2016-08-06 15:37
Guldskon gick idag till Fredrik Johansson
Efter en bra match på dagen och en trevlig bröllopsfest på kvällen så kommer här matchreferatet.

Genomgången innan match var tydlig, vi ska göra vårt i form av inställning, attityd och framförallt visa ödmjukhet inför uppgiften.
Att Robban ställde upp som dom gjorde var absolut ingen överraskning. Jag hade sagt förväntat lågt försvar med en förmodad fembackslinje, precis så blev det.
Vårt vapen mot det skulle vara hög % i possession med fart på både boll och tassar.
Vi kan inget annat säga att inledningen av matchen blev precis som vi önskat, vi startar direkt med stort bollinnehav där vi flyttar boll på ett riktigt bra sätt. Robertsfors får jobba hårt i försvarsspelet där sidledsförflyttningarna både blir många och energikrävande. Genom detta skapar vi också dom första 7-8 minuterna en par tre bra lägen där något av dom borde kunnat resultera i ett mål.
Men i 10:e minuten kom då ett sånt läge som jag förmodar att Robban väntat på, en frispark nånstans i mitten på vår planhalva, en lång lyftning ner mot förlängda mållinjen, skarv parallellt med mållinjen och en fristående RIK-spelare på bortre stolpen gör inget misstag.
Ett vackert men extremt onödigt måltapp för oss, framför allt då markeringen på målgöraren var alldeles för tafatt :(
Kändes riktigt tungt i några sekunder då detta förmodligen var den sämsta start vi kunde ha fått. 0-1 mot ett redan lågt stående försvar.
Det som talade för oss var vår fina start och TIDEN. 80 + några min kvar, massor av tid att trötta ut dom på ;)
Sagt o gjort. omedelbart efter målet sätter vi upp takten och tempot igen. Vi parkerar på offensiv planhalva och lyckas med fint och snabbt spel hitta ytor in mot box och mål. Robban krigar frenetiskt och lyckas freda målet men vi belönas ett otal gånger med hörnor. Flera av dessa är riktigt bra och farliga.
I den 18:e minuten kommer så den stora kvitteringschansen. Fredrik blir fälld inne i boxen, domaren står perfekt och tvekar inte att blåsa och peka på straffpunkten. Felix PJ stövlar fram för att exekutera straffen, tyvärr är den inte mer än bra, bollen tar insida stolpe följer mållinjen parallellt bara för att just smita förbi bortre stolpen.
Nu blev det ytterligare sekunder av frustration;) men till ingen nytta. Grabbarna repar mod och fortsätter trumma på in mot Robbans kasse.
Några ytterligare hörnor senare är vi inne i 24:e minuten. Hörna igen från vårt höger, Lidberg kliver ut, slår en bra hörna som både deras keeper och nån till är på, bollen studsar ut till Kröger som från nära håll sätter 1-1, SÅÅÅ skönt men också väldigt rättvist:)
Vi fortsätter samma frejdiga och effektiva passningsspel och skapar fler chanser till ett ledningsmål men tyvärr blir det inget av det, eller rättare sagt, Robban krigar föredömligt och lyckas hålla tätt. Sista 10 av första blir kanske vår sämsta del i matchen där vi tappar lite tempo, det var absolut inte orken utan förmodligen den något tryckande värmen som låg över Borgen som ställde till det.

Pausen nyttjade vi till att prata om detaljer. Vi behöver egentligen inte förändra något då vi är det klart bättre laget, och att RIK förmodligen är ganska nöjda med 1-1 och inte kommer chansa offensivt. Däremot så ska vi i trängda situationer bli lite bättre på att lyssna på direktiv från medspelare. Vi ska också fokusera på vår egna uppgift (blev lite down sista 10), sist o slutligen ville vi öka bolltempot ytterligare.

Första fem av andra blev lite av "känna på varandra stuket". Robban är lite hetare i presspelet vilket hjälper oss att ta snabbare beslut, tyvärr så slarvar vi lite i några situationer och ger Robban möjlighet till omställning.
Nånstans en kort bit in i andra får RIK sin stora chans till att ta ledningen. Deras stora starka Milan Grubor vinner boll centralt, avancerar hela vägen fram till just utanför vårt straffområde där han skjuter ett hårt och bra skott, lyckligtvis går den nån meter ovanför ribban och ställningen är fortsatt 1-1.

Härefter tar vi över totalt, klockan står nånstans på 52-53 min och vi dominerar spelet med eftertryck. Man ser att första halvlekens många löpmeter på många av RIK-spelarna börjar ta ut sin rätt. Tempot och kvalitet i passningsspelet ökar och vi kommer allt närmare deras mål.
I 63:e minuten gör domarna kanske matchen bästa insats. Vi har via klapp-klappspel kommit in i off box, bollen går mot en till klart synes offsidestående Lidberg, han är dock iskall och visar tydligt att han INTE vill delta i spel (och blir således inte straffbar), Kröger kommer emellan och rullar enkelt bollen till Fredrik som snyggt sätter dit den i bortre burgaveln. 2-1 fantastiskt skönt, och minst lika rättvist som kvitteringen.

Ca 25 + övertid kvar och nu visar vi verkligen upp hela vårt register där RIK knappt får låna boll, lyckas dom vinna den är vi snabbt in i press och vinner tillbaka den.
Deras bästa chans kom på en hörna där dom lastade in och var fysiska, lite studs hit o dit men inget avslut blev det.
5 minuter efter 2-1 kom så dagens delikatess. Än en gång fint spel och upprull av oss, nästsista touch är en magisk lyftning från Berra till en löpande Emanuel, Emme tar i hoppsteget med sig på en touch och med tvåan lobbar han hur vackert som helst över deras utrusande mv och där sitter trean.
Vi hade ett klassmål mot Ohtana också men den här var nog värre;):)

Sista kvarten genomsyras av vårt fina passningsspel där Robban enbart får jaga och tiden rullar snabbt undan.
En par frisparkar får dom som lyfts in mot vår kasse men Felix är precis som vanligt supersäker i höjdspelet och plockar ner dom allihop.

Matchen slutar med en säker 3-1 seger. Riktigt skönt o ha med sig dom här tre segrarna när vi ska upp till Luleå och i serien möta Bergnäset nästa lördag. Men innan det ska vi faktiskt upp till Jörn, onsdag denna vecka är det DM-match (åttondel) mot Jörns IF.