Matchreferat Robertsfors-Täfteå
2016-05-05 22:21
Matchens guldsko till Emanuel Stenmark
Tredje omgången spelad, och den här gången fick vi äntra klassiska Stantorsvallen i Robertsfors. Härligt att få kliva in på en sån anrik arena och på en sån fantastiskt fin kväll också.
Då matchen hade derbykaraktär så hade vi hade förberett oss på en tuff match med mycke kamp, krig o slit på banan.
Precis så blev det. Robertsfors visade att dom var ett betydligt bättre lag än vad resultaten sade. Dom satte en ganska hård press som vi stundtals hade lite jobbigt att freda oss mot. Positivt var ändå att vi inte släppte några direkta målchanser förutom 1, avslutet var inte alltför vasst så Felix kunde enkelt fånga in den.

Vi däremot skapade ett flertal bra lägen där vi med fart hotade in i off box men antingen stoppades avslutsförsöken eller så träffade vi inte mål.
Så i den 17 minuten får Emanuel en boll, tar sig in i box och blir fälld, domaren blåser odiskutabelt straff.
Näslund stövlar fram och stänker otagbart dit den. Riktigt skönt att få sätta 1:an.
Vi har mer o mer boll men spelar ibland med lite för små marginaler vilket gör att vi ger RIK möjlighet till att ställa om men som tur är är vi med i försvaret och styr bort alltihop. Dom kommer inte närmare än just utanför vår box.
0-2 kommer i 36:e minuten efter ett mönsteranfall. Anton  hittar Emanuel med en fin djupledsboll, han lirar vidare till Näslund som vackert spelar fram Lidberg som kan stöta in tvåan.
Nu har RIK:s press mattats avsevärt och vårt tredje kommer som ett brev på posten. Den här gången är det något så ovanligt som våra två mittbackar Arvid o Anton som ligger bakom det.
Arvid får en felträff som Anton vräker fram sig på och trean är ett faktum.
Härligt o gå till halvtid med en 0-3 ledning.

Vi pratar i paus om att vara noggranna i försvarsspelet och inte tumma på det kollektiva.
Vi ska också vara vaksamma på deras förmodade press.
Halvleken startar och dom får bara en par minuter in hörna. Den blir giftig, så giftig att det blir tre liknande i rad, här kunde RIK med lite tur fått ett mål. Men Felix i kassen är superhet och tar allt.
Efter hörnorna så tar vi över allt och rullar enkelt förbi deras press gång på gång. Vi flyttar boll på ett imponerande sätt vilket gör att RIK får jobba kopiöst i försvarsspelet. Vi borde här ökat på till 4-0 då Lidberg med helt öppen kasse väljer att skjuta i fel hörn.
Vi trummar dock vidare och i 70:e får vi återigen straff då Emanuel vänder bort sin kille och blir fälld inne straffområdet, även denna var odiskutabel.
Näslund stövlar fram igen och dunkar in den än mer otagbart än första, 0-4.
Nu är det jobbigt för RIK och femman kommer bara tre minuter senare då Näslund än en gång jobbar sig fram på kant och spelar distinkt in den till Lidberg som den här gången inte gör nåt misstag, 0-5.

I 76:e slarvar vi i försvaret och bjuder deras duktige Milan Grubor på ett friläge men Forsgren är snabbt ute och räddar.
Resten av halvleken är helt vår då RIK inte orkar jobba färdigt situationerna och vi kan lugnt spela av resten.

Härligt killar. Tre matcher, tre segrar och full pott i poängkolumnen, men roligast av allt är ändå att vi gör mål vilket är den stora skillnaden från ifjol.

Kort vila nu boys sen går vi påt igen på lördag då vi tar emot Bergnäset hemma på Borgen.