Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

2017 är över :) och 2018 står inför dörren ;)

14:e oktober avslutade vi premiärsäsongen i tvåan med en 2-3 seger borta mot Boden. Det var kulmen på en fantastisk höst där prestationerna överlag varit riktigt bra. Äntligen fick vi också utdelning på det fina spelet. Även om hela säsongen prestationsmässigt varit bra och att hösten gav oss poängen som behövdes så är killarna INTE nöjda med tabellplaceringen.

Snittåldern på laget har varit runt 20+ och dom visar stor hunger på högre placering till nästa säsong. Med det i åtanke och att dom ska vara som bäst om kanske 4-6 år så ser framtiden för Täfteå väldigt ljus ut.

Nu är det inte bara dom här killarna som visat kvalité, utan vi har även ungdomar under oss runt 15-18 år som varit med och spelat upp andralaget till fyran. En riktigt bra prestation. En stor eloge ska vi också ge tränarna Mattias Strandgren och Simon Eriksson som med pondus och stort engagemang lyft dessa killar till en nivå dom inte varit på tidigare. Skönt o veta som ansvarig i representationslaget att det kommer bra killar underifrån.


Vi har i organisationen runt div 2 jobbat hårt sedan 6-7 veckor tillbaka. Prio ett har varit att genomföra samtal med befintlig trupp. Viktigt har varit att få höra hur tankarna om 2017 och funderingar inför 2018 går. Otroligt roligt att få höra dom genomgående positiva reflektionerna. Självfallet är inte allt 100% men de grejer som finns på "to do" listan är inte alls ogenomförbara.

I skrivande stund jobbar vi vidare med truppbygget. Klart är att vi vill spänna bågen ytterligare. Vi har bevisat att vårt grundtänk i spel fungerar väldigt väl i tvåan. Får vi bara behålla stommen (vilket jag tror) så kan målsättningen till 2018 inte vara annat än en högre tabellplacering än 2017. 


Håll under senhöst/vinter uppsikt här på hemsidan efter nyheter. Jag kommer presentera intressanta händelser allteftersom det dyker upp.


/Tony

 

Gällivare-Täfteå 2-3
2018-09-08 15:01
Guldskon till Fredrik "Fritte" Johansson #9
Efter en gastkramande match (framförallt andra halvlek) så lyckas vi besegra GMFF med 2-3.

Vi tar det från början. 
Det startar med att Gällivare sent byter arena till Malmbergets IP, där väntar naturgräs. Nu ska det generellt inte vara några bekymmer. Till synes såg den riktigt bra ut, jämn och fin. Däremot var den otroligt lös, gräset släppte i sjok och spelarna såg ibland ut att dansa på arenan.
Detta gällde dock båda lagen.

Vi startar matchen riktigt bra, redan under de första 4 minuterna har vi skapat två bra chanser. 
Det är dock GMFF som öppnar målskyttet i sjätte minuten. Vi släpper dom för enkelt in bakom backlinjen, dom får både en, två chanser men på tredje stänker dom in den i nättaket.
Vi har som sagt startat bra så det är bara att tugga i sig.
Vi fortsätter styra och driva spelet. Vi är aggressiva och vinner boll.
Det är på en sån kamp vi kvitterar. Sandström vinner centralt  boll förtjänstfullt, får fram den till Fällman, med kvalité viker han in i banan och stänker otagbart in den i bortre burgaveln.
6-7 minuter senare är det via fint kortpassningsspel vi gör 1-2. Kombination mellan Näslund, Sundström och Fritte ger sistnämnda möjlighet att avsluta, från utanför straffområdet drämmer han till och bollen går otagbart stolpe in.
Fram hit är vi klart bättre än GMFF.
Tyvärr händer något, vi blir plötsligt passiva och änsliga.
Vi hade pratat om att inte sätta oss i onödigt trånga situationer men nu blir det tvärtom. När vi väl har chansen så gör vi det alldeles för svårt och tappar enkla bollar.
Detta fortsätter fram till halvtid men utan att någon av lagen egentligen skapar något riktigt farligt.

Jag är i pausen riktigt irriterad över den naivitet vi visar efter vårt ledningsmål. Om vi inte kan nyttja vårt possessionspel med enkla passningar mellan spelare och lagdelar så ska vi spela enkelt bakom GMFF:s backlinje.
Vi följer INTE vår gameplan.

Med tron om att det ska bli bättre i andra kommer vi så ut på banan.
Döm om min förvåning då matchbilden blir densamma som slutet av första. Vi fortsätter att bjuda på boll och ger GMFF gång på gång möjligheten att komma rättvända mot vårt försvar.
Så gott som hela andra halvlek fortlöper på det här viset.
I och med vår passivitet och brist på beslutsfattande så skapar GMFF ett antal halvchanser, några av dom är bra men då är vi lyckligtvis med och avstyr.
Är det inte så att vi avstyr så missar dom eller Eric räddar.

Andra halvlek är en enda lång pina. Pinan blev inte bättre då GMFF i 57:e kvitterar, och det fullt rättvist.
Alltefter matchen fortgår känner man att bara vi räddar den poäng vi har så får vi nöjda.
I slutet, ca 10 minuter kvar spottar vi upp oss och skapar lite möjligheter. Först är det Sandkvist som kommer fri i en kontring men mv kommer ut fint och avstyr.
Klockan har passerat 80.
Sex minuter senare kommer så läget. Hörna för oss till höger. Vi kör en inövad variant där Fritte kommer till avslut men i täck, bollen studsar ut till Fritte igen som nyper till med vänstern, hur skönt är det inte att se trean rulla in.

Klockan står på 86 och domaren aviserar senare minst 4 min övertid. Kanske det jobbigaste slutminuter jag upplevt i år.
När sen domare Pontus Olofsson blåser av minut 95.30 är lättnaden total.

En riktigt grisig seger men det spelar absolut ingen roll. Just nu är alla segrar och poäng extremt viktiga.
Som helhet förstås ingen kalasinsats men jag sätter mycket av det på planens beskaffenhet, som sagt inte dålig men extremt lös och svårspelad. Och ett lag som vi som gärna rullar en del så bjöd den inte in till det.

Matchen är spelad och poängen blev våra, hemresan blir nu inte alls jobbig;)

Extra plus går idag till tvåmålsskytten Fredrik " Fritte" Johansson och målvakten Eric Örnkloo.

Tack för idag och fortsatt trevlig helg / Tony 
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll, 16/09 20:14 
Nyheter från föreningen
Täfteå IK, 11/09 10:23 
Täfteå IK, 26/06 21:26