SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Täfteå/Ersmarks division 4-lag, ett samarbete mellan idrottsklubbarna i Täfteå och Ersmark!
Serieseger i div.4 2020 för TIK/SIK/EIK-laget och stort jubel på Täfteborg efter en finfin säsong!

  

Stark säsong av Täfteå/Ersmark!
2022-10-05 09:53

En mycket bra genomförd säsong av Täfteå/Ersmark!

T/E mötte i helgen tabelltrean Umedalens IF i årets sista seriematch och UIF vann med 0-3 efter 2 mål av fd T/E-spelaren Sajad Amini. Spelmässigt jämnt men blev tyvärr en trist förlust.

 

Mats Olofsson, ledare med Manne och Johan;
- Tycker grabbarna gjort en mycket bra avslutning och de hade varit så värda att få vinna sista matchen och ha den med sig hela vintern och kommande försäsong. Vi blev åtta av tolv lag och klart godkänt i div.4-serien som var starkare än på länge och med många klassiska lag. T/E har varit seriens yngsta lag och i en del matcher har medelåldern inte ens nåt upp till 18 år och många gjorde sin första seniorsäsong och de har klarat av det med bravur!

 

- De har gått framåt mycket och ett talande bevis är mötena med den obesegrade seriesegraren IFK Umeå. I våras blev det förlust med 8-0 men i höst så blev det 1-2 på Borgen efter en stark insats och där IFK avgjorde på matchens sista spark. Många starka matcher i höst också och det har varit en rolig säsong och hoppas nu att spelarna stannar till nästa år, avslutar Mats.

 

Tränaren Johan Eriksson;

- Med tanke på ny tränartrio, ett helt nytt lag som i stort sett stått på egna ben, ett lag bestående av en mängd juniorer som tidigare inte spelat på seniornivå så är vi alla riktigt nöjda över säsongen där målsättningen var att hålla sig kvar i div 4. 

 

- Vi har utom tävlan ställt upp med den yngsta snittåldern varje match och ändå varit spelförande i de flesta matcher. Ett härligt gäng att få jobba med och där vi ser hur de har tagit stora steg både som grupp och individuellt. Nu ser vi fram mot att få fortsätta jobba med dessa unga killar och se vilka kliv de kan åstadkomma nästa säsong med årets erfarenheter i ryggsäcken.

 

- Självklart håller vi alla nu tummarna att div. 3-gänget reder ut de sista matcherna och tar steget till div. 2 nästa säsong, avslutar Johan.

 

Tilläggas kan att många T/E-spelare även fått speltid i div.3 och DM och gjort det bra och i DM-kvarten mot Sunnanå bestod TIK-truppen av hela 12 T/E-ungdomar!

Seger mot Tegs SK på Borgen!
2022-08-25 14:51
Målskyttarna Seydina och Amaal.

En mycket bra prestation av Täfteå/Ersmark som vann med 3-2 (2-0) efter två mål av Seydina i första halvlek varav det andra efter finfin passning från Amaal Ali. I andra kom Teg tillbaka och de kvitterade i 62´ men i 71´ dundrar Amaal in 3-2 i krysset och det blir segermålet!

 

Mats Olofsson, tränare;
- Tycker en rättvis seger. I första spelar vi strålande och ledningen var i underkant men i andra kom Teg tillbaka och kvitterade. Nervöst men killarna tog sig samman och avslutade matchen på ett mycket bra sätt.

 

- Amaal tryckte in 3-2 i nättaket med 20 minuter kvar och blev ett spännande slut men de höll ut och tog en meriterande seger!

 

Så här ställde de röda upp;
  1. Teo Lindberg (mv)
  5. Khadim Niang
  7. Abdirahman Ahmed
  8. Noah Mehari
10. Linus Berglund (k)
11. Seydina Mane
17. Amaal Ali
18. Fredrik Stigbrand
19. Oskar Olofsson 
21. Olle Sandkvist
26. Salman Rashid Mohamded

 

Ersättare; 2. Yoftae Abel Tesfaye, 4. Mortaza Safari, 14. Jesper Jacobsson, 16. Ramiz Kashef, 20. Adrian Östensson, 23. Oskar To och 24. Philip Andersson (mv)

 

Nästa match är redan på lördag kl. 14:00 borta mot Sörmjöle IK.

3 poäng till Täfteå/Ersmark efter segermål av 17-årige Amaal Ali! 
2022-08-13 08:49

T/E tog en viktig seger med 1-0 borta mot Mariehems SK och avancerade till sjunde plats i tabellen och fick lite avstånd neråt.

 

Målet kom i 52" genom Amaal som avslutade snyggt efter en finfin  djupledspassning från försvarschefen Vaster Muqdad! T/E gjorde lite senare mål på en hörnretur men målet dömdes konstigt nog bort. MSK skapade chanser i slutet men Philip gjorde några svettiga och matchavgörande räddningar och ordnade röd seger. 

 

Emanuel Stenmak, en av tränarna;
- En rätt jämn match som kanske inte innehöll så mycket skönlir, men desto mera kämpatag.

 

- Grabbarna ska ha en stor eloge och all heder för vilket arbete dom la ner ikväll. En riktig arbetsseger som betyder mycket för laget. 

 

Så här ställde de röda upp;
24. Philip Andersson (mv)
  5. Khadim Niang
  6. Fasteer Muqdad 
  7. Abdirahman Ahmed
12. Noah Granqvist 
16. Ramiz Kashef
17. Amaal Ali
19. Oskar Olofsson 
21. William Aggling
23. Oscar To
26. Salman Rashid Mohamed  

 

Ersättare;  2. Yoftae Abel Tesfaye, 3. Andreas Eriksson, 8. Noah Mehari, 10. Linus Berglund,  14. Jesper Jacobsson och 20. Adrian Östensson  

 

Nästa match är på onsdag den 17/8 kl. 20:00 hemma på Borgen mot Obbola IK.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Fotboll, 16/09 19:22 
Fotboll, 01/06 14:33 
Nyheter från föreningen
Täfteå IK, 20/01 13:52 
Täfteå IK, 28/11 16:05 
Täfteå IK, 17/06 20:44 
Täfteå IK, 25/02 15:28