SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
SERIESEGER FÖR SÄVARÅDALEN!
2020-10-05 10:24

Seriesegern var i praktiken klar redan innan avspark men viktigt att göra en bra avslutning! "Di röe" låg under med 0-1 med kvarten kvar mot Höjdens BK men man visade stor moral och man vände och vann med 3-1 genom mål av Ossian, Johan och Adrian och mycket glädje på Täfteborg och en härlig avslutning på en fin säsong! 

 

Första halvlek slutade 0-1 och inledningen av andra var sådär med friläge för Höjden som missades och de hade även ett bortdömt mål. TIK/SIK/EIK-ungdomarna tog sen över och visade stor vilja att vända matchen och avsluta säsongen med en seger och man skapade mer och mer och bl.a Melvin Sehlstedt tog över mittfältet helt.

 

Det dröjde till den 76:e minuten innan kvitteringen kom och det var Ossian Eklund som krigade in en retur efter att målvakten lämnat retur på Adrians frispark.  I matchminut 81 tar ”di röe” ledningen genom offensive backen Johan Lindh som har en egen uppvisning med ett par tvåfotsdribblingar och tar sig in i straffområdet och i vänsterläge  ett par meter från mål tror alla, inklusive målvakten, på passning snett inåt men Johan placerar snyggt in bollen mellan stolpen och målvakten. Två minuter senare punkterar Adrian Boter matchen då han kyligt och snyggt lobbar in 3-1 efter ett riktigt mönsteranfall och stort jubel på Borgen!

 

En stor eloge till gästande Höjdens BK som gjorde en fin match och krigade på bra.

 

Så här ställde TIK/SIK/EIK-laget upp;

 1. Albin Berglund (MV) 

10. Eyoel Abel Tesfaye

11. Linus Berglund 

14. Alfred Sandow

15. Johan Lindh 

17. Teddy Edlund (K) 

18. Axel Lindberg 

19. Alvin Gunnarsson Dyberg 

21. Bilaal Mohamed 

26. Adrian Boter 

27. 27.Kevin Kamta 

 

Ersättare;

6. Sajad Amini, 8. Ossian Eklund, 9. Melvin Edlund, 16. Melvin Sehlstedt, 20. Nicholas Fleming, 61. Abdullah Ibrahim och 81. Viktor Blombäck.

 

Sävarådalens tränare Ihab Odeh var förstås nöjd med sitt lag. 

 

- Året i helhet har varit fantastiskt, ett extremt drivet gäng som har tagit till sig arbetsmodellen på ett väldigt tydligt sätt, säger coach Ihab som fortsätter; 

 

- Vi har under året gått från klarhet till klarhet och vuxit hela tiden. Vi har sett att lag som vi tidigare haft tufft för har vi under den senare delen av året i princip spelat ut vilket är ett kvitto på att vi gått fram på ett tydlig sätt spelmässigt. 

 

 - Utan tvekan det starkaste gänget jag varit med, för så många gånger som vi behövt resa oss i matcher och vända är otroligt! Spelarna har aldrig slutat kämpa eller tro på vad vi ska göra! Vi är med det sagt seriens yngsta lag och vi har roterat och låtit samtliga 29 spelare spela i div 4, utvecklar Ihab och sammanfattar vad nog hela truppen känner; 

 

- En magiskt år med ett fantastiskt slut!


 

Serien slut men oklart hur länge man håller igång uteträningen för TIK/SIK/EIK-laget men för några kan det också bli träningar och match i Täfteås a-lag. 


För många av spelarna blir det futsal i  Ersmark IK:s p17-lag i herrar div. 1 Norrland. Premiärmatch är det söndag den 1/1 kl. 14.30 mot Sikfors SK i Ersängshallen. Länk till spelschema och tabell på Fogis, https://fogis.se/information/?scr=table&ftid=84660


Täfteå kommer ha ett futsallag i div. 2 och det är herrjuniorlaget (födda kring 2005) som utgör laget och premiärmatch är det söndag den 1/11 kl. 15.30 mot GUIF2 i Sjöfruhallen. Länk till spelschema och tabell på Fogis, https://fogis.se/information/?scr=table&ftid=86273

 
@TafteaFotboll