Matchreferat Hemmingsmark-Täfteå IK
2016-05-22 11:08
Matchens guldsko välförtjänt till Pontus "Berra" Bergström
Sjätte omgången spelad. Den här gången var det årets tredje premiär ;) Gräspremiär alltså.
Efter omständigheterna en helt ok gräsplan men jag förstår också varför dom sent flyttade matchen från tidigare bokad LF-Arena.
Så här långt i serien så är Hemmingsmark det lag som spelat absolut enklast och rakast av alla lag vi mött.
Från minut 1 och så gott som hela matchen igenom smälldes bollen på ett tillslag eller med en "kontrollerad" långboll in mot vår box ;). Det är klart att ett så enkelt spel gynnas av ett något sämre underlag.
Första tjugo präglades av detta långbollande, vi fick inte alls någon struktur i vårt spel. Vi hade tänkt överraska Hemmings genom att spela lite "enkelt" genom att sätta bollen tidigt bakom deras backlinje. Det var helt klart lättare sagt än gjort, uppenbarligen kan man inte bara ställa om ett rullande maskineri till att spela enkelt ;). Hemmings fick vinna boll på egen planhalva och smällde som sagt omg långt. Vårt försvar ficka antingen löpa hem felvänd eller kampa i luften mot stora, starka forwards.
Vi klarade dock detta både med skicklighet men också lite möda.
I den 22:a minuten blir vi tyvärr lite heta i försvarsspelet, viljan att vinna boll blev för stor och vi blev bortvända centralt i banan ca 4-5 meter utan för straffområdet. Deras kille (som för övrigt var riktigt duktig) vänder på en femöring och nyper till. Bollen smiter otagbart in vid stolproten.
Härefter tar vi tag i spelet och resten av halvleken är helt klart vår. Vi rullar boll helt ok och börjar omg skapa chanser. Det känns som att kvitteringen är nära. Klockan tickar på och halvtid närmar sig.
I 44.e minuten blir "Berra" för minst femte gången nermejad just utanför deras straffområde. Lukas som tidigare visat sig ha en riktigt vass vänsterdojja kliver fram och dunkar otagbart in den i bortre burgaveln.
1-1 just innan paus känns så skönt men också helt rättvist.
Tilläggas ska att Felix bara några minuter innan räddat ett "nästan" friläge på ett mycket fint sätt. 2-0 där hade känts ruggigt orättvist.
Men nu är det 1-1 och vi ser fram emot andra rundan.

Vi pratar i paus om att fortsätta jobba med vårt spel och försöka undvika deras "långbollande" genom att äga boll och flytta den i sidled mycket oftare, detta för att skapa  luckor i deras tighta försvar.
Vi startar bra och är det bättre laget, Hemmings får jobba hårt men luckorna uppstår och vi kommer till ett flertal bra chanser att ta ledningen.
Domaren som hela matchen haft en märklig nivå och som avsevärt skiftat i nivå vad det gäller kamp men också i handsbedömningen.
Han har så här långt (ca 60 min) in i matchen dömt ett flertal hands av skiftande nivå.
Vi har ett fint anfall där bollen slås in från kant, en av våra spelare skarvar bollen, deras kille är ca 3-4 meter bakom, hoppar upp med armarna rakt utsträckta från kroppen, bollen tar väldigt tydligt på armen men domaren vinkar avvärjande, även AD som står bara 15 meter därifrån avvärjer, eller rättare sagt, han gör ingenting.
Det var länge sen jag såg en klarare hands. Vi frågar förstås domaren efter matchen hur han såg på det. Hade han ens sett det? Jo det hade han men han bedömde den inte som straffbar. Oerhört märkligt men så är det ibland.
Vi hade i det här läget klart förtjänat få en möjlighet till 1-2.
Vi fortsätter jobba på, matchen närmar sig minut 70-75, här blir det en förändring av matchbilden. Vi börjar slarva i försvarsspelet där vi inte tar undan bollen ordentligt. Vi bjuder in Hemmings i matchen genom frisparkar, hörnor och inkast på vår defensiva halva. Dom hade en kille som kastade oerhört bra inkast, nästintill inläggslika som kom med bra fart och var tuffa att försvara sig mot.
Hemmings lastar in boll mot kassen och får ett hårt tryck mot vårt försvar. Dom hinner under sista kvarten vaska fram en par heta chanser. En nickskarv som Felix får sträcka fullt ut på för att klara till hörna samt ett friläge som forwarden slår hål i luften på.

Vi reder dock ut det och kan kliva av banan med en pinne i ryggen.
Ser vi till 70-75 minuter av matchen så kanske vi ska vara lite missnöjda med "bara" en poäng.
Men ser vi till sista kvarten ska vi ändå vara nöjda att vi redde ut stormen och hittade en väg att ta med oss en pinne hem.
Klart är att Hemmings framöver kommer vara svårslagna på sin egna gräsmatta.

Bäst för dagen i ett hårt jobbande TIK är den självklare guldskovinnaren "Berra" samt Lukas Adolfsson. Vill också lyfta Forsgren i kassen som gjorde en par kvalificerande ingripanden.