Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Deltagaruppgifter säsongen 2018/2019
Här lämnar nya åkare i träningsgrupperna deltagaruppgifter:

Ungdomar/Juniorer
Vår filosofi

Täfteå IK Skidor har som målsättning att kunna erbjuda en inspirerande träningsmiljö för alla ungdomar/juniorer som passerat skidskolestadiet och är redo att ta nästa steg genom att utveckla sin teknik och fysik. Till skillnad från lagidrott så bygger ju längdskidåkning till stor del på den aktives egen vilja och ambition, där Täfteå IK Skidor har ett träningsfilosofi som syftar till att ge bästa tänkbara förutsättningar till individuell utveckling, oavsett åkarens ålder och förkunskaper.

Alla ungdomar/juniorer inom Täfteå IK Skidor tränar tillsammans gruppvis, oftast på samma plats och vid samma tidpunkt. Vi har i dagsläget fyra olika träningsgrupper, från gul till svart grupp, som alla är löst sammansatta och till stor del indelade utifrån en bedömning av generell förmåga. För att träningen skall vara så kvalitativ som möjligt, har de aktiva i samråd med tränaren möjlighet att anpassa svårighetsgraden genom att, från gång till annan, träna med andra grupper än ”den ordinarie”.
Det kan ju exempelvis vara så att man som nybliven medlem, med tidigare erfarenhet av t ex. orientering eller fotboll, mycket väl kan hänga med på ett fys/löppass med en mer avancerad grupp, men att man i lugn och ro vill kunna träna sin åkteknik på en mer grundläggande nivå.

Träningar

Våra ungdomar/juniorer tränar alltid på tisdagar och torsdagar. Träning på snö sker i huvudsak på Gammlia eller Nydala, en av dagarna tränar vi fristil och en av dagarna klassisk.

Under barmarkssäsongen tränar vi både skidgång och löpning på Bräntberget eller på Gammlia. Dessutom finns möjligheten till cirkel/styrketräning i Täfteåhallen en gång i veckan. I vår kalender finner du alltid aktuell information om de närmast förestående träningarna.

För året nya åkare förväntas kontakta någon av ledarna. Detta så att vi har en möjlighet att hjälpa er rätt första gångerna!

 
Träningsgrupper

Gul grupp - nybörjargruppen, barn födda 2010 och äldre

Detta är vår nybörjargrupp. Gruppen riktar sig till barn som tidigare inte deltagit i Täfteå IK Skidors träningsverksamhet och vill börja åka skidor.

Vi behöver stärka upp med fler ledare i denna grupp i takt med att vi blir fler och yngre barn. Ni som förälder kommer kunna behöva hoppa in och hjälpa till.

Ledare: Kenneth, Julia, Mattias
Ansvarig ledare: Kenneth Koskenniemi (Kontakta oss »

Grön grupp - barn födda 2007 - 2008

Gruppen för de som har lämnat skidskolan bakom sig, med generellt sett grundläggande färdigheter. Denna grupp har i första hand ett större fokus på teknik än på fysik. Många av åkarna har ofta hunnit med att delta i en eller flera lokala skidtävlingar.

Ledare: Lars, Helena
Ansvarig ledare: Lars Westergren (Kontakta oss »)
 
Röd grupp - barn födda 2005 - 2006

I denna grupp finns åkare födda 2005 – 2006 som deltagit tidigare säsonger i Täfteå IK Skidors ungdomsverksamhet. Gruppen för de som generellt sett har goda tekniska förutsättningar, där vi strävar efter att hålla en bra balans mellan teknik och fysik. Gruppen är relativt ”bred” vilket gör att vi, vid vissa träningsmoment antingen avdelar gruppen eller ger en del åkare anpassade direktiv. Många av åkarna tävlar dessutom framgångsrikt, både lokalt och inom länet.

Ledare: Jonas, Monica och Linnea
Ansvarig ledare: Jonas Åström (Kontakta oss »)

Svart grupp - barn födda 2000 - 2004

Gruppen har hunnit en bit på vägen och vill fortsätta att utveckla sin teknik och kondition. Den här gruppen har goda tekniska färdigheter i både skate och klassisk stil. Många av åkarna tävlar framgångsrikt inom hela landet och de äldsta åkarna är nära gymnasieålder. Åkarna i den här gruppen tränar regelbundet 3 – 5 gånger per vecka.

Ansvariga ledare: Mikael Strömberg, Jan-Peter Nordmark, Andreas Lundholm  (Kontakta oss »)
 
Guldsponsorer
Silversponsor
Bronssponsorer