2017-05-06 19:06
Umeå uppmärksammar div 2 :)
Tredje hemmamatchen i den här tuffa div 2 serien.
Jag ska villigt erkänna att jag inte trodde div 2 skulle vara så mycket tuffare än div 3, åtminstone så här långt in i serien.
Tekniskt sett så är vi nog så bra som våra motståndare. Den största skillnaden ligger i fysiken. I den här serien är dom inte bara stora utan dom flesta spelarna besitter även en riktigt god funktionell teknik. Men vi lär oss för varje match och idag var ett kliv i helt rätt riktning.
Vi visste på förhand att Hudik skulle vara ett bra lag. Det visar inte minst deras tre spelade matcher där dom vunnit med 5-0 och 3-0, förlusten kom i premiären mot till synes superstarka Timrå med 1-2.
Till detta ska också sägas att dom på de allra flesta startpositioner i våra mått mätt var riktigt stora. Om vi har ett snitt på 180+ så måste deras lätt legat på 187+.
Med detta i vetskap så visste vi att fasta situationer blir extremt viktiga och kan i slutändan bli avgörande.

Hur var då matchen?
Vi startar frejdigt och skapar ett hot mot Hudik redan under första minuterna. I fjärde får Fritte ett fint läge men tyvärr får han inte till skottet utan det går rakt i magen på målis. tre min senare är det Lidbergs tur att styra ett inspel just över ribban.
Men som sagt, Hudik är både stora och duktiga med boll. I åttonde skapar dom sin första chans. Vi tappar boll centralt och dom får ett bra omställningsläge men vi lyckas styra undan det.
Så i tionde minuten kom 1-0. Vi har än en gång hotat in mot offensiv box, är på väg att tappa bort den men Berra är stark i närkampen och vinner boll direkt till Ekenberg som tar fast, driver nån meter och drar till med vänstern några meter utanför straffområdet, hur skönt är det inte att se bollen segla in över målvakten och vårt första spelmål för i år är gjort.
Vi fortsätter vara frejdiga i vårt spel och skapar flera fina möjligheter. Ingen som blir en direkt målchans men ändå bra möjligheter.
Hudik fortsätter sitt starka fysiska spel och vi tvingas till flera defensiva fasta situationer. Och här är dom riktigt bra. Det är efter en sådan som dom får deras bästa chans under första halvleken, men lyckligtvis är Måns med och lyckas tippa den över ribban.
Resultatet står sig halvleken ut.

Vi pratar lite taktiska saker i pausen och det ger effekt. Visst, dom har mycket boll men vi ger inte samma ytor till dom som i första.
Dock börjar deras kraftfulla spel synas på killarna och vi undrar hur länge det ska hålla. Trots detta så lyckas vi ett flertal gånger ställa om i riktigt anfall där vi med lite flax kunnat göra 2-0 och fått lite andro.
Den bästa chansen kommer i 61:a minuten. Vår mittback Ekholm har "irrat" sig upp mot offensivt straffområde, får på ett riktigt bra skott som dundrar i ribban, vem är inte där om inte vår andra mittback Joar som med helt öppet mål tyvärr får felträff med huvudet och bollen går utanför.
Vi orkar freda oss ca 10 min till då dom kan kvittera på ett skott just utanför straffområdet. Bollen touchar en av våra killar på vägen och ställer Måns i kassen helt o hållet.
Resterande 20 min har Hudik mycket boll och vi går på omställningar. Det ska sägas att det gör vi riktigt bra. Med lite flyt hade det kunnat resultera i bra målchanser. Vi tillåter inte Hudik skapa några direkt superheta chanser och matchen slutar 1-1.

Med lite distans så är vi riktigt nöjda med en poäng. Hudiksvall ska o kommer vara ett topplag då vi summerar säsongen. Och ser vi matchen över 90 min så förtjänar även Hudik att göra ett mål och då ska det bli oavgjort.
Vi ser det som en styrka att ta poäng mot ett så pass bra lag som Hudiksvall.