Klar seger i måstematchen!
2020-09-12 20:29
Nöjda röda lirare, fr v Jacob Ottosson (1 mål + 3 ass), William Ekenberg (1 mål), Emil Hallberg (2 mål) och matchens lirare Andreas Rodin.
Efter en tung start på säsongen så kom äntligen första segern för de röda och det blev seger med 4-1 borta mot Moröns BK och tre goa och minst sagt nödvändiga poäng in på kontot!

En avvaktande inledning på matchen men Täfteå jobbar sig in i det och Emil Hallberg kan efter 20 minuter ge TIK ledningen efter en soloräd och bara 10 minuter senare utökar Jacob till 2-0 efter skott utanför straffområdet. På tilläggstid gör William Ekenberg 3-0 efter ett riktigt viljemål och en stabil och bra halvlek av TIK.

I andra halvlek fortsätter Täfteå kontrollera spelet och när Emil gör sitt andra mål i den 56:e minuten så är Morön ett slaget lag trots att de reducerar med kvarten kvar. Hemmalaget pressar på i slutet men de skapar inte så mycket och ”di röe” tar tre tunga poäng och passerar Morön i tabellen och man har nu samma poäng som IFK Umeå på återkvalsplatsen.

En stark kollektiv insats trots att mycket stod på spel. Extra plus till Joar som tar stort ansvar och styr och ställer i backlinjen och Oscar riktigt bra på vänsterbacken liksom septemberförvärvet Andreas Rodin som gör sin första match från start. Jacob gör också en stark arbetsinsats och ett mål och tre assist är ett riktigt bra dagsverke!