Idag väntade så här långt hösten tuffaste match. Vi rullade 09.30 iväg mot Luleå för att möta Bergnäsets AIK som för närvarande låg på en stabil andraplats.
Det vi minns från vårens match var ett hårt arbetande kollektiv som spelade fysiskt.
I den matchen var Bergnäset rättvisa segrare med 2-1.

Idag hade vi läst in oss någorlunda på Bergnäset men vi blev väldigt förvånade då dom inte ville rulla boll. Till det så var planen (naturgräs) riktigt blöt efter väldigt mycket regn, den var t o m vattensjuk på sina ställen. Det gör det riktigt svårt att spela boll. Men vi gör som vanligt och vill vara kreativa.
Vi tar det från början.
Dom tokpresser från sekund 1 och får det precis dit dom vill. Vi blir jättestirriga och står på hälarna i allt. Allt ser ruskigt segt ut och vi ger bort bollen hela tiden.
Klockan har bara hunnit 3 min in i matchen då dom gör 1-0 efter en hörna. Till råga på det så gör dom bara två min senare även 2-0.
2-0 efter 5 min har vi nog aldrig varit med om;(
Dom följande 7-8 minuterna är lika dom första 5. BAIK pressar och tvingar oss till dåliga beslut, med lite flyt hade dom kunnat göra 3-0 och då hade backen varit riktigt lång.

Men nånstans runt minut 12-13 börjar vi hitta små men ack så viktiga vägar genom pressen. Vi får några omställningsmöjligheter och ser direkt att här är dom sårbara.
Det är på just en omställning vår stora chans till att komma in i matchen ges.
Fredrik får en löpboll in i offensiv box, han blir fälld och domaren är obeveklig och blåser straff.
Näslund vacklar fram på nervösa ben men lyckas vara tillräckligt cool för att sätta 1-2:)
Riktigt skönt.
Nu visar sig Bergnäset vara mänskliga. Den hårda pressen mattar sig och vi får lite mer tid med boll.
Just den tiden gör att matchbilden sakta men säkert växlar över till vår fördel. BAIK i sin tur visar inga tecken alls på att vilja rulla boll utan spelar allt som oftast långt på deras storväxte kapten. Dom är tunga att möta i dom situationerna men Anton och Oscar i mittlåset löser det på ett bra sätt.
Sista tjugo är vi det bättre spelande laget och skapar en del bra möjligheter till en kvittering. BAIK i sin tur är inte ofarliga men det handlar egentligen bara om fasta situationer.
Första rundan rullar undan och det står fortsatt 2-1 i halvtid.
Vi pratar i paus om att vi avslutar bra men att det finns detaljer och ytor på planen vi vill ändra på och göra bättre.
Tyvärr startar vi andra lika håglöst som första halvlek. Dom första 5-6 minuterna ger vi bort bollen och tillåter BAIK komma till några halvchanser.
Det dröjer dock inte länge förrän vi är med igen och börjar med fint passningsspel (så fint man nu kan spela på en sån plan) hitta lite kombinationer som ger oss mer tid och yta att spela på.
I och med det så skapar vi också ett flertal bra lägen men det vill sig inte riktigt. BAIK fortsätter vara vassa på fasta situationer men det är också allt.
Runt minut 70 så står jag och Sara diskuterar byte, samtidigt har vi inkast just vid vår bänk på offensiv planhalva. Joel kastar snabbt till Freddan som är stark, vänder bort sin gubbe inåt i banan, avancerar några meter och nyper till med vänstern. Jag vänder just upp huvudet bara för att se bollen borra in sig i bortre burgaveln. 2-2 och det på ett riktigt drömmål.
Fy f:n så skönt o få den kassen, killarna har ända sen reduceringen visat en grym moral och förtjänade det målet.
Dom sista tjugo minuterna blir ett ställningskrig där vi försöker spela boll och skapar chanser till ett tredje, men BAIK spelar sitt spel o gör det bra och skapar också dom lägen till mål.
Sista sekunderna blir jobbiga då BAIK hinner både få en hörna och en frispark i bra läge men vi är tighta i försvaret och domaren blåser av och det slutar 2-2.

Jag är riktigt nöjd med det resultatet. Framförallt för att killarna visade moral och aldrig vek ner sig trots den tunga starten. Men också för att vi faktiskt via bra spel skapade ett flertal bra chanser till mål. Det är starkt att kunna göra det.
Pga att BAIK också skapade bra chanser, om än det flesta var på fasta situationer så känns ett oavgjort resultats som rättvist.

Det mest anmärkningsvärda som hände under matchen skedde utanför planen. Den här matchen var inte olik andra, man ser alltid en del situationer på olika sätt.
Deras coach tycker en sak och jag tycker annorlunda, mer än så är det inte;)
I slutet vill BAIK har frispark, jag säger att vi borde nog isåfall fått den innan pga tröjdragning.
Det är då deras ledare högt och tydligt kallar mig för gubbjävel. Jag säger inget. Några minuter senare är matchen slut, jag tänker att deras coach kanske besinnat sig lite, går fram o tar i hand och säger nåt i stil med "det kändes onödigt med den kommentaren". Döm om min förvåning då han kontrar med "det förtjänar du gubbjävel" ;) Han drar den igen ;). Han hinner med en tredje också innan vi lämnar planen ;):)

Spelar mindre roll. Vi spelade 2-2 och har fortsatt 4 p ner till dom :) / Tony