Referat: IFK Holmsund - Täfteå IK
2015-04-12 23:07
Ja då stod vi där på Storsjö Arena i Holmsund för dagens andra och helgens tredje 90-minutare. Trot eller ej, men vi har fyra gubbar på banan som nu står till start för sin, just det, sin tredje 90-minutare, dom fyra är Felix, Måns, Arvid och Joel. Många andra har också mellan 90-180 minuter i bena dom med, Så ni kan förstå att det känns lite tungt i många ben och huvuden innan start. Till dessa minuter måste vi också lägga till ca 14 mil i bil;)
Uppvärmningen bestod nästan enbart av att jogga och springa bort slagg ur bena, lite bolldrill hann vi med ändå.

Matchen börjar lite som den i förmiddags, dvs Holmsund sätter lite press men med den skillnaden från tidigare match så skapar dom ingen het målchans.
Den andra men mer tydliga likheten var att vi ca 5 minuter in i matchen tar över matchen, och det med besked.
Våra killar visar en enorm vilja och inställning till att ta jobbet för laget. Holmsund hänger inte med i varken springet eller bolltempot.
Ska vi vara riktigt ärliga borde vi ledat matchen med minst ett mål efter första rundan, bl a så missar Sebbe öppet mål från ca 3 meter;) Felix har mycket läckert med ett stenhårt inlägg efter backen frispelat honom.
0-0 i paus, vi går inte ens in i omklädningsrummet utan vi väljer att stå ute i hallen istället, detta för att killarna inte ska sätta sig ner för att bli än stelare i benen;) Vi pratar bara om att behålla kontrollen som vi redan har med oss från första.
Holmsund känns konstigt nog lite trötta. Våra grabbar ÄR TRÖTTA, men det har dom fasen goda skäl till att vara. Nu är det bara attityd, vilja, hjärta och hjärna som ska få styra händelserna på banan i andra rundan. Det är precis det som sker, vi fortsätter driva matchen och skapar med det en del chanser, men inga som är jätteheta.
Ca 20-25 in börjar vi se lite trötthetstecken hos fler och fler spelare. Jag o Sara börjar diskutera byten.
Vi hinner precis göra ett av dom, Fredrik (för övrigt den enda som inte varit med i Övik) kommer in istället för Joel som nu spelat ca 250 minuter fotboll på två dagar. Bara en liten stund senare hittar Felix Arvid som är på offensiv utflykt, Arvid får lite tid att tänka, nyper till, Inlägg eller skott spelar ingen roll men den smiter vackert in i bortre burgaveln.
Ironiskt nog är det en mittback som får göra vårt första mål.
Nu känns Holmsund som ett slaget lag, visst dom sticker upp lite, Måns för tippa en boll utanför men inget som jag blir orolig över.
Vi byter in en något piggare Eyasu, han hinner göra några framstötar innan vi just innan slutsignal kommer 3 mot 2, Eyasu driver snabbt fram mot deras mittback, släpper fint ut till Emanuel som fri med mv inte gör något misstag utan han rullar enkelt in den i vid bortre stolpen. Matchen slutar helt rättvist 2-0 till oss.

SÅÅÅ skönt att få avsluta denna tuffa helg med en seger. Vi ledare är grymt stolta och imponerade över killarnas insats.
Jag kan inte undgå att lyfta lite extra för hatten för dom 3 grabbarna som fullföljde och det på ett fantastiskt sätt 3 fulla 90-minutare på 2 dagar, 270 minuter är inget annat än en imponerande bedrift, Härligt jobbat Felix, Arvid och Måns.
Kanske var det inte mer än rätt att dessa tre också fick bädda för kvällen vinst. Måns höll Nollan och Felix spelade fram Arvid till 0-1;)
Nu blir det två lätta träningar mån och tis sen väntar Sörmjöle i DM omg 2 på onsdag;):)

Väl mött då till "Borgen" för säsongens första tävlingsmatch för säsongen / Tony