Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Täfteå IK bildades 1950. Inom klubben utövas främst fotboll, innebandy och längdskidåkning, idrotter som inryms under egna sektioner i föreningen. 

Förutom idrott associeras Täfteå IK till dans och bingo. Dansarrangemangen bedrivs i privat regi, men i Täfteå IK:s Loge. Bingo, som är en betydande finansieringskälla för föreningen, arrangeras från maj till september.
Täfteå IK utmärker sig under PSG
2018-07-11 16:46
Fint pris till Täfteås tjejer

Under helgen 29/6-1/7 genomfördes fotbollscupen Piteå Summer Games med ca 800 deltagande lag från hela världen. Två av dessa lag kom från Täfteå och det var  F030405 och F06 med deltagande av 28 tjejer, 6 ledare och en stor supportergrupp bestående av föräldrar, syskon, övriga släktingar och vänner.

Fotbollshelgen spelades i fint väder och båda lagen spelade riktigt bra fotboll.

Extra roligt är att F030405 tilldelats årets Green Card Award för Fair Play under cupen. En bidragande faktor till priset är, förutom spelarnas uppträdande på och utanför planen, supportergruppen som alltid hejar och stöttar samtidigt som de är respektfulla mot motståndare och domare. Under samtliga matcher deltog en stor supporterskara som peppade med en bred repertoar av på hejarramsor. Under näst sista matchen anslöt sig även det yngre tjejlaget under sitt speluppehåll för att visa sitt stöd.

Bild på Green Card Award-vinnarna finns att se hos VK.
Tennisbanan är nu klar för spel
2018-06-26 21:26
Avgifterna är fastställda och det är samma priser som i fjol. Se fliken Bokning och Betalning av tennisbanan under Övriga aktiviteter-Tennis

Bokning av banan kostar 50 kr/timme för medlem i Täfteå IK och 100 kr/timme för ickemedlem.
Säsongskort för familj boende på samma adress kan lösas av medlemmar i Täfteå IK för 250 kr, säsongskort för familj som inte är medlem i Täfteå IK kostar 550kr.
Pengarna betalas till bankgiro 648-4760 eller till swishnr: 123 396 7999, mottagare Täfteå IK, kom ihåg att skriva "Tennisavgift förnamn Efternamn"

Maximal sammanhängande bokningstid är 2 timmar.

Tennisbanan sköts till största delen av Täfteå IK.s medlemmar. Vill du vara med och hjälpa till, skicka din mejladress till henrik.lundberg@taftea.se 

Arbetsinsatser redovisas och ger fri speltid under säsongen.

Allas vårt ansvar
2017-02-22 16:20

Information från Täfteå IK:s huvudstyrelse

Med anledning av den senaste tidens debatt om dels bristen på domare, dels svårigheten att få ungdomar att utbilda sig till domare och dels den utsatta situation många av våra ungdomsdomare befinner sig i (se detta exempel som inträffade i en sammandragsserie i Umeås kommunserie) vill huvudstyrelsen påminna alla medlemmar såväl aktiva, ledare som föräldrar om följande.


Både våra spelare och våra ungdomsdomare är under utbildning och här för att lära.


Vi vill att ni som spelare, ledare och föräldrar är stöttande samt visar förståelse för att en domare inte alltid kan se allt som händer på plan. Det är exempelvis inte alltid lätt att se vems fot eller klubba som bollen studsade på sist, och heller inte alltid lätt att på håll se om bollen verkligen var inne i mål eller bara på linjen/tog i stolpen. Våra domare kan också i många situationer känna sig osäkra och därför inte kan eller vågar blåsa.


Vi vill att alla ledare i respektive lag lyfter frågan och med sina spelare diskuterar hur spelarna kan och ska agera gentemot lagkamrater, motståndare och domare. Vi vill att alla ledare är förebilder i detta både på plan och utanför denna.


Vi vill också att alla föräldrar har civilkurage att säga ifrån om ni på läktaren/i publiken hör andra föräldrar, oavsett om de tillhör vårt eget lag eller något annat lag, bete sig olämpligt mot våra domare oavsett om detta sker på hemmaplan eller bortaplan.


Svensk Idrotts värdegrund säger att idrott ska vara till för alla och idrottsrörelsen har satt upp fyra saker som är extra värdefulla för idrotten:


  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel


Ett av Svensk Idrotts övergripande mål för 2025 är att svensk idrott ska vidareutveckla verksamheten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening under hela livet.


Täfteå IKs verksamhetspolicy baserar sig på Svensk Idrotts värdegrund. Verksamhetspolicyn finns under Dokument.


Vi vill att alla barn och ungdomar, oavsett om de är spelare eller domare ska känna sig trygga i vår verksamhet och här har vi alla ett gemensamt ansvar.

 

/Huvudstyrelsen


Mer information om de olika förbundens utvecklingsmodeller hittar ni här:

Svensk Innebandys Utvecklingsmodell

Fotbollens Spela, lek och lär  

Dessa finns även under Dokument.

Nyheter från vår verksamhet
Fotboll Herr A-lag, 11/08 17:42 
Fotboll F 04, 08/08 16:00