Tr-match TIK-UFC Akademi
2017-03-12 19:33
2:a 90-minutaren för året. Den här matchen stod div 3 nykomlingen UFC Akademi på motståndarsidan.
Jag har sett dom en hel del under träning nu på försäsongen. Dom är tekniska, kvicka och kommer sälja sig dyrt, det var vad jag sa till killarna innan match.
Vi kan inget annat göra än gå in med ödmjukhet och ta varje kamp på allvar var andra ord som kom.
Tyvärr så hjälpte inte förmaningarna. Åtminstone inte i första halvlek.
Även om vi borde gjort 1-0 redan i inledningsminuten då Bjuggen fick helt öppet läge men tyvärr går skottet utanför. I andra minuten vänder FC på spelet efter ett enkelt bolltapp högt uppe i banan, till råga på det så får vi se ett extremt passivt försvarsspel och dom kan billigt rulla in 0-1.
Vi samlar lite mod och bara en par minuter senare skapar vi ett till jätteläge. Den här gången är det Ekenberg som är sist på bollen. Fritt läge, rakt framifrån och ca 7 meter till mål men skottet går tyvärr över.
Resten av halvleken är ingen fröjd att se för en tränare. Även om vi skapar en par riktigt bra chanser till så är det övriga inget man önskar se.
Tafatt, ointresserat, brist på engagemang och ödmjukhet är några ord som kommer närmast till hands.
UFC däremot spelade med stort hjärta och lyckades med inte bara ett mål till utan två.
Glöm den halvleken, mer än så kan jag inte säga.

Lite skällning i paus och jag hoppades på att få se lite mer geist i andra. Ett fall framåt det måste jag ändå ge killarna. Vi började ta lite snabbare beslut vilket gör att bollen går lite snabbare, det i sin tur gör att FC får jobbigare att hänga med. Vi kryper allt närmare ett mål. Efter flera fina chanser får vi till slut spräcka nollan då Felix rullar in en boll på pass från Fritte. I ärlighetens namn borde vi spräckt nollan tidigare.
Nu har FC det jobbigt, vi kommer i anfall efter anfall. Deras keeper får göra ett flertal riktigt fina ingripanden.
Till slut kommer också tvåan. Efter snabbt och precist passningsspel får Emanuel stöta in den. Passet en riktigt fin genomskärare från Näslund.
Det är inte mer än 7-8 minuter kvar men vi hinner ändå med en par bra lägen till men tyvärr så stannar det vid förlust med 2-3.
Ser vi till målchanser så var vi rätt överlägsna men det räcker inte att skapa dom, man måste också sätta dit dom;):)

Jag hedrar FC för deras eminenta krig och grattar dom till segern. Det här var nog precis det dom behövde. En liten fingervisning av vad som komma skall, med ett tillägg dock, fysiken är betydligt hårdare än det vi visade upp idag;)

Nu slickar vi såren med att göra träningsdebut ute på större ytor.