SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Uppdaterade riktlinjer kring Covid-19
2020-11-28 16:05

I torsdags kom nya riktlinjer från Västerbottens innebandyförbund.

Samtliga matcher i Västerbottens serier skjuts upp eller ställs in fram till och med 31 december

Till grund för beslutet ligger bland annat den förlängning av de skärpta lokala allmänna råden för Västerbotten och övriga distrikt som Folkhälsomyndigheten i samråd med regionernas smittskyddsläkare fattade på tisdag 24 november. Man beslutade då att förlänga de lokala allmänna råden till och med 13 december. Efter det kommer Regeringen och Folkhälsomyndigheten att införa nationella allmänna råd som sträcker sig fram till årsskiftet. 

Flera andra distrikt har också valt att pausa verksamheten året ut. Svenska Innebandyförbundet har beslutat att seriespelet i Allsvenskan dam, division 1 herr och Juniorallsvenskan fortsatt pausas och återupptas tidigast 16 januari

För Västerbottens del innebär det följande: 

Damer div. 1 och Herrar div. 2 och H3N – Seriespelet pausas och återupptas tidigast i början av januari. Hur seriespelet kommer att se ut efter årsskiftet är omöjligt att säga i nuläget. Det beror bl. a på myndigheternas råd och beslut samt Svenska Innebandyförbundets beslut kring det fortsatta seriespelet i förbundsserierna. VIBF informerar föreningar och lag så snart som det är möjligt att fatta något beslut i frågan med den stora osäkerhet som råder.

Distriktsmästerskap seniorer – Planerade matcher pausas till efter årsskiftet. 

Utvecklingsserierna och ungdomsserierna – Samtliga innebandymatcher fram till och med 31 december ställs in. Seriespelet återupptas så snart det är möjligt efter årsskiftet enligt gällande spelprogram. VIBF återkommer med besked så snart som det är möjligt. 


De lokala skärpta allmänna råden för region Västerbotten gäller som tidigare nämnts till och med den 13 december. Det innebär fortsatt att inga träningar ska genomföras för lag med spelare födda 2004 och tidigare. 

Träning för spelare födda 2005 och senare kan fortsätta som vanligt. 

Det är viktigt att vi tillsammans gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Det är en jobbig tid för alla just nu men förhoppningsvis har vi en bättre situation då vi går in i 2021.