SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Säsongen 2022 är över
2022-09-27 23:53

Åter en säsong är avslutad

Tänk hur mycket vi varit med om sedan 27 April 2014 när vi hade vår första träning och Jon stod där själv med en bollsäck och mötte 48 6-åringar.

 

Nu har vi ätit pizza och spelat Kahoot om extremt viktig fotbollskunskap. Teknikstrul ställde till det men spelarna verkade som vanligt ta det med ro och vi tror avslutningen uppskattades ändå.

 

Säsongen 2022

Denna säsong inleddes med 14 spelare i truppen. Alldeles för lite varvid vi inledde ett samarbete med P-09 och tränade tillsammans på fredagar. Med facit på hand var truppen nog för liten ändå. Vi lånade spelare i över 60% av seriematcherna.

 

Våren gick väldigt tungt, vi kom inte upp i normal kapacitet och vi radade upp förluster. Spelarna höll dock som vanligt modet uppe och kämpade på.

 

Vi upptäckte att något förändrades i Lycksele.

Vår lilla trupp drabbades hårt av skador. Två spelare stannade hemma pga skada och sjukdom. En fick åka hem efter första natten och två till stannade med laget men kunde inte fullfölja turneringen. Motgångarna svetsade samman truppen ytterligare och trots att slutspelet genomfördes utan avbytare slutade vi fyra i hela cupen. Både vinnarlaget och de som kom trea kom och pratade med oss efteråt och sa att vi gjort en bragd. De hade valt att åka hem om de haft våra förutsättningar, men Fiskarpojkar ger inte upp!

 

Skadeproblematiken fortsatte under hösten men nu var laget ännu mer sammansvetsat och tillsammans var vi starka. Vi gör en riktigt grym höst och slutar högt upp i tabellen.

 

Träningsnärvaro

Träningsnärvaron har varit i princip som vanligt. Vi har spelare som måste kedjas fast i hemmet och ha kodlås på Alvedonskåpet när de är sjuka för att de inte ska smita på träning ändå, och vi har spelare med lite lägre närvaro. De som brukar träna mycket gör så iår också och de som haft lägre närvaro har det även iår. Rör sig lite upp och ner i listan men inga kraftiga justeringar. Vi hade hela 65 träningar under säsongen och snittnärvaron var 65%.

 

Alla spelare har utvecklats mycket, vissa har tagit jättekliv och det är svårt att känna igen dem. Det händer mycket i längd, muskelmassa och mentalitet.

 

Matcher

Vi spelade totalt 21 matcher och närvaron är väldigt hög, över halva laget har bara missat tre matcher eller färre. Skillnaden i laget är bara någon enstaka match mer eller mindre, vilket är imponerande.

 

Vill någon veta exakt hur mycket just ni (eller er son) tränat/spelat match kan ni maila Jon så skickar han statistiken, men vi vill inte lägga upp den här offentligt för alla att se.

 

Säsongen 2023

Vi vet ännu inte vad som händer nästa år. Vi vet att vi inte kan lösa detta själva, vi kan inte spela 11v11 i U-16 serien med vår lilla trupp. Vi kan inte vara 10 på träningarna och tro att vi kan förbereda oss för en 11v11 match, vi måste hitta ett samarbete för att gå vidare. Vi har tagit in era svar på enkäten, vi vet att 9 spelare vill fortsätta, en vill sluta och fyra avvaktar med att svara mer än att några av dem har pratat muntligt med oss om hur de funderar.

 

Vi har nu lämnat över uppgiften om säsongen 2023 till Täfteå IKs fotbollssektion. De tar uppgiften på allvar och vill behålla oss i Täfteå. Lite olika lösningar har diskuterats men vi har inget svar ännu, förhandlingar pågår. Vi kommer kalla till ett möte när vi vet vad som kommer att hända. Vi och Täfteå IK kommer göra allt vi kan för att hitta en lösning. Åtta år och fem månader är alldeles för kort tid för att behöva skiljas från så fantastiska ungdomar som fortfarande är i början av sina fotbollskarriärer.

 

Med det tackar vi ledare för oss och önskar er lycka till i era vinteridrotter. Vi kommer hålla er uppdaterade om kommande säsong och kalla till ett möte.

 

Heja Fiskarpojkar!

 


Nyhetsarkiv
Säsongen 2022 är över2022-09-27 23:53