SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Täfteå/Ersmarks division 4-lag, ett samarbete mellan idrottsklubbarna i Täfteå och Ersmark!
Serieseger 2020 för TIK/SIK/EIK-laget och stort jubel på Täfteborg efter en finfin säsong!
  
Christofer Jonsson ny tränare i Täfteå/Ersmark!
2021-04-03 17:25

Vi välkomnar Christofer som ny tränare för  Täfteå/Ersmarks division 4-lag! 28-årige Christofer har tidigare varit tränare i IFK Umeå, först med ungdomslag och sen två år med deras div.4-lag och ifjor var han tränare för IFK:s div.2-lag. Han var även spelare i IFK med lade av när han var 17 år.

 

Hur föll valet på Täfteå/Ersmark?
- Jag gillar att jobba med och utveckla unga spelare som vill framåt och det är något Täfteå/Ersmark står för, därför kändes det som en rolig utmaning. Våran trupp består av spelare födda mellan -00 och -03. Vi har väldigt många som varit och tränat med a-laget och det kommer fortsätta att vara så.

 

Din tränarfilosofi?
- Jag vill spela fotboll med ett högt tempo, vilket är en bra utbildning för unga spelare att lära sig. Gärna även kunna kontrollera matcher med bollen och kunna spela sig ur situationer. Eftersom det är främst utbildning som jag håller på med så är det bra att spelarna lär sig kunna hantera många olika situationer och spelsätt dock.

 

Förhoppning och målsättning infor säsongen?
- Främsta målsättningen är att utbilda spelarna som jag varit inne på tidigare, men att vinna fotbollsmatcher är också viktigt. Detta går dock hand i hand på många sätt. Dom var seriesegrare ifjol och att sikta på något annat innan serien vore dumt. Samtidigt är vi medvetna om att serien i år är mycket tuffare och jag kollar mycket på prestationer och bra prestationer över tid kommer även leda till poäng.

 

Tankar om seriesammansättningen och motståndarna?
- Det är som jag varit inne på är det en tuffare serie i år än ifjol då många lag kommit ner ifrån trean bland annat Holmsund, Umedalen och Teg. Dessutom är det redan ett par lag i serien som nog blivit starkare sen ifjol. Men detta leder även till att det nog blir en riktigt rolig serie med många starka och klassiska lag i serien och många roliga matcher att se fram emot.

 

Återigen, välkommen till Täfteå/Ersmark

SERIESEGER FÖR SÄVARÅDALEN!
2020-10-05 10:24

Fler bilder (+4) >>

Seriesegern var i praktiken klar redan innan avspark men viktigt att göra en bra avslutning! "Di röe" låg under med 0-1 med kvarten kvar mot Höjdens BK men man visade stor moral och man vände och vann med 3-1 genom mål av Ossian, Johan och Adrian och mycket glädje på Täfteborg och en härlig avslutning på en fin säsong! 

 

Första halvlek slutade 0-1 och inledningen av andra var sådär med friläge för Höjden som missades och de hade även ett bortdömt mål. TIK/SIK/EIK-ungdomarna tog sen över och visade stor vilja att vända matchen och avsluta säsongen med en seger och man skapade mer och mer och bl.a Melvin Sehlstedt tog över mittfältet helt.

 

Det dröjde till den 76:e minuten innan kvitteringen kom och det var Ossian Eklund som krigade in en retur efter att målvakten lämnat retur på Adrians frispark.  I matchminut 81 tar ”di röe” ledningen genom offensive backen Johan Lindh som har en egen uppvisning med ett par tvåfotsdribblingar och tar sig in i straffområdet och i vänsterläge  ett par meter från mål tror alla, inklusive målvakten, på passning snett inåt men Johan placerar snyggt in bollen mellan stolpen och målvakten. Två minuter senare punkterar Adrian Boter matchen då han kyligt och snyggt lobbar in 3-1 efter ett riktigt mönsteranfall och stort jubel på Borgen!

 

En stor eloge till gästande Höjdens BK som gjorde en fin match och krigade på bra.

 

Så här ställde TIK/SIK/EIK-laget upp;

 1. Albin Berglund (MV) 

10. Eyoel Abel Tesfaye

11. Linus Berglund 

14. Alfred Sandow

15. Johan Lindh 

17. Teddy Edlund (K) 

18. Axel Lindberg 

19. Alvin Gunnarsson Dyberg 

21. Bilaal Mohamed 

26. Adrian Boter 

27. 27.Kevin Kamta 

 

Ersättare;

6. Sajad Amini, 8. Ossian Eklund, 9. Melvin Edlund, 16. Melvin Sehlstedt, 20. Nicholas Fleming, 61. Abdullah Ibrahim och 81. Viktor Blombäck.

