Matchreferat Kiruna FF-Täfteå IK
2016-09-17 19:20
Jag börjar med o säga att dagens guldsko gick till målgörare Philip Näslund som prickar in 1-2 i 92:a minuten:)

Jag vill också skriva och berätta om känslan att än en gång åka upp till Kiruna;)
Ifjol åkte vi upp med ett enormt sargat lag där vi knappt fick ihop en startelva. Jag och matris PO satt ombytta på bänken tillsammans med en febersjuk Näslund, jag kan väl tillägga att matchstället anno 2015 INTE passade oss;) matris och jag alltså;).
Nu i år var förutsättningarna klart bättre, inte en enda skavank eller skada och vi åkte upp med starkast tänkbara lag, kändes skönt.

Vi hade 5 p tillgodo på Bergnäset och ytterligare två på trean IFK Umeå. Det betydde att vi i kraft av seger mot Kiruna och om IFK tar poäng mot Bergnäset skulle avgöra serien.
Med det i bagaget startar vi matchen med gott självförtroende.
Vi tar omgående kommandot och driver matchen på ett föredömligt sätt, vi skapar inga direkt heta chanser men bollinnehavet är stort. Vis av tidigare matcher så kändes ett stort possession som rätt sätt att ta sig an uppgiften.
Första halvlek var vi spelmässigt klart bättre än Kiruna men chansmässigt var det nog rättvist att det stod 0-0 i halvtid.
Andra rundan spelade vi i motvind och vi trodde att Kiruna i kraft av medvinden skulle gå på hårt men det blev tvärtom. Vi fortsatte vara det bollförande laget med undantag för några få omställningar för Kiruna.
Tyvärr var det just i en sån omställning som Kiruna gör 1-0. En mindre bra bedömning från oss och vi ger den store Green möjligheten på ett inlägg. En nick senare och det stod 1-0.
Klockan stod på ca 65 så det var mycke tid kvar. Jag kände att tiden var för oss så det var bara att jobba vidare. Fysiskt sett så kändes vi starkare och spelövertaget blev bara större.
Övertaget gav oss också chanser men tyvärr blev avsluten för tama. Sista 12 minuterna skickar vi upp Kröger i anfallet, det gav effekt direkt då ett redan tröttkört Kiruna fick jobba än hårdare i försvaret. Till slut dök luckan upp, Felix hittar Fredde med ett fint instick, han nyper till och bollen borrar otagbart in sig i bortre. 1-1 = ruggigt skönt (och välförtjänt). Nu tror nog alla att vi ska dra tillbaka vår uppflyttade mittback, men icke, vi fortsätter och trycka på, och den här gången är det för seger :). Kiruna är duktigt trötta så vi ser vår chans, vi trycker på med allt vi har och efter en strulig situation så hamnar bollen till slut hos Näslund som ser luckan och placerar in den till höger om målvakten. Ni kan inte ana hur skönt det kändes då 1-2 rullade in:)

Skönt och än mer välförtjänt;) Matchen slutar 1-2 och vi har gett oss precis den chans vi var ute efter. Extra roligt känns det också då Kiruna efter matchen själva erkänner att segern var helt rättvis, det är stort.
Tack för det Hansi.

Nu väntade bara en riktigt nervös väntan på vad som skulle hända mellan IFK Umeå och Bergnäset. Den matchen skulle bli direkt avgörande för hur utfallet skulle bli.

Rapporterna från IFK-matchen såg inledningsvis bra ut. IFK låg på och skapade chanser men tyvärr uteblev målen.
Så omkring minut 60 kom kallduschen. Bergnäset gör 0-1, IFK är för tillfället inte bra i matchen. Det känns helt klart som att vi kommer måsta spela en avgörande match mot IFK nästkommande fredag.
Då kommer avgörandet (för vår del). IFK:s Portin skickar in 1-1 efter en hörna, klockan där står på 87 och vi är nu seriesegrare. IFK håller ut och hjälper oss till segern, tack för det:)