2017 är över :) och 2018 står inför dörren ;)

14:e oktober avslutade vi premiärsäsongen i tvåan med en 2-3 seger borta mot Boden. Det var kulmen på en fantastisk höst där prestationerna överlag varit riktigt bra. Äntligen fick vi också utdelning på det fina spelet. Även om hela säsongen prestationsmässigt varit bra och att hösten gav oss poängen som behövdes så är killarna INTE nöjda med tabellplaceringen.

Snittåldern på laget har varit runt 20+ och dom visar stor hunger på högre placering till nästa säsong. Med det i åtanke och att dom ska vara som bäst om kanske 4-6 år så ser framtiden för Täfteå väldigt ljus ut.

Nu är det inte bara dom här killarna som visat kvalité, utan vi har även ungdomar under oss runt 15-18 år som varit med och spelat upp andralaget till fyran. En riktigt bra prestation. En stor eloge ska vi också ge tränarna Mattias Strandgren och Simon Eriksson som med pondus och stort engagemang lyft dessa killar till en nivå dom inte varit på tidigare. Skönt o veta som ansvarig i representationslaget att det kommer bra killar underifrån.


Vi har i organisationen runt div 2 jobbat hårt sedan 6-7 veckor tillbaka. Prio ett har varit att genomföra samtal med befintlig trupp. Viktigt har varit att få höra hur tankarna om 2017 och funderingar inför 2018 går. Otroligt roligt att få höra dom genomgående positiva reflektionerna. Självfallet är inte allt 100% men de grejer som finns på "to do" listan är inte alls ogenomförbara.

I skrivande stund jobbar vi vidare med truppbygget. Klart är att vi vill spänna bågen ytterligare. Vi har bevisat att vårt grundtänk i spel fungerar väldigt väl i tvåan. Får vi bara behålla stommen (vilket jag tror) så kan målsättningen till 2018 inte vara annat än en högre tabellplacering än 2017. 


Håll under senhöst/vinter uppsikt här på hemsidan efter nyheter. Jag kommer presentera intressanta händelser allteftersom det dyker upp.


/Tony

 

Tr-match nr 6 Täfteå IK-GUIF
2018-03-22 22:42
Kvällens målskyttar, Jonte 1, Fritte 4
Vi trummar på med sjätte matchen på 18 dagar. Det är en medveten strategi att gå på hårt under mars för att sen ta lite påskvila med återhämtning och rekreation. Dagarna före premiär så ska det tryckas igång igen.

Ikväll mötte vi GUIF. Till skillnad från några av de tidigare matcherna där vi mött lag från högre divisioner och fokus legat på försvarsspel så ville vi ikväll vara mer  spelförande.
Med stort bollinnehav ville vi etablera ett tydligt anfallsspel på motståndarnas planhalva, och genom det också skapa målchanser.
Vi visste att GUIF skulle pressa hårt men att dom skulle kliva med så många överraskade oss lite. Får dom den pressen att fungera i serien kommer dom bli jobbiga att möta.
Som sagt det störde oss så tillvida att vi inte riktigt hittade spelvägarna ut ur den som vi önskade. Emellanåt gjorde vi det och då hotade vi omedelbart mot deras kasse.
Vi skapade en par halvchanser innan Fritte stänkte dit 1-0 efter ett felpass från dom som vi skoningslöst ställde om på.
Stundtals spelade vi helt ok och GUIF fick jobba över stora ytor. Vi har mycket boll på offensiv planhalva. Efter ett långt spel så får vi en högerhörna. 
Till saken hör att vi än så länge i år inte tränat en enda fast situation, men vi har ett antal varianter från ifjol som vi pratade om att prova ikväll.
Som sagt, vi provar, och som det gick. Vi grundlurar deras försvar och Fritte får fritt skottfält från straffområdet, avlossar kanonen och bollen borrar sig otagbart in i första krysset. Vårt och Frittes andra för ikväll.

En annan sak som störde oss lite i första var formen i försvarsspelet. Vi lämnade lite för stora ytor centralt som GUIF ibland kunde hitta in i.
Efter en sådan "lucka" hittade GUIF:s Elias in centralt i banan, avancerade och stänkte dit 1-2.

En bit efter deras reducering tog vi mer o mer tag i taktpinnen. GUIF fick mindre boll att hantera i offensiven och mer löpmeter att avverka i försvarsspelet. Det gjorde att pressen kroknade och vi hittade mer ytor att spela på.
Efter fint spel så hittar bollen fram till Jonte som rundar målvakten och rullar in bollen i tom kasse
Halvleken slutade 3-1 i vår favör men kanske borde vi gjort något fler.

I paus korrigerade vi försvarsspelet, det gav en enorm skillnad. Dom gånger GUIF hade boll fick dom det svettigt. Vi var snabbt uppe i press och tvingade fram misstag vilket gav oss ett ännu större bollinnehav.
Nu fick vi se den anfallsfotboll som jag hoppas vi ska kunna bjuda på under seriespelet. Vi är kreativa, engagerade och villiga att ta det extra jobbet. Det gör att vi gång på gång hotar in mot och in i deras box.
Ganska snart kommer Frittes tredje och vår fjärde balja för ikväll.
Nu är GUIF väldigt trötta och vi dominerar ganska tydligt. Det är endast en storspelande målvakt hos GUIF som håller siffrorna nere.
Jag räknar till inte mindre än 5 högkvalitativa chanser under sista tjugo som vi borde nyttjat på ett bättre sätt.
En av dom nyttjar vi faktiskt, eller snarare kvällen storskytt Fritte.
Efter fint väggspel mellan Emanuel, Näslund och Fritte kommer sistnämnda fri, målvakten räddar första skottet men Fritte tar sin egen retur och där är han skoningslös.
Kort därefter blåser domaren av och matchen slutar med en riktig fem-etta.

Som helhet är jag väldigt nöjd med alla killar ikväll. Ingen faller ur ramen utan tar sitt jobb fullt ut.

Rast o vila i två dagar sen är det match igen, på söndag väntar IFK Holmsund kl 16 på Umeå Energi Arena Sol.

/Tony
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll, 22/02 19:32 
Nyheter från föreningen
Täfteå IK, 22/03 15:43 
Täfteå IK, 29/01 11:21 
Täfteå IK, 22/02 16:20