 

Sävarådalens tränare Ihab Odeh var förstås nöjd med sitt lag. 

 

- Året i helhet har varit fantastiskt, ett extremt drivet gäng som har tagit till sig arbetsmodellen på ett väldigt tydligt sätt, säger coach Ihab som fortsätter; 

 

- Vi har under året gått från klarhet till klarhet och vuxit hela tiden. Vi har sett att lag som vi tidigare haft tufft för har vi under den senare delen av året i princip spelat ut vilket är ett kvitto på att vi gått fram på ett tydlig sätt spelmässigt. 

 

 - Utan tvekan det starkaste gänget jag varit med, för så många gånger som vi behövt resa oss i matcher och vända är otroligt! Spelarna har aldrig slutat kämpa eller tro på vad vi ska göra! Vi är med det sagt seriens yngsta lag och vi har roterat och låtit samtliga 29 spelare spela i div 4, utvecklar Ihab och sammanfattar vad nog hela truppen känner; 

 

- En magiskt år med ett fantastiskt slut!


 

Serien slut men oklart hur länge man håller igång uteträningen för TIK/SIK/EIK-laget men för några kan det också bli träningar och match i Täfteås a-lag. 


För många av spelarna blir det futsal i  Ersmark IK:s p17-lag i herrar div. 1 Norrland. Premiärmatch är det söndag den 1/1 kl. 14.30 mot Sikfors SK i Ersängshallen. Länk till spelschema och tabell på Fogis, https://fogis.se/information/?scr=table&ftid=84660


Täfteå kommer ha ett futsallag i div. 2 och det är herrjuniorlaget (födda kring 2005) som utgör laget och premiärmatch är det söndag den 1/11 kl. 15.30 mot GUIF2 i Sjöfruhallen. Länk till spelschema och tabell på Fogis, https://fogis.se/information/?scr=table&ftid=86273

Blytung förlust för Sävarådalen men fortsatt serieledning!
2020-09-25 06:34
Tvåmålsskytten Eyoel Abel Tesfaye.
Det unga Sävarådalenlaget gjorde en bra insats och styrde spelet i 90 minuter men föll med 3-2 borta mot Sörfors IF efter att hemmalaget gjort tre mål på fasta situationer. 

 Dom röda dominerar från start och skapar mest chanser men lyckas inte göra nåt mål förrutom ett som vinkas av för offside. Hemmalaget kan istället i den 38:e minuten göra 1-0 på en frispark från mittplan som nickas i mål och i 44:e så gör de 2-0 på en liknande frispark och dålig markering av Sävarådalen. 

Sävarådalen visar moral i andra halvlek och Eyoel stänker in 2-1 ganska omgående och minuten senare tror alla att det är kvitterat men avvinkat för offside, tveksamt. Eyoel kan dock kvittera med 20 minuter kvar men hemmalaget kan nån minut senare göra 3-2 på ny lång frispark. Med 5 minuter kvar är Adrian ytterst nära att kvittera men hans frispark tar i ribban och det blir tyvärr förlust.

 - Blytungt och vi styr spelet hela matchen, säger coach Ihab Odeh som tycker man reser sig enormt efter paus och ger extra plus till tvåmålsskytten Eyoel Abel Tesfaye och inhopparen Alvin Gunnarsson Dyberg. 

 Så här ställde ”di röe” upp; 
 1. Albin Berglund (MV) 
 3. Viktor Johansson 
 4. Noel Marklund 
 8. Ossian Eklund 
10. Eyoel Abel Tesfaye 
11. Linus Berglund 
15. Johan Lindh 
16. Melvin Sehlstedt 
17. Teddy Edlund (K) 
18. Axel Lindberg 
20. Nicholas Fleming 

Ersättare; 6. Sajad Amini, 9. Melvin Edlund, 13. Rasmus Gunhaga, 14. Alfred Sandow, 19. Alvin Gunnarsson Dyberg, 21. Bilaal Mohamed och 26. Adrian Boter 

Återstår bara en match i årets div 4-serie och säsongsavslutningen är nästa söndag den 4/10 kl. 14.00 då det är hemmamatch på Borgen mot Höjdens BK och då kan seriesegern spelas hem!
 
@TafteaFotboll