SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
 
Seger 1-0 borta mot Kramfors i kvalreturen  men TIK utslaget ur div.2-kvalet!
2022-10-29 09:29
Bild från kvalreturen på Krafors IP av fotograf Josefin Hellström.

De röda gjorde en bra insats och dominerade stort både i bollinnehavet och chansmässigt men det blev otroligt och tråkigt nog bara ett mål och det räckte inte då man behövde en tremålsseger för avancemang till nästa kvalrunda.

– Det är väl bistert givetvis, säsongen slutade inte som vi tänkt oss, säger tränaren Per-Göran "PG" Eliasson till VK.

– Vi gör en riktigt bra match och är väl förtjänta av mer än bara 1-0, men det har studsat lite mot oss under hösten helt enkelt.

- Säsongen är slut och det är tråkigt, vi hade det i våra egna händer i serien länge. Med det sagt gav vi det en chans och gjorde en fantastiskt match, avslutar P-G till VK-reportern.

Så här ställde de röda upp i årets sista match;
  1. Albin Berglund (mv)
  2. Oscar Fredriksson
  4. Konstantinos Pliatsikas
  7. Felix Pihlajamaa Jonsson
10. Benjamin Zakrisson
12. Lasse Salmenranta (k) ⚽
13. Linus Näslund
14. John Carrick (ut 73´)
18. Andreas Andersson (ut 86´)
22. Andreas Rodin
25. Adrian Boter

Ersättare; 8. Seydina Mane, 15. Melvin Sehlstedt, 16. Ludwig Olofsson (in 86´), 17. Joel Lindgren Gysenius (in 73´) och 30. Teo Lindberg (mv).

Tack till alla som på något sätt stöttat oss under året!

Den tappade serieledningen i slutomgången 1/10 och kvalförlusten svider förstås rejält fortfarande men TIK-laget fick efter kvalförlusten berömmande och lite tröstande ord från Kramfors-tränaren Fredrik Thelin.

Utdrag från inlägg den 20/10 på Kramfors-Alliansens Facebookkonto ;
´En viktig reflektion från idrottens värld! Som ni vet lyckades vi besegra Täfteå IK i kvalet mot div 2. Det blev väldigt jämnt och spännande men vi vann till slut med 3-2 totalt. Men det ni inte vet är hur stämningen var mellan lagen. Det som slog mig efter sista matchen var hur otroligt trevliga våra motståndare var, både på planen och sidan om, både under matcherna och efteråt. Det är sällan eller aldrig som man upplever sådant schysst uppträdande. Då ska vi ändå veta att i dessa matcher är det mycket känslor inblandade, adrenalinet pumpar och besvikelsen i Täfteå var säkert total. Ändå klarar man att uppträda så snyggt och respektfullt hela vägen. Jag själv hade förmodligen inte fixat det.

Jag är väldigt imponerade av Täfteå IK:s spel och uppträdande och jag önskar föreningen all lycka i framtiden. Det laget möter jag gärna igen, även om vi skulle förlora. Respekt Täfteå IK Fotboll Fotbollshälsningar Fredrik Thelin´


Fina ord i ett fint inlägg och förstås, all lycka till i kvalet mot Bergnäset och ses förhoppningsvis i tvåan 2024!

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Nyheter från föreningen