Hej och Välkomna till 2017

2016 blev som alla nog redan vet en säsong i nästan enbart dur. Vi spelade ett stort antal tävlingsmatcher där vi gick segrande ur dom flesta. Många matcher var resultatmässigt tighta men spelmässigt var vi i dom allra flesta det klart bättre laget. Serien fick vi till slut kröna oss som segrare med en plats i div 2 2017 som belöning. I DM gör vi det också riktigt bra men fick likt 2015 respass i semifinalen. Den här gången blev ett taggat Morön alltför starka och dom vann helt rättvist.

 

Jobbet inför 2017 är i full gång, ett flertal planeringsträffar har genomförts och glädjande nog så är hela ledarstaben intakt. Det betyder att undertecknad är kvar som huvudansvarig tränare, Sara Häggström är assisterande, Karl Söderberg finns kvar som mv-instruktör, Sofie Henriksson fortsätter sitt eminenta jobb som fystränare och PO Adolfsson kommer lika galant som ifjol sköta materialet. Till detta finns det några resurser men jag skriver inget om det förrän det är helt klart.

 

Vad det gäller truppen så finns stommen från 2016 kvar, men vi jobbar hårt med att fylla på. Samtal och diskussioner med föreningar och spelare har påbörjats och så här inledningsvis känns det riktigt bra med flera högintressanta killar som visat stort intresse.

Presentationer av nya spelare kommer läggas ut kontinuerligt.

 

Ny info kommer fortlöpande läggas ut här på hemsidan.

Vi hörs o syns / Tony Pihlajamaa

 

Poäng borta mot Timrå IK
2017-05-25 17:32
Efter senaste poängtappet mot Härnösand hemma så åkte vi idag söderut för att möta topplaget Timrå IK. 
Jag hade innan match en föreställning om att gör vi en bra prestation så kommer Timrå få slita hårt för ev poäng. Precis så blev det. Idag inte bara försvarar vi oss bra utan hittar också mållägen. Matchen är inte gammal innan Fritte får första kalasläget, han står på offensiv straffområdeslinje, deras keeper sätter bollen rakt i bröstet på Fredrik som nog själv inte förstod hur ren han var, lite stressat sätter han bollen rakt i bröstet på keepern.
efter det hinner vi skapa en ok chans till innan Timrå i femtonde minuten tilldöms straff. Vid har tidigare flera möjligheter att ta undan bollen men gör det inte tillräckligt rejält. Fram till straffen så har Timrå inte haft en enda målchans.
Straffen är stensäker och det står 1-0 på tavlan.

Vid fortsätter trumma på och hittar flera målchanser under första halvleken. Timrå har i sin tur inte ett enda skott på mål under första rundan (straffen undantagen).
Vi startar andra halvlek lika bra som innan, vi fortsätter hålla boll och hittar fina möjligheter. Timrå får jobba hårt i försvaret men är inte alls ofarliga i sina anfallsförsök. Vi fortsätter dock med tight försvarsspel och bjuder inte på nånting farligt i målchansväg.
Så i 76:e minuten kommer det så sköna och rättvisa kvitteringsmålet. Anton lyfter bollen fint över backlinjen, Fritte är först, driver in i straffområdet och rullar bollen fint förbi målvakten.
Riktigt riktigt skönt.
Om inte Timrå skapade nämnvärt mycke fram till kvitteringen så blev det annars nu. Samtidigt som vi nog blir lite rädda om poängen så trycker Timrå på för fulla muggar. Vi faller i försvarsspelet och dom skapar mer under sista tjugo än dom gjort fram till nu.
Tror jag räknar till minst 6 hörnor och flera fler bra hot in mot vårt mål men vi lyckas med både mod, vilja och skicklighet freda oss, vi ska nog lägga till lite tur också:)
Ser man över 90 minuter så ska inte Timrå vara missnöjd med en poäng. Är vi helt ärliga så borde vi halvvägs in i andra ledat med 1 el 2 mål. Och vem vet vart  det tagit oss.
Vi är å andra sidan riktigt nöjda med poängen vi åker hem med. Framförallt då jag tycker att vi spelar bra o skapar tillräckligt mycke för att få göra mål.

Nu suger vi på den här karamellen en dag sen är det bara påt igen. Nu på söndag möter Valbo hemma på Täfteborg.
Matchstart 12.30, varmt välkomna / Tony
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 23/9 11:30
1 - 3  
Tis 19/9 19:00
Lör 16/9 15:00
2 - 1  
Lör 9/9 14:00
0 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll, 19/05 22:08 
Nyheter från föreningen
Täfteå IK, 16/09 11:02 
Täfteå IK, 15/08 21:41