Vi vill fortsätta äga boll och driva matcherna för att sätta vårt tempo i dom. Den här blev ingen skillnad mot för tre av dom tidigare (Bergnäset undantaget).
Vi kom ut till match med tron om att Kalix skulle sätta press = fel,
vi tänkte att dom skulle vilja äga lite boll då dom liks fick den = fel
och vi trodde dom skulle ställa om snabbt då dom vann boll = rätt.
2 fel av 3;)
Första halvlek så ägde vi nog spelet till 70-75 %. Vi rullar på fint och låter Kalix jobba, däremot så går det emellanåt lite långsamt och dom hinner in i försvar på ett bra sätt.
Tyvärr fortsätter vi också med ett ofog som vi konsekvent försöker jobba bort och det är dom enkla bolltappen då vi kommer in mot sista tredjedelen av banan.
Vi har säkert 5-6 riktigt onödiga enkla bolltapp som Kalix är otroligt snabba och duktiga på att utnyttja. Omställningarna kommer blixtsnabbt och tungt in mot vår box.
Vi lyckas dock med både tur och skicklighet att avvärja nästan alla försök.
Jag måste säga nästan då vi i den sista av dom i minut 43 tappar boll, dom ställer om och kommer på sin vänsterkant. Ett hårt och bra inspel på första stolpen där deras forward hinner först och stänker in 0-1. Ett fint fotbollsmål.

Samtidigt som jag skäller lite i halvtid om bolltappen så pratar vi också om vårt bollinnehav som är stort. Vi måste komma till avslut så att vi så långt det är möjligt slipper det onödigt tunga hemjobbet.

Vi tar omgående tag i taktpinnen. Bollen går i ett högre tempo och Kalix har tufft att hänga med. Vi kommer ett flertal gånger fram mot och in i deras box på ett mycket bra sätt, det känns som att dom fina målchanserna kommer komma närhelst.
Nånstans kring minut 55 gör vi två byten och vi ställer om organisationen något. Det ger effekt omgående och trycket blir än hårdare mot Kalix försvar.
En fin hörna och Anton når högst men tyvärr får han inte riktig träff och deras mv räddar enkelt.
Frispark något till höger utanför straffområdet, Näslund hoppar över och Lukas nyper till, bollen smiter just utanför stolpen.
Några minuter senare, frispark utanför straffområdet långt ut mot kant. Måns stegar fram och slår ett kalasinlägg som Anton möter perfekt, den här gången är träffen superb och bollen borrar in sig i nättaket, 1-1 :) klockan står på minut 61.
Vi fortsätter pumpa på, minut 63 och frispark igen, den här gången ca 10 meter utanför straffområdet rakt framför mål.
Måns stegar fram igen, drämmer till direkt och bollen borrar sig obarmhärtligt och otagbart in i bortre krysset, 2-1 såå skönt och rättvist.
Om jag sa att 0-1 var vackert så var det här ren o skär fotbollsgodis :):)

Ca 25 min kvar, vi bestämmer oss för att fortsätta våga hålla uppe spelet och inte falla tillbaka.
Det är inte lätt då motståndare bestämmer sig för att omg lyfta långt in mot vårt försvar.
Vi fredar oss dock bra och inga egentliga chanser skapas dom nästkommande 10 minuterna.
Klockan tickar på och kliver över 80 minuter. Kalix har precis som vi vaskat fram nån halvchans.
Nån minut senare får vi ett gyllene läge till 3-1. Inbytte Andreas bryter sig förbi nästsiste försvarare och kommer fri med mv, tyvärr väljer han att passa istället för att avsluta och chansen rinner ut i gräset (det gör han inte om).
Bara några minuter senare (86:e) får Kalix efter omställning frispark långt ute till vänster.
Dom lyfter in på bortre, en Kalixspelare når högst och nickar in den via stolpen. Kändes lite billigt tycker jag.

Nu visar vi moral och fortsätter jobba offensivt. Vi hinner också vaska fram en högklassig chans.
Andreas är än en gång stark, denna gång ute på kanten, kommer förbi sin gubbe och spelar in till en HELT FRISTÅENDE Kari, han nyper till direkt men tyvärr får vi se den ta i stolpen och ut.

Tiden rinner iväg och matchen slutar 2-2. Gladast idag måste vara Kalix som om vi ser till matchbilden inte förtjänar poäng. Men nu är det så att mål förtjänar man inte, dom gör man.
Och mål gjorde dom. Stolpe in för Kalix och stolpe ut för TIK.
Vi tar ändå med oss det positiva. Vi är klart bättre i första men skapar lite för lite. Vi snäppar upp i andra och ger Kalix en tuff resa, vi gör två fina mål och skapar flera superlägen till fler.
Vi har spelat 5 omgångar och tagit 10 p av 15 möjliga och ligger fortfarande tvåa i serien.

Nu skruvar vi lite på detaljer under veckan så ska vi ta oss an Hemmingsmark nästkommande söndag.