SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Täfteå IK bildades 1950. Inom klubben utövas främst fotboll, innebandy och längdskidåkning, idrotter som inryms under egna sektioner i föreningen. 

Förutom idrott associeras Täfteå IK till dans och bingo. Dansarrangemangen bedrivs i privat regi, men i Täfteå IK:s Loge. Bingo, som är en betydande finansieringskälla för föreningen, arrangeras från maj till september.
Täfteåhallen öppnar för barn och ungdomar födda 2002 och senare
2021-02-06 10:28

I enlighet med regeringens och Folkhälsomyndighetens besked den 4 februari möjliggörs nu för träning för de som är födda 2002 och senare. De nya direktiven gäller till och med den 21/2. 

För Täfteå IK innebär det här att vi åter öppnar upp hallen för träningar för födda 2002 och senare från och med måndag 8/2. Ordinarie hallschema gäller. För bokning av andra tider kontaktas hallbokning@taftea.com


Vad gäller matcher i Täfteåhallen har Täfteå IK gjort bedömningen att det i nuläget inte är lämpligt att spela matcher i hallen. Enstaka matcher inom klubben kan genomföras under förutsättning att ingen publik är på plats och att de allmänna råden följs.


För målgruppen födda 2001 och tidigare är hallarna fortsatt stängda till den 21 februari. Denna målgrupp är även fortsatt hänvisad till att träna utomhus och utföra aktiviteten i mindre grupper och så länge Folkhälsomyndiheten allmänna råd följs.

Mer info finns här.

Täftehallen öppnar måndag 25/1
2021-01-23 10:46

Täfteå IK följer de direktiv som kommit gällande idrottande och Covid-19.


De uppdaterade direktiven innebär att det från och med nu återigen är möjligt att träna inomhus för barn födda 2005 och yngre. Observera att spelare födda 2004 och äldre inte ska träna tillsammans med spelare födda 2005 och yngre. Spelare födda 2004 och äldre får däremot träna utomhus. Utomhusträning är tillåten för alla åldrar. Tänk på att träning ska ske i mindre grupper. Detta är i enlighet med förbundens riktlinjer och gäller till dess annat meddelas.


Täftehallen öppnar för ordinarie schema från och med måndag den 25/1. Tills vidare kommer inga matcher att tillåtas i Täftehallen.


OBS! Från och med vecka 4 gäller hallansvarsschemat igen.


Viktigt att ni tänker på följande:

  • Stanna hemma vid minsta symptom
  • Alla byter om hemma
  • Föräldrar/publik ska inte vistas på hallen (om inte absolut nödvändigt)
  • Inte dela utrustning
  • Tänk på att använda det omklädningsrum som anges på anslag i hallen (på dörren till omklädningsrummen)


De riktlinjer som tidigare getts för vistelse och aktivitet i Täftehallen finns här.//Täfteå IK


Viktig info gällande träningar och matcher
2020-11-11 18:57

Täfteå IK har tagit del av de riktlinjer som Region Västerbotten utfärdat samt de beslut som Västerbottens Innebandyförbund och Västerbottens Fotbollsförbund meddelat gällande matcher i förbundens regi.


Utifrån Regionens riktlinjer och förbundens beslut så har Täfteå IK beslutat att samtliga matchtider i Täfteåhallen avbokas fram till och med den 8 december.


Enligt Regionens riktlinjer så kan barn och ungdomar födda 2005 eller senare fortsätta att träna inomhus. Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre. Detta är i enlighet med förbundens riktlinjer och gäller till dess annat meddelas.


De generella riktlinjer som Regionen kommit finns här.


De riktlinjer som tidigare getts för vistelse och aktivitet i Täftehallen finns här.


//Huvudstyrelsen

Nyheter från vår verksamhet
Fotboll P 07-08, 12/02 11:15 
Fotboll P 09, 07/02 19:14