Premiärförlust mot Piteå IF FF
2017-04-08 18:40
Då var premiären i div Norrland spelad. Tyvärr blev det inte vad vi hoppats på.
Målmässigt en klar förlust med 0-4:( Välkommen till tvåan, det tycker jag är ett passande uttalande.
Jag börjar med två av målskyttarnas kommentarer till Piteå tidningen. Dom ska absolut vara nöjda med segern, och att dom gör fyra mål är vasst, framförallt om man räknar deras chanser som inte var många fler än målen dom gjorde.
För vår del då, visst dom vinner med 4-0, klara siffror i sig men att vi skulle varit överkörda som grabbarna säger det håller jag inte alls med om.
Spelmässigt var vi INTE sämre än Piteå. Snarare tvärtom. Första kvarten är vi bollförande och har bra koll på grejerna.
Vi hade innan matchen pratat om att dom enkla misstagen kommer kosta. Det var precis ett sånt som gjorde att vi fick 0-1 på tavlan.
Vi ger bort boll och pang så smäller det i omställningen.
Surt men bara att jobba vidare. Vi fortsätter på samma sätt med ok rull och Piteå som går på omställningar.
I 27 minuten får vi en hörna som Fredrik är högst på men tyvärr går den rakt på mv.
Ca 10 min senare kommer nästa kalldusch. Ännu en omställning och vår mv kommer lite sent vilket ger straff till Piteå. Inget misstag där och det står 0-2.
Vi hinner med ett sista bra läge efter en omställning men det vill sig inte riktigt.
Halvleken slutar 0-2.

Vi pratar i paus om att fortsätta våga göra vårt, hålla nere misstagen och fortsätta flytta boll men göra det lite snabbare.
Jag skulle säga att matchbilden är densamma i andra. Vi vill, försöker och vågar spela men Piteå är starka, tuffa och tunga och skapar omställningsmöjligheter.
Det känns som att vi vad tiden lider ska skapa chanser.
Tyvärr blir det lite "rullgardin" ner då vi i 66 minuten är väldigt passiva uppe på mittplan. Vi har en bra möjlighet att förändra situationen men pga av passiviteten släpper vi ett anfall som senare resulterar i 0-3.
Bara fem minuter senare kommer så matchens sista mål. Jag ser inte vad som händer men efter en hörna så tappar vår mv in bollen i eget mål. Trängd eller inte, det kan jag inte svara på.
Jag skulle tro att matchfilmen kommer ge oss svaret.

Trots 0-4 så försöker vi ändå skapa något och det gör vi. Tillräckligt mycket för att åtminstone göra 1 el 2 mål tycker jag nog.

Märkligt nog så är jag tämligen nöjd med prestationen. Nu är det så att i serien är det poängen som räknas, men vi har bara spelat en match så vi fortsätter sätta fokus på prestation. Vågar och kan vi fortsätta med det vi gör idag så är jag övertygad om att många lag kommer få jobba hårt för att slå oss.

Nu bryter vi ihop en stund sen går vi vidare till nästa uppgift.