Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Barn och ungdomar på A-lagsmatcherna
2019-03-05 03:50

Hej alla glada fotbollsvänner i Täfteå IK!

Jag besökte barn och ungdomsledarträffen i veckan. Syftet var att jag önskar öka gemenskapen mellan barn/ungdom och seniorverksamheten genom att höja nivån på samarbete. Jag presenterade fyra punkter som jag tror både ökar den gemenskapen och samtidigt gör arrangemangen kring herrlagets hemmamatcher lite roligare. För att göra detta möjligt behövs det hjälp från ledare men framförallt barnen i verksamheterna under herr. Punkterna/önskemålen är följande.

OBS alla önskemål och erbjudanden gäller både flickor och pojkar.

  • Bollflickor/pojkar. Jag önskar till varje en av de 13 hemmamatcherna få hjälp av F o P ca 9-12 år med sex spelare och en ledare (ledare finns med som stöd). Dessa sex ska agera bollflickor/pojkar under hela matchen. Information fås vid samling innan match. Barnen som ställer upp bjuds på fika i paus + ev överraskning.

     

  • ”halvtidsmatch”. För att också involvera de yngsta i föreningen så skulle jag vid några tillfällen gärna visa upp dessa duktiga barn genom att spela en ”uppvisningsmatch” i halvtid. Praktiskt skulle det fungera så att ett lag kommer med minimum sex spelare och tre ledare/vuxna. Vi gör på planen framför läktaren i ordning en liten plan med femmannamål där vi antingen spelar 4-4 el 5-5 inkl mv. En ledare agerar domare de andra två hjälper barnen. Speaker kommer ropa ut spelarnummer och namn på barnen så att det får ”känna sig som det stora”. Alla spelare bjuds på fika efter match.

      

  • ”fiktiv avspark”. Från ovanstående kommer jag innan de kommer till arenan kolla om det finns en par st som skulle vara intresserade av att gå med på inmarschen till match från omklädningsrum med domare, borta och hemmalag. Efter spelar och domarpresentation från speaker läggs bollen upp på mitten, domaren blåser och barnen spelar igång en ”fiktiv avspark” innan matchen ska spelas igång på riktigt. Eventuellt kommer också ett foto tas på unga spelare, kaptenerna i båda lagen samt domare som sen publiceras på hemsida och i andra sociala medier (Viktigt här att i förväg få veta från föräldrar till ”unga spelare” om det är ok eller inte att publicera en bild). Om dessa två barn inte finns med som antingen bollflickor/pojkar eller halvtidsmatch så bjuds det självklart på fika.

     

  • Erbjudande från herrverksamheten. Under säsong finns det möjlighet att till något av era träningspass få besök av antingen spelare el ledare från herrverksamheten. Vid dessa tillfällen kan ni antingen få assistans till er egen träning eller så deltar spelare på övningar/spel. Det kan vara så att spelare inte har möjlighet att delta på hela passet, info om detta kommer då innan aktuellt pass. När det gäller ledare så tänker jag ungefär likadant, ledare kommer och hjälper till vid/med övningar, kanske visar övningar som de använder själva men på enkelt sätt anpassas till barnens nivå. På så vis skapar vi en koppling mellan barn/ungdom och seniorverksamhet.

 

Jag hoppas att de flesta av er nappar på idén och vill hjälpa till med att minska klyftan mellan barn/ungdom och seniorverksamheterna. För oss är det självklart att barnen och ungdomarna först o främst ska se upp till och själva sträva efter att en dag tillhöra Täfteå IK seniorverksamhet. Den andra positiva saken som förhoppningsvis kommer med är att vi via kännedom om vilka seniorspelarna är skapar ett större intresse till att komma på deras matcher, ju fler desto roligare.

 

Intresseanmälan skickas till mig snarast (senast måndag 11/3). Jag behöver ledares namn, F el P + åldersgrupp, mailadress samt mobilnummer.

Skicka till:

Tony Pihlajamaa        tony.pihlajamaa@umea.se         070-305 17 73


Nyhetsarkiv