pratade vi om en förmodat hårdare press från Kramfors sida.
Det sista vi sa var att vi inte måste jaga trean utan kan lugnt spela vårt possession och sen ta chansen när den dyker upp.
Kramfors kommer ut med lite mer spring men inledningsvis klarar vi det bra. Vi spelar oss förbi och skapar målchanser direkt. Några är riktigt kvalitativa.
Vi står precis och pratar om hur skönt det skulle vara om trean kom, då kommer det. Efter en fin omställning hittar Fritte ut till Emanuel som från höger slår ett perfekt inspel mellan backlinje och mv, Efter vad vi tror en lätt skarv från Jonte så dyker Fällman upp på bortre och gör inget misstag, trean sitter som en smäck i nättaket.
Det har bara gått tre minuter av andra. Riktigt skön start.
Kramfors fortsätter med lite hårdare press vilket ställer till det för oss. Av någon anledning kändes som att killarna blev ängsliga, och det helt i onödan, dom är för bra för att låta lite press störa dom. Kanske var det premiärnerver och rädsla för att gör misstag som spökade.
Men nu börjar Kramfors få allt mer att säga till om. Det mesta dom åstadkommer är resultat av passivitet från vår sida.
Nu känns det som att det bara är en tidsfråga innan reducering kommer.
Med lite flax hade vi kunnat döda Kramfors optimism ordentligt. Det är Jonte som i spelminut 50 driver från kant in mot mitten och från ca 25 meter får på en riktigt bra träff, bollen får den där perfekta bågen, men tyvärr inte tillräckligt perfekt, bollen träffar ribbans underkant och ut igen. 4-0 där och jag tror matchen varit över.
Tyvärr så var det lite av början på vändningen för Kramfors.
Minut 56 3-1, hörna och väldigt passivt på första stolpen, ser ut som bollen studsar på ett knä och in.
Minut 70 3-2, Extremt passivt vid offensivt inkast Kramfors. Vi står o tittar när dom kastar en kille helt fri, ohotad får han slå inlägg till en nästan fri som nickar ner till en tredje fri som stöter inden från nära håll. Vi har åtminstone två möjligheter att göra det bättre och förhindra mål.
Bara två minuter senare kommer kvitteringen. Än en gång väldigt passivt försvarsspel gör att dom nästan ohotat från ganska nära håll får sätta trean.
Klockan står på 72. Resten av halvleken böljar spelet lite fram o tillbaka. Chansmässigt är vi något bättre och kunde med lite flyt avgjort tillställningen vilket hade varit rättvist.
Ser vi matchen som helhet så skapade vi väldigt mycket mer än Kramfors. Men man vinner inga matcher på att skapa chanser man måste också förvalta dom.
Sägas bör också att deras keeper gjorde en riktigt bra match. Gjorde han inte spkektakulära räddningar så hade han ramen till hjälp.

Bara att bita ihop och komma igen.
Vi ska lära oss av missarna vi gör men också se det positiva, i 65-70 minuter var vi klart bättre än Kramfors och skapade tillräckligt mycket för o göra minst 4 mål.

Nu hoppas vi att vi får vår egen plan skottad under söndag eller måndagen så att vi kan träna på hemmaplan i veckan.