Täfteå IK bildades 1950. Inom klubben utövas främst fotboll, innebandy och längdskidåkning, idrotter som inryms under egna sektioner i föreningen. 

Förutom idrott associeras Täfteå IK till dans och bingo. Dansarrangemangen bedrivs i privat regi, men i Täfteå IK:s Loge. Bingo, som är en betydande finansieringskälla för föreningen, arrangeras från maj till september.
Laxspelen 2018, nu på lördag!
2018-02-21 21:20
Nu på lördag avgörs årets skidfest, Laxspelen 2018, på Täfteborg! 

Ta en promenad och gör oss sällskap! Förena nytta med nöje!

Passa på att se riktigt roligt skidåkning och inte minst våra duktiga barn och ungdomar! Tävlingen för HD9 och äldre avgörs i sprint! Så det blir mycket åkning, inledande prolog och sedan finaler! De yngsta kör intervallstart. 

Vem vet någon kanske står på startlinjen i framtida OS!

Du behöver inte gå hungrig, skidgrillen kommer gå varm, och för den som är sugen på en kaffetår så kommer även det finnas till försäljning!

När: Lördag 24/2 första start kl 11:00
Var: Täfteborg


Vi ses i spåret!

Restaurangchansen 2018
2018-01-29 11:21

Nu finns möjlighet att köpa årets Restaurangchansen som app eller häfte och samtidigt stötta F030405 Innebandy.


Skicka ett SMS till 070-6146416 och ange antal Häften/Appar + Adress så får ni hemleverans inom Täfteå och Innertavle.


Mvh Petra

Allas vårt ansvar
2017-02-22 16:20

Information från Täfteå IK:s huvudstyrelse

Med anledning av den senaste tidens debatt om dels bristen på domare, dels svårigheten att få ungdomar att utbilda sig till domare och dels den utsatta situation många av våra ungdomsdomare befinner sig i (se detta exempel som inträffade i en sammandragsserie i Umeås kommunserie) vill huvudstyrelsen påminna alla medlemmar såväl aktiva, ledare som föräldrar om följande.


Både våra spelare och våra ungdomsdomare är under utbildning och här för att lära.


Vi vill att ni som spelare, ledare och föräldrar är stöttande samt visar förståelse för att en domare inte alltid kan se allt som händer på plan. Det är exempelvis inte alltid lätt att se vems fot eller klubba som bollen studsade på sist, och heller inte alltid lätt att på håll se om bollen verkligen var inne i mål eller bara på linjen/tog i stolpen. Våra domare kan också i många situationer känna sig osäkra och därför inte kan eller vågar blåsa.


Vi vill att alla ledare i respektive lag lyfter frågan och med sina spelare diskuterar hur spelarna kan och ska agera gentemot lagkamrater, motståndare och domare. Vi vill att alla ledare är förebilder i detta både på plan och utanför denna.


Vi vill också att alla föräldrar har civilkurage att säga ifrån om ni på läktaren/i publiken hör andra föräldrar, oavsett om de tillhör vårt eget lag eller något annat lag, bete sig olämpligt mot våra domare oavsett om detta sker på hemmaplan eller bortaplan.


Svensk Idrotts värdegrund säger att idrott ska vara till för alla och idrottsrörelsen har satt upp fyra saker som är extra värdefulla för idrotten:


  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel


Ett av Svensk Idrotts övergripande mål för 2025 är att svensk idrott ska vidareutveckla verksamheten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening under hela livet.


Täfteå IKs verksamhetspolicy baserar sig på Svensk Idrotts värdegrund. Verksamhetspolicyn finns under Dokument.


Vi vill att alla barn och ungdomar, oavsett om de är spelare eller domare ska känna sig trygga i vår verksamhet och här har vi alla ett gemensamt ansvar.

 

/Huvudstyrelsen


Mer information om de olika förbundens utvecklingsmodeller hittar ni här:

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell

Fotbollens Spela, lek och lär  

Dessa finns även under Dokument.

Nyheter från vår verksamhet
Fotboll P 09, 22/02 19:44 
Fotboll, 22/02 19:32 
Skidor, 22/02 17:27 
Futsal P 06, 21/02 21:04