Gällivare-Täfteå 2-3
2018-09-08 15:01
Guldskon till Fredrik "Fritte" Johansson #9
Efter en gastkramande match (framförallt andra halvlek) så lyckas vi besegra GMFF med 2-3.

Vi tar det från början.
Det startar med att Gällivare sent byter arena till Malmbergets IP, där väntar naturgräs. Nu ska det generellt inte vara några bekymmer. Till synes såg den riktigt bra ut, jämn och fin. Däremot var den otroligt lös, gräset släppte i sjok och spelarna såg ibland ut att dansa på arenan.
Detta gällde dock båda lagen.

Vi startar matchen riktigt bra, redan under de första 4 minuterna har vi skapat två bra chanser.
Det är dock GMFF som öppnar målskyttet i sjätte minuten. Vi släpper dom för enkelt in bakom backlinjen, dom får både en, två chanser men på tredje stänker dom in den i nättaket.
Vi har som sagt startat bra så det är bara att tugga i sig.
Vi fortsätter styra och driva spelet. Vi är aggressiva och vinner boll.
Det är på en sån kamp vi kvitterar. Sandström vinner centralt  boll förtjänstfullt, får fram den till Fällman, med kvalité viker han in i banan och stänker otagbart in den i bortre burgaveln.
6-7 minuter senare är det via fint kortpassningsspel vi gör 1-2. Kombination mellan Näslund, Sundström och Fritte ger sistnämnda möjlighet att avsluta, från utanför straffområdet drämmer han till och bollen går otagbart stolpe in.
Fram hit är vi klart bättre än GMFF.
Tyvärr händer något, vi blir plötsligt passiva och änsliga.
Vi hade pratat om att inte sätta oss i onödigt trånga situationer men nu blir det tvärtom. När vi väl har chansen så gör vi det alldeles för svårt och tappar enkla bollar.
Detta fortsätter fram till halvtid men utan att någon av lagen egentligen skapar något riktigt farligt.

Jag är i pausen riktigt irriterad över den naivitet vi visar efter vårt ledningsmål. Om vi inte kan nyttja vårt possessionspel med enkla passningar mellan spelare och lagdelar så ska vi spela enkelt bakom GMFF:s backlinje.
Vi följer INTE vår gameplan.

Med tron om att det ska bli bättre i andra kommer vi så ut på banan.
Döm om min förvåning då matchbilden blir densamma som slutet av första. Vi fortsätter att bjuda på boll och ger GMFF gång på gång möjligheten att komma rättvända mot vårt försvar.
Så gott som hela andra halvlek fortlöper på det här viset.
I och med vår passivitet och brist på beslutsfattande så skapar GMFF ett antal halvchanser, några av dom är bra men då är vi lyckligtvis med och avstyr.
Är det inte så att vi avstyr så missar dom eller Eric räddar.

Andra halvlek är en enda lång pina. Pinan blev inte bättre då GMFF i 57:e kvitterar, och det fullt rättvist.
Alltefter matchen fortgår känner man att bara vi räddar den poäng vi har så får vi nöjda.
I slutet, ca 10 minuter kvar spottar vi upp oss och skapar lite möjligheter. Först är det Sandkvist som kommer fri i en kontring men mv kommer ut fint och avstyr.
Klockan har passerat 80.
Sex minuter senare kommer så läget. Hörna för oss till höger. Vi kör en inövad variant där Fritte kommer till avslut men i täck, bollen studsar ut till Fritte igen som nyper till med vänstern, hur skönt är det inte att se trean rulla in.

Klockan står på 86 och domaren aviserar senare minst 4 min övertid. Kanske det jobbigaste slutminuter jag upplevt i år.
När sen domare Pontus Olofsson blåser av minut 95.30 är lättnaden total.

En riktigt grisig seger men det spelar absolut ingen roll. Just nu är alla segrar och poäng extremt viktiga.
Som helhet förstås ingen kalasinsats men jag sätter mycket av det på planens beskaffenhet, som sagt inte dålig men extremt lös och svårspelad. Och ett lag som vi som gärna rullar en del så bjöd den inte in till det.

Matchen är spelad och poängen blev våra, hemresan blir nu inte alls jobbig;)

Extra plus går idag till tvåmålsskytten Fredrik " Fritte" Johansson och målvakten Eric Örnkloo.