SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Christofer Jonsson ny tränare i Täfteå/Ersmark!
2021-04-03 17:25

Vi välkomnar Christofer som ny tränare för  Täfteå/Ersmarks division 4-lag! 28-årige Christofer har tidigare varit tränare i IFK Umeå, först med ungdomslag och sen två år med deras div.4-lag och ifjor var han tränare för IFK:s div.2-lag. Han var även spelare i IFK med lade av när han var 17 år.

 

Hur föll valet på Täfteå/Ersmark?
- Jag gillar att jobba med och utveckla unga spelare som vill framåt och det är något Täfteå/Ersmark står för, därför kändes det som en rolig utmaning. Våran trupp består av spelare födda mellan -00 och -03. Vi har väldigt många som varit och tränat med a-laget och det kommer fortsätta att vara så.

 

Din tränarfilosofi?
- Jag vill spela fotboll med ett högt tempo, vilket är en bra utbildning för unga spelare att lära sig. Gärna även kunna kontrollera matcher med bollen och kunna spela sig ur situationer. Eftersom det är främst utbildning som jag håller på med så är det bra att spelarna lär sig kunna hantera många olika situationer och spelsätt dock.

 

Förhoppning och målsättning infor säsongen?
- Främsta målsättningen är att utbilda spelarna som jag varit inne på tidigare, men att vinna fotbollsmatcher är också viktigt. Detta går dock hand i hand på många sätt. Dom var seriesegrare ifjol och att sikta på något annat innan serien vore dumt. Samtidigt är vi medvetna om att serien i år är mycket tuffare och jag kollar mycket på prestationer och bra prestationer över tid kommer även leda till poäng.

 

Tankar om seriesammansättningen och motståndarna?
- Det är som jag varit inne på är det en tuffare serie i år än ifjol då många lag kommit ner ifrån trean bland annat Holmsund, Umedalen och Teg. Dessutom är det redan ett par lag i serien som nog blivit starkare sen ifjol. Men detta leder även till att det nog blir en riktigt rolig serie med många starka och klassiska lag i serien och många roliga matcher att se fram emot.

 

Återigen, välkommen till Täfteå/Ersmark

 
@TafteaFotboll