Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Viktig information till alla nya fotbollslag i Täfteå IK
 

Nytt lag!

Välkommen till Täfteå IK. Vid uppstart av ett nytt lag brukar det finnas ett antal saker man funderar över. Vi har försökt lista några av de sakerna samt även vad som förväntas av laget, ledarna och föräldrarna.

Start/Inventering

Innan man börjar är en ”inventering” av hur många man är i ålderskullen nödvändig. Initialt kan man med fördel träna och spela flickor och pojkar tillsammans.

Kontaktperson

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta någon i fotbollssektionen. Kontaktuppgifter finns på hemsidan. www.tafteaik.nu

Innertavle

Täfteå IK har som policy att bjuda in i barn i samma ålderskull från Innertavle. Att man blir många i åldersgruppen är inget problem utan en möjlighet. Kontakta gärna någon i sektionen för hur kontakt/information skapas med Innertavle.

Föräldramöte

 

Det är viktigt att få med sig föräldrarna och att skapa en organisation runt laget. Av erfarenhet så behövs;

2–4 tränare,

Domaransvarig,

Kassör,

Föräldragrupp, för att fixa t.ex., fikalistor, arbetslistor, insamlingar och arbeten för lagets ekonomi. (Viktigt att man får med föräldrar från Innertavle).

 

Ledare

 

Föreningen har som policy att erbjuda ledarutbildning. Anmälan skall dock godkännas av fotbollssektionen. Föreningen tillämpar och uppmanar ledare att använda sig av de riktlinjer som Svenska fotbollsförbundet tagit fram för barn- och ungdomsfotboll samt den ledarpärm som föreningen upprättat.

 

Ekonomi/Kläder

Föreningen bekostar anmälningsavgift för laget, samt uppstartskostnad för tröjor som dock skall delas med Innebandy. Shorts, strumpor bekostar spelare själva.

 

Ledaren ska föra en inventeringslista med namn, tröjnummer och vid säsongens slut SKALL tröjorna samlas in och överlämnas till fotbollssektionen.

 

Från 2017 så ska matchställen vara röda tröjor, vita short och röda strumpor.

 

 

 

Aktivitetskort

Vid aktiviteter i föreningens lokaler skall aktivitetskort fyllas i för åldern 7- 20 år. Registrering sker via Sportadmin. Inloggning behövs och behörighet erhållas av Jan Palmquist.(tafteaik@taftea.com)

Hemsida

Alla lag får en egen hemsida under Täfteå IK´s huvudsida (www.tafteaik.nu) som de får administrera och driva själva, manual finns. Den hänger ihop med aktivitetsrapporteringen i SportsAdmin.

Behörighet till hemsidan fås av Jan Palmquist (tafteaik@taftea.com)

Bollar/bollförråd

Vid uppstart av ett lag så behöver man självklart bollar, målet är att alla spelare ska ha varsin boll under träningspasset. Bollar finns i bollförrådet och delas mellan lagen. Viktigt att ni samlar in alla bollar efter träningen slut samt ser till att de är pumpade. Ventilolja ska användas vid pumpning då det förlänger bollarnas livslängd avsevärt. 


Träningsvästar, koner m.m. finns i bollförrådet och kan nyttjas av alla lag, se till att återställa dem i de skick ni tog dom.


Träningstider/planer

Varje vår så kallas alla ledare till ett tidsfördelningsmöte då träningstiderna fördelas. Anmäl din mailadress till någon i styrelsen så får du ett mail inför möte.   

I dagsläget har vi i föreningen tillgång till planerna uppe på Täfteborg. Konstgräsplanen hyr föreningen ut till Umeå Kommun mellan 18-22 på vardagar och 10-18 på helger vilket gör att ska vi boka tid där, för t.ex. matcher måste vi boka dessa genom Umeå Fritids bokningssida. Viktigt är att även lägga in bokningen på Täfteborgs bokningskalender oavsett om det är en bokning under tiden då den är uthyrd till Umeå Kommun eller övriga tider. Detta gäller alla planer på Täfteborg.

Behörighet till bokning av planerna på Täfteborg och av Täfteborg för t ex föräldramöte fås av Jan Palmquist (tafteaik@taftea.com)


Fogis/Klassfotboll

 

För att kunna anmäla lag till kommunserien och att administrera matcher behöver man tillgång till Fogis. För att få inloggning till Fogis kontakta Marcus Bigren eller Henrik Bergendahl.  

När barnen är i sex årsåldern kan de vara med i klassfotboll. Klassfotbollen riktar sig till barn i östra stadsdelarna och grundar sig på de klasser som finns på Tomtebogårdsskolan, Sjöfruskolan, Sofiehemsskolan, Innertavleskolan, Kolbäcksskolan, Carlshöjdsskolan och Täfteåskolan. Klassen/klasserna bildar ett lag där flickor och pojkar spelar tillsammans och klasslagen spelar en intern serie mot varandra. Anmälan görs till Gimonäs Umeå IF kansli. 


Fadder lag

Vid start brukar en mängd frågor uppkomma. Ledarna/Laget ”ovanför” är automatiskt ert fadder lag. De kanske inte kan svara men säkert hänvisa er vidare.


Viktiga datum

Anmälan kommunserien senast 15/3. (Truppen bör vara klar till sista februari).

Anmälan förbundsserien är tidigare, gå in på förbundets hemsida.

Genomgång lagvis inför kommande säsong i november.

Kontakt med Innertavle i januari eller augusti.

Medlemsavgift

Alla som är med i Täfteå IK ska betala medlemsavgift och att alla fr.o.m. det år man fyller 7 år och som är med i Täfteå IK:s aktiviteter som träning, tävling, matcher osv ska dessutom betala deltagaravgift. 

 

Viktigt att spelarna är medlemmar annars gäller inte försäkring vid en ev. skada. 

För att se avgifter titta på hemsidan under fliken Om klubben och medlemmar/medlemsförmåner.

http://www.tafteaik.nu/sida/?ID=91195


Domare

Domarlista mailas ut till varje lag innan säsongen startar, vid behov uppdateras domarlistan under pågående säsong och en ny version mailas ut.

Uppge din mailadress till sektionen.

Ungdomar i Täfteå IK erbjuds domarutbildning det år de fyller 14 år. De som går utbildningen läggs till på domarlistan.


Bra länkar

Resultat VFF:s sida

http://www.svenskfotboll.se/vasterbotten/ft.aspx?scr=orgresult&ffid=20

Övningsbanken

http://ovningsbanken.svenskfotboll.se/default.aspx

Planbokning

http://bokning.net.umea.se/bokning/default.asp?fri=1&fel=1

Fogis

https://fogis.svenskfotboll.se/Fogisforeningklient/Login/Login.aspx