Matchreferat DM omg 1 Tegs SK-Täfteå IK
2016-04-09 10:32
Matchens guldsko delades av Näslund ut till Emanuel Näslund.
En fin kväll för fotboll på Umeå Energi Arena. Tegs SK står som motståndare i DM omg 1.
Teg har startat upp ett nytt lag fr o m i år och skall spela i div 5. På pappret en lätt motståndare men dom matcherna brukar alltid vara lite vanskliga.
Vi hade bestämt oss för att hålla bollen inom laget och låta Teg jaga. Det var precis vad som hände, från minut 1 och ända till 90 så är vi totalt överlägsna. Teg får jaga o jaga och vi trycker ner dom så pass att dom parkerar med 9 man 10-15 m utanför eget straffområde, inte lätt att hitta in centralt med bollar där. Matchen har lite av handbollskaraktär där vi konstant står i anfall ;) och rullar runt från kant till kant. En par tre gånger hittar vi in centralt och då hettar det till direkt.
I femtonde minuten får vi frispark 6-7 meter utanför straffområdet lite till vänster från vårt håll. Emanuel stegar fram och knorrar in den hur vackert som helst.
1-0 :)
Vi trummar på o Teg blir tröttare o tröttare. I 30:e minuten har vi ett fint klapp-klapp parallellt med straffområdslinjen, Felix är sist på bollen och skruvar vackert in den över målvakten.
2-0 :).
Sista kvarten av första skapar vi ett flertal tillfällen att utöka ledningen. Tegs enda chans kom då Arvid i ett hemjobb inte hör måns som pratar att han har den, Arvid rullar bollen förbi honom men Oscar hinner tillbaka och tar undan den just innan mållinjen;)
I halvtid gör vi första bytet, Näslund byter av Nils. Vi pratar också om att hitta bollar offensivt mycket rakare och snabbare än i första.
Vi rivstartar och hittar direkt offensivt och kan redan i första minuten sånär rulla in trean. Nu följer ca 10-12 minuter då Teg har ruggigt jobbigt att freda sig men tyvärr får vi inte riktigt till det sista.
Så i 61:a minuten får vi frispark i ganska precis samma läge som Emanuel hade i första. Den här gången blev det till slut Näslund som stegade fram. Han ville inte vara sämre än Emanuel och knorrade den ribba in, hur snyggt som helst.
Nu är Teg rejält trötta och orkar inte hänga med i bolltempot, anfallen avlöser varandra och alla väntar bara på fyran. Den kommer i 84:e då Joel kommer (för tjugofemte gången) från sin högerbacksplats och dunkar in den på första, där dyker inbytte David upp och stöter in bollen.
5-0 kom som på posten. Lidberg får avsluta ett riktigt mönsteranfall där jag tror minst 5 spelare är inblandade i ett riktigt flipperspel, onetouch hela vägen och Lidberg stänker in den otagbart.

En bra och väl genomförd match. Nu tuggar vi på med träningar till veckan så är det Sörfors nästa helg.

Dagens guldsko delades ut av Näslund. Hans val föll på irrationella Emanuel. Grattis Emanuel.