Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Täfteå IK bildades 1950. Inom klubben utövas främst fotboll, innebandy och längdskidåkning, idrotter som inryms under egna sektioner i föreningen. 

Förutom idrott associeras Täfteå IK till dans och bingo. Dansarrangemangen bedrivs i privat regi, men i Täfteå IK:s Loge. Bingo, som är en betydande finansieringskälla för föreningen, arrangeras från maj till september.
Info till alla ledare inom Täfteå IK - obligatoriskt begränsat registerutdrag
2020-08-25 07:59

Med barnens bästa i fokus har Täfteå IK infört obligatoriskt krav på uppvisande av begränsat registerutdrag. Detta gäller för alla personer (15 år eller äldre) som är anställda eller som har ledarfunktion med direkt och kontinuerlig kontakt med barn samt personer i föreningens styrelser.


Är du eller kommer du att vara ledare inom Täfteå IK så ska du ta del av informationen som finns på denna sida (klicka här) samt redan nu direkt beställa ett begränsat registerutdrag. Detsamma gäller om du sitter i föreningens huvudstyrelse eller sektionsstyrelse. Samtliga befintliga ledare och styrelsemedlemmar ska ha uppvisat ett begränsat registerutdrag senast den 13 september 2020.


Information om hur du gör finns via länken (klicka här).


Med vänlig hälsning


Huvudstyrelsen

Tennisbanan är nu klar för spel
2020-06-07 15:56
Äntligen är tennissäsongen här och banan på Täfteborg är nu klar för spel. Tennis är ett perfekt Corona-anpassat sätt att både umgås och träna tillsammans på lämpligt avstånd!  

Avgifterna är fastställda och det är samma priser som i fjol. Se fliken Bokning och Betalning av tennisbanan under Övriga aktiviteter-Tennis

Bokning av banan kostar 50 kr/timme för medlem i Täfteå IK och 100 kr/timme för ickemedlem.
Säsongskort för familj boende på samma adress kan lösas av medlemmar i Täfteå IK för 250 kr, säsongskort för familj som inte är medlem i Täfteå IK kostar 550kr.
Pengarna betalas till bankgiro 648-4760 eller till swishnr: 123 396 7999, mottagare Täfteå IK, kom ihåg att skriva "Tennisavgift Förnamn Efternamn"

Maximal sammanhängande bokningstid är 2 timmar.

Tennisbanan sköts till största delen av Täfteå IK.s medlemmar. Vill du vara med och hjälpa till, skicka din mejladress till henriklundberg65@gmail.com 

Arbetsinsatser redovisas och ger fri speltid under säsongen.
Viktig info om Coronavirus, seriespel och träningar
2020-03-13 12:14

Täfteå IK följer Regeringens, Folkhälsomyndighetens, Riksidrottsförbundets (RF) och Specialidrottsförbundets rekommendationer gällande Coronaviruset.


Innebandy

Västerbottens innebandyförbund har utifrån Svenska Innebandyförbundets (SIBF) beslut och rekommendationer idag (fredag 13/3) beslutat följande:


SAMTLIGA matcher i serier administrerade av Västerbottens Innebandyförbund ställs in för återstoden av säsongen 2019/20. Det gäller Ungdomsserierna på grön, blå och röd nivå, Utvecklingsserierna, Sunday League, finalen i Herrar div. 3 samt sista omgången i Damer div. 1. Beslutet gäller även samtliga cuper som är planerade att genomföras under slutet av säsongen.


Täfteå IK uppmanar, enligt rekommendation från VIBF, att alla lag som berörs av detta ska upphöra med alla gemensamma aktiviteter och träningar tills vidare.


Gällande förbundsserier inklusive JAS så beslutas dessa av Svenska Innebandyförbundet och information om detta kommer troligen senare under dagen, se denna länk där uppdaterad info ges.


Futsal

Täfteå IK uppmanar alla barn- och ungdomslag att upphöra med alla gemensamma aktiviteter och träningar i Täftehallen tills vidare. Vad gäller junior- och seniorlag inväntas Svenska Fotbollsförbundets rekommendationer och här får Fotbollssektionen gå ut med information kring detta till berörda lag.


Fotboll

Täfteå IK uppmanar alla barn- och ungdomslag att upphöra med alla gemensamma aktiviteter och träningar i Täftehallen tills vidare. Vad gäller träning på övrig plats, t.ex. Täfteborg och fotbollstältet, samt junior- och seniorlag inväntas Svenska Fotbollsförbundets rekommendationer. I båda fallen får Fotbollssektionen gå ut med information kring detta till berörda lag.


Skidor

Vad gäller skidverksamheten så följer vi Svenska Skidförbundets rekommendationer och här får Skidsektionen gå ut med information kring detta till berörda medlemmar om några rekommendationer införs gällande träningar.


Vi hoppas precis som VIBF på att få ert fulla stöd i dessa beslut. Idrott är i detta sammanhang bara en ”lek". Samhället i stort och den enskilda individens hälsa är högsta prioritet.


//Täfteå IK, Huvudstyrelsen


Mer info om Coronavirus hittar du på följande sidor:

Folkhälsomyndighetens sidor om coronaviruset

Regeringens samlade information om coronaviruset

Krisinformation från svenska myndigheter


Så kan du minska smittspridningen


  • Tvätta händerna ofta

Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.


  • Hosta och nys i armvecket

När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna.


  • Undvik att röra ögon, näsa och mun

Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.


  • Stanna hemma när du är sjuk

Stanna hemma när du är sjuk. På så sätt undviker du att smitta andra människor.


  • Handsprit

Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga.

Nyheter från vår verksamhet
Innebandy PF 07, 24/09 17:08 
Fotboll P 09, 23/09 19:05 
Innebandy P 09, 22/09 15:13 
Fotboll Herr A-lag, 21/09 21:53