2017 är över :) och 2018 står inför dörren ;)

14:e oktober avslutade vi premiärsäsongen i tvåan med en 2-3 seger borta mot Boden. Det var kulmen på en fantastisk höst där prestationerna överlag varit riktigt bra. Äntligen fick vi också utdelning på det fina spelet. Även om hela säsongen prestationsmässigt varit bra och att hösten gav oss poängen som behövdes så är killarna INTE nöjda med tabellplaceringen.

Snittåldern på laget har varit runt 20+ och dom visar stor hunger på högre placering till nästa säsong. Med det i åtanke och att dom ska vara som bäst om kanske 4-6 år så ser framtiden för Täfteå väldigt ljus ut.

Nu är det inte bara dom här killarna som visat kvalité, utan vi har även ungdomar under oss runt 15-18 år som varit med och spelat upp andralaget till fyran. En riktigt bra prestation. En stor eloge ska vi också ge tränarna Mattias Strandgren och Simon Eriksson som med pondus och stort engagemang lyft dessa killar till en nivå dom inte varit på tidigare. Skönt o veta som ansvarig i representationslaget att det kommer bra killar underifrån.


Vi har i organisationen runt div 2 jobbat hårt sedan 6-7 veckor tillbaka. Prio ett har varit att genomföra samtal med befintlig trupp. Viktigt har varit att få höra hur tankarna om 2017 och funderingar inför 2018 går. Otroligt roligt att få höra dom genomgående positiva reflektionerna. Självfallet är inte allt 100% men de grejer som finns på "to do" listan är inte alls ogenomförbara.

I skrivande stund jobbar vi vidare med truppbygget. Klart är att vi vill spänna bågen ytterligare. Vi har bevisat att vårt grundtänk i spel fungerar väldigt väl i tvåan. Får vi bara behålla stommen (vilket jag tror) så kan målsättningen till 2018 inte vara annat än en högre tabellplacering än 2017. 


Håll under senhöst/vinter uppsikt här på hemsidan efter nyheter. Jag kommer presentera intressanta händelser allteftersom det dyker upp.


/Tony

 

Kalix levererar ;)
2018-01-12 08:35
Eric Juntti -96

Eric Juntti kommer närmast från div 3 klubben IFK Kalix. Kalix var under senaste säsongen i allra högsta grad med och slogs om seriesegern jämte IFK Umeå som sedermera tog hem serien. Under 2017 har Juntti varit en av Kalix stora lirare som med sin kraft och funktionella teknik bidrog till framgången.

Han är dessutom vänsterfotad och har ett riktigt bra löd i dojjan.

Under hösten 2017 har Eric då han studerar i Umeå tränat med oss regelbundet och pendlat till deras matcher.

Vi visade redan efter säsongsslut intresse för Eric och på den vägen är det. Det har funnits andra föreningar med i bilden men vi är väldigt nöjda av att ha fått honom till oss.

Välkommen Eric

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 14/10 15:00
2 - 3  
Lör 7/10 15:00
4 - 2  
Ons 4/10 19:00
0 - 2  
Lör 30/9 14:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Täfteå IK, 22/02 16:20